Murskaako HPK taas vieraansa?

LIIGA / Ennakko
Kerholla on kulkenut kotijäillä. Kaksi edellistä kotipeliään HPK on voittanut rökäleluvuin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnassa nahistelevat perjantaina HPK ja Kärpät. Isäntäjoukkue Pallokerho on ollut vahva kotijäällään, sillä joukkue on voittanut kaksi edellistä kotikoitostaan murskaluvuin.

Hämeenlinnan Pallokerho on käynnistänyt kautensa valoisasti. HPK on Liigan sarjataulukossa viidentenä ja joukkue on voittanut jo kolmesti tällä kaudella. Pelattuja pelejä Kerhon tilille on kertynyt viisi kappaletta.

Kerho on pelannut vahvasti varsinkin kotihallissaan. HPK on pistänyt vieraansa säpäleiksi kahdessa edellisessä kotimatsissaan. Viime viikon tiistaina hämeenlinnalaiset tekivät Lukosta hakkelusta maalein 5-1 ja lauantaina oranssipaidat murjoivat Tapparan luvuin 6-1.

HPK on pelannut tällä kaudella ailahtelevasti, kotona joukkueen pelaaminen on luistanut, mutta vieraskaukalossa Pallokerholla on puolestaan takunnut. Kerho on hävinnyt kaksi peräkkäistä vieraskamppailuaan, edellisen vieraspelinsä hämeenlinnalaiset hävisivät tämän viikon tiistaina Jokereille.

Pelitason eroista koti-ja vierasotteluiden välillä kertoo se seikka, että HPK on viimeistellyt pelaamissaan kolmessa kotipelissään kaksitoista maalia ja pelaamissaan kolmessa vieraspelissään vain neljä maalia.

Niin kuin jo todettua, Rinkelinmäellä Kerhon peli on kulkenut. HPK on voittanut pelaamistaan kolmesta kotimatsistaan kaksi peliä. Hämeenlinnalaiset ovat valmistautuneet hyvin kotipeleihinsä ja pelanneet taistot loppuun asti. Tämä osittain selittää sen, että Pallokerho on pärjännyt mainiosti kotiluolassaan.

HPK:n hyökkäyspelaaminen on myös sujunut Hämeenlinnassa. Kerho on pelannut kolme kotipeliä ja latonut niissä yhteensä kaksitoista häkkiä. Kahdessa edellisessä kotitaistossaan HPK on pöllyttänyt vastustajiensa maaliverkkoja urakalla.

Ylivoima reistaillut

Pallokerhon yhtenä ongelmana syksyn peleissä on puolestaan ollut ylivoimapelaaminen. HPK on Liigan huonoin ylivoimajoukkue. Kerho on pyöritellyt tähän mennessä ylivoimaa kaksikymmentä kertaa ja onnistunut ylivoimillaan vain kerran maalinteossa.

Perjantaina Rinkelinmäelle Kerhoa vastaan luistelee Oulun Kärpät. Kärpät on sarjataulukossa sijalla seitsemän ja petolauma on aloittanut kautensa kohtalaisesti. Oululaiset käynnistivät kautensa lupaavasti, mutta kaksi edellistä peliä ovat olleet Kärpille vaikeita.

Viimeksi Kärpät oli kaukalossa keskiviikkona ja silloin joukkue hävisi Pelicansille maalein 3-2. Kyseinen peli oli ensimmäinen kamppailu, jossa Kärpät jäi kokonaan pisteittä.

Kärpät hävisi myös Pelicans-peliä edeltäneen matsin lauantaina. Tuolloin pedot hävisivät TPS:lle maalein 2-1, turkulaisten ratkaistua voittonsa jatkoajalla.

Kärppien ongelmana on kahdessa edellisessä kamppailussa ollut maalinteko. Oululaiset ovat viimeistelleet yhteensä vain kolme osumaa edellisissä kahdessa pelissään. Kärppien hyökkäyspelaaminen onkin ajoittain takunnut.

Osittain tämä selittyy sillä, että petopaitojen kaksi avainhyökkääjää, Juhamatti Aaltonen ja Ben Maxwell ovat loukkaantuneina ja osittain myös sillä, että Kärppien sentteriosasto on tällä hetkellä köykäinen. Kärpät tarvitsevat pelaamiseensa lisää myös tekemisen meininkiä ja liikettä.

Kärppien maalivahti Karhunen on loistanut

Oman pään pelaamisessa Kärpät on sen sijaan alkukaudesta loistanut. Kärpät on HPK:n lisäksi vähiten maaleja päästänyt joukkue Liigassa. Vastustajat ovat viidessä pelissä heilutelleet oululaisten maaliverkkoa yhteensä vain kymmenen kertaa.

Iso syy siihen, että vastustajat eivät ole tämän enempää kyenneet Kärppien maaliverkkoa heiluttelemaan on mainio torjuntatyöskentely. Oululaisten ykkösvahtia Jussi Rynnästä tuuraava Tomi Karhunen on pelannut hienosti petopaitaisten maalilla. Karhunen on Liigan maalivahtien torjuntatilaston kakkonen lukemalla 94,66.

HPK ja Kärpät ottavat toisistaan mittaa perjantaina. Kerhon joukkueesta uupuvat loukkaantumistensa vuoksi hyökkääjät Tuomas Vänttinen ja Jesse Saarinen sekä puolustaja Jyri Niemi. Kärppien sairastuvalla oleilevat puolestaan hyökkääjät Juhamatti Aaltonen ja Ben Maxwell sekä maalivahti Jussi Rynnäs.

Hämeenlinnalaisten rivistöstä on pois myös puolustaja Juho Mielonen, joka ei lukeudu enää Kerhon miehistöön. HPK:n valmennus ei ole nähnyt pakille tarvetta ja Mielonen on valmis etsimään itselleen uutta seuraa.

Seuraa Heitä

Juuse Saros #74 | Nashville

Maalivahti

18-vuotias maalivahti on ollut alkukaudesta suorastaan häikäisevä. Saros on hyvien otteidensa myötä nappaamassa ykkösvahdin paikan HPK:n joukkueessa. Ollut pelaamissaan peleissään tärkeä lenkki Kerhon miehistössä ja esittänyt loistavia torjuntoja. Tämän tulevaisuuden lupauksen edesottamuksia kannattaa seurata niin Kärpät-pelissä kuin koko kauden ajankin.

Lasse Kukkonen #5 |

Puolustaja

Lasse Kukkonen on Kärppien puolustuksen luottonimi. Sen lisäksi, että Kukkonen luutii varmasti puolustusalueella, niin mies on myös Liigan puolustajien pistepörssin kärkinimi. Kukkonen on nakutellut viidessä pelissä tehopisteet 2+3=5. Mitä Kukkonen saa aikaan Kerhoa vastaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Craig Schira 1 5 6
2.Ville Viitaluoma 4 1 5
3.Jere Sallinen 1 3 4
4.Borna Rendulic 1 2 3
5.Juha Kiilholma 2 1 3
Kärpät M S P
1.Lasse Kukkonen 2 2 4
2.Ivan Huml 2 2 4
3.Mika Pyörälä 1 2 3
4.Julius Junttila 1 2 3
5.Jari Viuhkola 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle