Kiinnostaisiko Kärpät?

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnan Pallokerhon ja liigamenestyksen on/off-suhdedraama saa arvaamatonta jatkoa, kun Kerhon vieraaksi luistelee varamiehinen Oulun Kärpät.

Kuntokäyrät

HPK:n joulun jälkeinen ottelurupeama on ollut tervassa tarpomista ensimmäistä Ässiä vastaan pelattua kotiottelua lukuun ottamatta. Neljästä ottelusta on herunut vain yksi heikolla pelillä tullut kahden pisteen voitto Ilveksestä.

Ainoastaan HIFK:ta vastaan HPK on näyttänyt, millä tasolla joukkue voi hyvänä päivänä pelata. Näitä hyviä päiviä on vain nähty kovin harvoin. Kerhon pelaamisessa on fundamentaalinen taktinen ongelma, johon ainoastaan vastustajan valmentajat tuntuvat löytävän toimivat keinot.

Kaiken lisäksi alkaa näyttää siltä, että HPK:n valmistautuminen otteluun riippuu ensisijaisesti vastustajasta. Kenties Kärpät sentään sytyttää, onhan se ollut joulutauolta palattuaan voittamaton; neljästä ottelusta on kertynyt puhtaita voittoja, viimeksi kaatui vieraissa TPS tasapainoisen esityksen jälkeen.


Jan-Mikael Juutilainen on ollut harvoja tasaisia suorittajia Kerhossa.

Ratkaisun paikat

Peliajatusta hakeva kotijoukkue vastaan liigan kuumin ryhmä, jonka joukkueen sisäinen kilpailu on kohdallaan - lähtökohta uumoilee Kärppien hakevan pisteet ja nousevan liigassa jo neljänneksi.

HPK:lle tappio tietäisi yhä enemmän tammikuun tasauskierroksen muuttumista liigakarsinnan esikierrokseksi. Palasten on loksahdettava paikoilleen seuraavien kolmen ottelun aikana ennen kahdeksan päivän sisällä pelattavia kolmea SaiPa-ottelua.

Tilanteen henkinen vaikutus HPK:n pelaajistoon on näkynyt tavassa, jossa hetkittäisten onnistumisten jälkeen peli jumiutuu samoihin kaavoihin, virheisiin ja saamattomuuteen vastustajan päättäväisyyden edessä. Jälleen kerran ottelu ratkaistaan siinä, miten Kerhon usko joukkueen kykyihin kestää takaiskuja. IFK-ottelun karvas tappio söi joukkueelta paljon energiaa, jonka takaisin saamiseen tarvitaan uudenlaisia vastuunkantajia. Kotijoukkueen rosteri on tähän valitettavan kevyt ja nähty.

Kokoonpanot

Kärpät sai jobinpostia, kun Miikka Salomäki toi Kanadan tuliaisina pernaruhjeen ja joutuu huilimaan kolmisen viikkoa. Muista nuorista leijonista Joonas Donskoi potee flunssaa, ja Ville Pokka huilaa kokoonpanon ulkopuolella.

Ässät-ottelussa loukkaantunut Ville-Mati Koponen ja ottelurangaistuksen saanut Ivan Huml ovat niin ikään sivussa HPK-koitoksesta. Maalivahti Johan Backlund ei myöskään vielä pelaa. Sen sijaan toipuneet Juho Keränen ja Tomi Stålhammar nähdään kokoonpanossa.

HPK jatkaa samalla miehityksellä kuin Lukko-ottelussa. Marek Zagrapanin mahdollinen paluu voi laittaa ketjuja uusiksi.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Arsi Piispanen 3 2 5
2.Antti Roppo 3 1 4
3.Mathias Porseland 2 1 3
4.Teemu Rautiainen 1 2 3
5.Marko Tuulola 0 3 3
Kärpät M S P
1.Kimmo Koskenkorva 2 3 5
2.Ivan Huml 2 3 5
3.Julius Junttila 3 1 4
4.Joonas Kemppainen 0 3 3
5.Jari Viuhkola 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle