Kärppämuhennosta tarjolla − löytyykö Kerhon ruokahalu?

LIIGA / Ennakko
Antti Bruun oli HPK:n kantavia voimia ensimmäisessä ottelussa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Tunteita herättäneen perjantai-illan kamppailun pelanneet HPK ja Kärpät jatkavat puolivälieräsarjaansa Hämeenlinnassa. Kotijoukkueen fyysinen peli pisti Kärpät ensimmäisessä osaottelussa ahtaalle, mutta onnistumisia kaivataan leveämmältä rintamalta.

Perjantain ensimmäinen puolivälieräottelu Kärppien ja HPK:n välillä tarjosi kiekkofaneille viihdettä ja tunteita. HPK pisti ottelun alkupuolella Kärpät ahtaalle, mutta useamman kerran alivoimalle joutunut Kerho ei jaksanut virittää kunnon loppukiriä jouduttuaan takaa-ajoon kolmannen erän loppupuolella.

Tunteita herätti erityisesti Aleksi Laakson saama pelirangaistus. Laakso taklasi omassa päädyssä Kärppien Lasse Kukkosta ja kuittasi itselleen tilanteesta 5+20 minuutin rangaistuksen. HPK:n valmentaja Pasi Arvonen syytti ottelun jälkeen Kukkosta filmaamisesta. HPK kesti alivoiman, mutta miesvajaalla pelaaminen väsytti vieraat voittotaistelusta ulos.

Lauantaina HPK tarvitsee enemmän tehoja maalipaikkoihinsa. Joukkue pisti Kärpät ottelun alkupuolella ahtaalle, ja se sai luotua tekopaikkoja jopa Kärppiä enemmän. Ottelusta olivat pois Teemu Rautiainen ja Joonas Vihko, eikä muu joukkue onnistunut viimeistelyssään Jere Karjalaisen maalia lukuunottamatta.

Riittääkö Kärppien liike myös Hämeenlinnassa?

Kärppien aseet ensimmäisessä osaottelussa olivat liike ja useamman yksilön onnistuminen. Maalit jakautuivat kolmen ketjun kesken, ja se lupaa Kärpille hyvää jatkoon ajoittaisesta ahdingosta huolimatta. Tämän lisäksi Kärpillä riittää arsenaalia esimerkiksi Juhamatti Aaltosen potentiaalissa.

Aaltonen kärsi perjantaina pelaamattomuudesta, ja se näkyi kiekonmenetyksinä sekä tehottomuutena. Aaltonen pystyy kuitenkin onnistuessaan ratkaisemaan pelejä vaikka yksin.

HPK:n vahvimmat osa-alueet olivat tiukka puolustaminen sekä fyysinen peli. Kerholta onnistui kaksinkamppailuissa etenkin Juha Kiilholma, joka hiillosti kärppäpelaajia vääntämisen ja taklausten ohella myös verbaalisesti. HPK:n muita onnistujia olivat maalintekijä Karjalainen, hyvin kiekkoa liikuttanut Ossi-Petteri Grönholm sekä jämerä Antti Bruun. Kärppien näkyvimpiä olivat tärkeillä hetkillä onnistunut Tomi Karhunen sekä viileää peliään jatkanut Ville Pokka.

Kärpät näytti ajoittain pehmeältä HPK:n painostuksessa, mutta iski tehokkaasti vastaiskuista. HPK tarvitsee lauantaina tehoja leveämmältä rintamalta, sillä ottelujen venyessä tasaisena Kärpät käyttää paikkansa tehokkaammin hyväkseen.

HPK:n etuna on pienempi kotikaukalo. Ensimmäisessä ottelussa Kärpät sai välillä hyviä hyökkäyksiä kierrättämällä kiekkoa nopeasti toiseen laitaan, mutta Hämeenlinnassa tilaa on vähemmän. Kärppien pitää muutenkin tehostaa "apupelaamistaan" liikuttamalla kiekkoa paremmin paineen alta pois. Myös kulmapelaamisessa Kärpillä riittää parannettavaa.

Rautiaisen ja Vihkon tilanne epäselvä

Perjantain yllättävä poissaolo oli HPK:n Rautiainen. Hurjassa vireessä ollut hyökkääjä toisi HPK:lle terävyyttä ja leveyttä. Perjantaina tehoja ei löytynyt ainakaan Antti Kerälän johtamalta kolmosketjulta. Myös Borna Rendulic oli tehoton nopeiden kärppäpakkien keskellä.

Loukkaantumisista kärsinyt Vihko on kaksikosta epävarmempi tapaus pelikuntonsa suhteen. Vihko pelasi vielä ensimmäisessä ottelussa Jokereita vastaan, mutta hänen toipumisensa lauantaille on epävarmaa.

Kärpiltä poissaolijana jatkaa Jari Viuhkola. Mikko Lehtonen palannee Kärppien kokoonpanoon. Hän saattaa korvata Vladimir Emingerin, joka otti perjantaina vastaan kovia taklauksia ja huilasi osan ottelusta. Lehtosesta on Kärpille hyötyä etenkin silloin, kun tarvitaan enemmän fyysistä peliä ja lisää ratkaisijoita viivapeliin.

Seuraa Heitä

Ville Järveläinen #19 |

Laitahyökkääjä

Järveläisen tehot ovat uupuneet, mutta liukas laituri järjestelee joukkueelleen paikkoja etenkin ylivoimalla.

Lasse Kukkonen #5 |

Puolustaja

Lasse Kukkonen sai kritiikkiä perjantain ottelustaan vastustajiltaan. Yleisö reagoi Kukkoseen varmasti Hämeenlinnassa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Jyri Niemi 1 1 2
2.Petteri Nikkilä 0 1 1
3.Joonas Vihko 0 1 1
4.Borna Rendulic 0 1 1
5.Juha Koivisto 0 1 1
Kärpät M S P
1.Ivan Huml 2 2 4
2.Lasse Kukkonen 1 3 4
3.Mikko Alikoski 1 2 3
4.Julius Junttila 3 0 3
5.Ben Maxwell 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle