Runkosarjan voitto tarjolla

LIIGA / Ennakko
HPK kaipaa yhtä pistettä ottelusta JYP:iä vastaan, jotta hämeenlinnalaisseura varmistaisi liigahistoriansa ensimmäisen runkosarjan voiton. Keskisuomalaisvieraat puolestaan tarvitsisivat pisteitä ohittaakseen Bluesin kamppailussa neljännestä sijasta ja kotietuun oikeuttavasta paikasta.

Runkosarjan voitto oli lähellä tipahtaa Kerholle jo perjantaina, kun HIFK piti Jokereita tiukilla paikallispelissä. Ville Peltonen kuitenkin nosti Jokerit voittoon jatkoajalla ja näin HPK ei vielä varmistanut voittoaan. Eroa helsinkiläisiin on seitsemän pistettä, joten tasapelipistekin lauantaina riittäisi ykköstilan varmistamiseen.

HPK:n todellinen taso yhä haussa

HPK:n otteet ovat olleet melko ailahtelevaisia viime aikoina. Tosin saldona on kuitenkin pelkkiä voittoja, vaikka pariin otteeseen ollaan jouduttu turvautumaan jatkoaikaan täyden pistepotin saavuttamiseksi. Peliä on osaltaan sekoittanut se, että kokoonpano on vaihtunut joka otteluun. Pelaajia on välillä ollut sivussa eri syistä ja välillä taas valmentaja Jukka Jalonen on sekoittanut pakkaa.

Lauantaina JYP:iä vastaan HPK pääsee vihdoinkin lähtemään aivan täydellä miehistöllä. Perjantaista sotilasvalatilaisuutta varten harjoitelleet ja torstain Pelicans-pelin väliin jättäneet Yli-Junnila, Kenig, Lahti, Mäkelä ja Immonen palaavat ruotuun. Yksikään pelaajista ei myöskään ole loukkaantuneena tai pelikieltoa kärsimässä, joten Jalonen voi vihdoinkin rakennella kentälliset kuntoon pudotuspelejä silmällä pitäen.

HPK:n tulisi pikku hiljaa hilata tasoaan kohti sitä mihin joukkue parhaimmillaan pystyy ja mitä pudotuspeleissä myös vaaditaan. Nyt Kerho on napannut voittoja vasemmalla kädellä ilman sen kummempaa huippupeliä. Vaikka viime kauden Jokeri-joukkue todistikin, että runkosarjan lopussa ei ole pakko olla vielä vireessä, niin suotavaa olisi, että HPK saisi pelinsä toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Sitä tasoa kaivattaisiin jo lauantai-iltanakin, jotta joukkue pääsisi kotiyleisönsä edessä juhlimaan historiallista ykköstilaa.

JYP:n maalinteko yskii, Blues tähtäimessä

JYP:lle torstaina voiton Turusta torjunut maalivahti Juha Pitkämäki jättää Rinkelinmäen reissun väliin nivusvamman uusiuduttua. Hurrikaanipaitaisten maalilla seisoo siis Tero Leinonen, jolla on varmasti hyvät muistot edellisestä Hämeenlinnan visiitistä. Leinonen torjui upeasti joulukuun ottelussa ja varasti pisteen HPK:lta lähes yksin. Epävarmoja osallistujia taistoon ovat flunssaiset Angel Nikolov ja Tuomas Pihlman.

Hurrikaanipaitojen maalinteko on kangerrellut pahemman kerran kauden tärkeimpien otteluiden lähestyessä. Viidessä viimeisessä ottelussa JYP on jäänyt peräti kolmasti nollille. Keskisuomalaiset ovat kuitenkin onnistuneet puristamaan tärkeät vierasvoitot SaiPasta ja TPS:stä. HPK:n hyökkäysarsenaalin huomioiden JYP:n pitäisi ehdottomasti saada maalitehtailunsa toimimaan aivan eri tavalla kuin viime otteluissa, mikäli pisteitä aiotaan bussimatkalle kotiin saada mukaan.

Taistossa on siis molemmilla joukkueilla kovat panokset. HPK on erittäin lähellä runkosarjan voittoa ja mikä olisikaan makeampaa kuin JYP:n kukistaminen ja voiton juhlistaminen sarjan viimeisessä kotiottelussa. Matti Alatalon luotsaama ryhmä puolestaan ei ole luovuttanut taistelua kotiedusta. JYP pääsee pelaamaan kaksi viimeistä otteluaan kotijäällään Hippoksella ja pisteet sarjakärjeltä varmasti antaisivat aimo annoksen itseluottamusta noihin peleihin.

HPK:n johto yritti perjantaina kuumeisesti saada mahdollisia juhlallisuuksia järjestettäväksi jo lauantaina kotikaukalossa, mikäli niihin on tarvetta. Normaalin tavan mukaan runkosarjan voittaja on palkittu vasta viimeisen ottelun yhteydessä, joka Kerhon tapauksessa olisi ensi viikonlopun vierailu Turkuun TPS:n vieraaksi. Tätä kirjoitettaessa ei ole vielä tiedossa onko SM-liigan johtoporras Rinkelinmäellä paikalla ojentamassa HPK-kapteeni Marko Tuulolalle voittopokaalin, jos HPK onnistuu JYP:ltä vähintäänkin pisteen puristamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle