BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Tuttuja vieraita saapuu Hämeenlinnaan

LIIGA / Ennakko
Perjantai-iltana Hämeenlinnassa kohtaavat viime aikoina vaisusti esiintynyt Jokerit ja alkukaudesta selkeästi tasoaan nostanut HPK. Lisämielenkiintoa otteluun tuovat Jokerien hämeenlinnalaistaustaiset pelaajat <b>Riku Hahl</b>, <b>Antti Kerälä</b> ja <b>Janne Lahti</b>.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue tulee otteluun keskiviikon HIFK-tappio niskassaan. Niukasta tappiosta huolimatta kerholuotsi Harri Rindell oli tyytyväinen joukkueensa esiintymiseen Helsingissä. Päänvaivaa aiheutti vain röyhkeys maalipaikoissa. Perjantaille onkin tilauksessa lisää suoraviivaisuutta hyökkäyspeliin.

HPK tavoittelee surkeasta alkukaudesta huolimatta vielä paikkaa kymmenen parhaan joukkoon. Pitkiä tappioputkia joukkueelle ei kuitenkaan enää saa tulla.

Vierailija Jokerit on tuskaillut viime aikoina tehottomuuden kanssa. Tiistaina tuli tappio kotiluolassa Ilvestä vastaan. Maaottelutauon jälkeen narrilaumalla onkin koossa vain yksi voitto, joten Hämeenlinnassa nähdään varmasti nälkäinen Jokerit.

Nimivahva helsinkiläisjoukkue on edelleen sarjassa neljäntenä. Jokerijoukkueen niskaan alkaa kuitenkin pian hengittää useampikin joukkue, mikäli tappioputki ei katkea.


Antti Kerälä ja Janne Lahti hakevat voittoa vanhasta kotihallistaan.

Ratkaisun paikat

Maalivahtipeli on erityisen suuressa roolissa. Molempien joukkueiden ykkösmaalivahdit ovat sairastuvalla.

Kerho-vahti Mika Järvisellä on todellinen näytön paikka, kun vastaan asettuu miehen viimekautinen seura. Eero Kilpeläistä jokerimaalissa on jo pidemmän aikaa tuurannut Frans Tuohimaa. Nuorukainen ei ole varsinaisesti loistanut kovassa paikassa, joskaan yksin Tuohimaan piikkiin joukkueen viime aikojen heikkoja otteita ei voida laittaa.

Vierailija Jokerit on hallinnut viime otteluissaan kenttätapahtumia. Se ei kuitenkaan lohduta, koska maalinteko on ollut vaikeaa. Kun tehottomuuteen yhdistää epävarman maalivahtipelin, on yhtälö tappioputkelle valmis. Jokeriryhmän on kotijoukkueen tapaan oltava aiempaa terävämpi maalipaikoissa, mikäli se meinaa viedä pisteet mukanaan.

Kokoonpanot

HPK jatkaa samalla kokoonpanolla kuin keskiviikon HIFK-ottelussa. Marko Luomalalla on lievä ylävartalovamma, mutta mies lienee pelikuntoinen perjantaina. Järvinen jatkaa maalin suulla.

Jokerit saa sairastuvalta takaisin jenkkihyökkääjä Ben Eavesin. Eaves tulee Ilari Filppulan johtamaan ketjuun Teuvo Teräväisen paikalle. Tuohimaa vartioi edelleen jokerimaalia.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Jarkko Ruutu 2 2 4
2.Riku Hahl 2 2 4
3.Jani Rita 0 3 3
4.Ilari Filppula 2 1 3
5.Tomi Mäki 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle