BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

HPK tavoittelee ihmettä

LIIGA / Ennakko
Kerhon tuore päävalmentaja Timo Lehkonen on tekemässä ihmettä. Käskyttäjä herätti joukkueensa kuolleista ja on hinaamassa sitä askel askeleelta kohti pudotuspelejä. Lauantaina HPK voi edetä rappusen lähemmäs päämääräänsä kukistamalla Jokerit.

Kuntokäyrät

Tammikuun lopussa Kerhon päävalmentajaksi siirtynyt Timo Lehkonen on osoittautumassa sellaiseksi MacGyveriksi minkälaiseksi hämeenlinnalaiset hänet märissä unissaan haaveilivat. Mies on saanut oranssinutut hurjaan lentoon ja joukkue on voittanut jo neljä peräkkäistä otteluaan.

Lentokelinsä myötä tammikuussa jo antautuneelta vaikuttanut ryhmä lähestyy lupaavalla tahdilla sääliplayoffsviivaa. Tällä hetkellä HPK majailee sarjataulukon yhdentenätoista ja eroa kymmenenentenä oleilevaan TPS:ään on seitsemän pistettä. Huomion arvoista on, että hämeenlinnalaiset ovat tahkonneet kaksi peliä turkulaisia vähemmän.

Jokerit palasi Kerhon tavoin maaottelutauolta iloisissa tunnelmissa. Helsinkiläiset kurmuuttivat torstaina sarjakärki KalPaa lukemin 4-1. Tauolle vierailijat kuitenkin poistuivat nihkeässä rytmissä. Taukoa edeltäneistä viidestä koitoksestaan vierailijat onnistuivat voittamaan vain kaksi ja nekin vasta voittomaalilaukauskilpailujen jälkeen.

Rangaistuslaukauskisoista Jokereille onkin kerääntynyt kokemusta viime aikoina. Helsinkiläisten kymmenessä edellissä matsissa peräti viidessä voitto on ratkaistu voittomaalilaukauskisalla. Kilpailuista vain yksi on päättynyt narrijuhliin.

Riitapukareiden aiemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat päättyneet kotijoukkueen pirskeisiin. HPK on kukistanut helsinkiläiset Rinkelinmäellä kertaalleen luvuin 3-2. Jokerit puolestaan on murskannut hämeenlinnalaiset kahdesti kotiluolassaan numeroin 6-0 ja 7-0.

Ratkaisun paikat


Viekö poppamies Lehkonen Kerhon lauantaina askeleen lähemmäs pudotuspelejä?

Lehkonen on järkeistänyt isäntien pelaamisen. HPK hyökkää koko viisikon voimin silloin, kun siihen tarjoutuu tilaisuus ja kun ei tarjoudu, niin puolustaa. Yksinkertaistettu pelitapa tuottaa tulosta vakaasti. Se on siivittänyt joukkueen jo neljän ottelun voittoputkeen.

Molemman kiistakumppanin puolustuspelaaminen toimii tiiviisti. Kerhon maaliverkkoa on heiluteltu vain kertaalleen joukkueen jokaisessa neljässä edellisessä mittelössä.

Myös Jokerit puolusti laadukkaasti KalPaa vastaan torstaina ja tukki keskialueen mainiosti. Kummallakin joukkueella puolustuksen johtohahmona säkenöi maalivahti. Kerholla Mika Järvinen ja Jokereilla Eero Kilpeläinen.

Lisälatausta HPK ammentaa peliin siitä, että joukkue tahkoaa runkosarjan loppupuoliskoa kuin pudotuspelejä. Sääliplayoffseihin hinkuvat hämeenlinnalaiset kaipaavat voittoja yltääkseen päämääräänsä.

Oranssipaitojen asennetta kohentanee myös joukkueen voittoputki. Voitot ovat kasvattaneet oranssinuttujen uskoa tekemiseensä ja vapauttaneet joukkueen pelaamista.

Jokereiden yhtenä aseena Pallokerhoa vastaan voi toimia ylivoimapelaaminen. KalPaa vastaan joukkue pyöritteli ylivoimaansa vaarallisesti. Helsinkiläisille siunaantui ottelun avauserässä kolme mahdollisuutta maalintekoon ylivoimallaan, joista joukkue hyödynsi jokaisen.

Narripaitojen tehokkuutta saattaa heikentää maalitykin Janne Lahden uupuminen sairauslomansa vuoksi.

Kokoonpanot

Isäntien rivistöstä uupuvat pitkäaikaispotilaat Juuso Honka ja Tuukka Mäkelä sekä tiistain Ässät-ottelussa Kristian Kudrocin kudista osuman saanut Ville Hämäläinen.

Jokereiden sairastupaa miehittävät torstain KalPa-kamppailussa alavartaloihinsa kolhuja ottaneet Janne Lahti ja Antti-Jussi Niemi sekä toistaiseksi koko kauden missannut Semir Ben-Amor.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Mathias Porseland 1 4 5
2.Marko Tuulola 1 2 3
3.Kari Sihvonen 0 3 3
4.Niko Nieminen 3 0 3
5.Marko Luomala 1 1 2
Jokerit M S P
1.Ben Eaves 0 4 4
2.Jarkko Ruutu 3 1 4
3.Jani Rita 2 2 4
4.Nichlas Hardt 2 1 3
5.Teemu Eronen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle