Viimeinen taisto

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnassa kohtaavat liigan kaksi heikointa joukkuetta merkityksettömässä ottelussa. HPK haluaa päättää kotiottelunsa voitolla kannattajilleen, Ilves taas hakee kierroksia tuleviin karsintapeleihin.

Kuntokäyrät

Kymmenen perättäistä ottelua hävinnyt HPK jäi lauantaina Espoossa Bluesin jalkoihin selvin numeroin.

- Viimeinen kotipeli kyseessä, ja haluamme jättää faneille hyvän mielen. He ovat kuitenkin olleet hienosti mukana tässä menossa. Jos pystymme samanlaiseen esitykseen kuin edellisessä kotipelissä Pelicansia vastaan, pitäisi meidän olla vahvoilla. Se on lopulta pelaajista itsestään kiinni, kertoo HPK:n valmentaja Timo Lehkonen.

Ilves lähtee otteluun alla jatkoaikavoitto Turun Palloseurasta. Häävisti ei ole Tampereellakaan kevät edennyt - vieraat ovat haalineet viimeisistä kahdestakymmenestä ottelusta vain kymmenen pistettä, eikä Ilves ole missään vaiheessa ollut kunnolla mukana taistelussa mistään muusta sijasta kuin sarjan hännillä.


Marko Tuulola ei ole vielä kertonut jatkosuunnitelmistaan.

Ratkaisun paikat

Vaikka HPK kohtaa vielä torstaina HIFK:n vieraissa, kaikesta huokuu Ilves-ottelun olevan jäljellä olevista se tärkeämpi.

- Mikään helppo peli ei ole tulossa. Tiedämme, että Ilves tulee vielä jatkamaan kauttaan, ja he haluavat saada pelin kulkemaan karsintoihin, Lehkonen kertoo.

Ottelun asetelma tuleekin olemaan kunnian takia parhaaseensa pyrkivä HPK vastaan onnistumisen tunteita hakeva Ilves, joten pakkopullaa ei tyystin tarjoilla.

Lehkosta harmittavat puheet, että HPK:n pelaajat eivät olisi motivoituneita tai antaneet joka ottelussa kaikkeaan.

- Etenkin puolustajat ovat joutuneet pelaamaan todella paljon, ja kun meidän pelaamisemme perustuu puolustajien kiekolliseen peliin, väsymys on todellakin näkynyt. Liigan kuuden puolustajan sääntö on todella huono. Kun pelaajaa ei voi viltittää, se vaikuttaa pelin tasoon ja vie valmentajalta monia työkaluja pois, Lehkonen soimii.

Lehkosella on selvä mielipide HPK:n kauden epäonnistumiseen.

- Se näkyy kyllä rajusti, kun joukkueesta puuttuu kärki kokonaan. Voitamme, kun kaikki osuu kohdalleen, mutta pitkällä aikavälillä se ei menestymiseen riitä. Maalintekopaikoissa olemme hävinneet joka pelin. Pelaajat antavat kyllä kaikkensa, ja maalivahditkin ovat hienosti valmentaneet toisiaan, kun maalivahtivalmentaja käy kerran viikossa. Säästökuuri on kohdistunut vääriin asioihin, Lehkonen lataa.

Kokoonpanot

Tiistaipäivän tärkein ottelu pelataan Hämeenlinnassa jo iltapäivällä, kun HPK:n A-juniorit hakee toista välierävoittoa Helsingin Jokereista. Edustusjoukkueen pelaajista Teemu Rautiainen, Otto Paajanen, Lauri Kärmeniemi ja Jaakko Turtiainen keskittyvät nuorten mestaruusjahtiin, joten Lehkosella on kokoamista saadakseen täydet neljä kentällistä Ilvestä vastaan.

Kun myös käsivammaiset Milan Kytnar ja Niko Nieminen saattavat olla kokoonpanosta sivussa, nähtäneen ainakin Tuukka Mäkelä ja mahdollisesti Santeri Alatalokin pelaamassa hyökkääjinä. Maalilla aloittaa Mika Järvinen.

Ilvekseltä loukkaantumisia ovat parannelleet Toni Rajala, Michael Keränen, Teemu Kesä, Martti Järventie ja Niko Peltola, joiden paluusta ei ole tietoa. Ennen karsintoja joukkue ei varmasti ota turhia riskejä, jotta pelaajat ovat käytettävissä karsintapeleissä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Janne Kolehmainen 3 0 3
2.Janne Laakkonen 3 0 3
3.Marek Zagrapan 1 1 2
4.Esa Lehikoinen 0 2 2
5.Tuukka Mäkelä 0 2 2
Ilves M S P
1.Joonas Rask 2 4 6
2.Samuli Kivimäki 1 3 4
3.Matias Sointu 2 1 3
4.Masi Marjamäki 1 2 3
5.Matias Myttynen 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle