Taistelua pääsystä pudotuspeleihin

LIIGA / Ennakko
Vaikka runkosarjaa on pelaamatta lähes puolet, pelataan Hämeenlinnassa torstaina tärkeistä pisteistä. Molemmat joukkueet ovat toistaiseksi pudotuspeliviivan huonommalla puolella. Runkosarjan päättyessä tämän ottelun pisteet voivat olla kultaakin kalliimmat. Ennakoitavissa on vähämaalinen ottelu, sillä maalinteko on ollut molemmille joukkueille tervan juontia pitkin kautta.

Kuntokäyrät

Kotijoukkue HPK aloitti uuden vuoden ilotulituksen heti joulun jälkeen nylkemällä Ässät peräti 7-0. Paluu arkeen koitti kuitenkin seuraavissa kahdessa otteluissa. Ensin tuli vierastappio Lahdessa lukemin 2-1, ja tiistaina HIFK vei pisteet mennessään lukemin 2-3.

Kolmen pisteen voitto Ilveksestä kasvattaisi joukkueiden välisen piste-eron jo viiteen. Samalla joukkue säilyttäisi hyvät mahdollisuudet kymmenen parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin.

Ilves on kokenut tappion jokaisessa kolmessa ottelussaan joulun jälkeen. Hieman lohtua tupsukorville tuo se, että kaksi tappioista on tullut voittolaukauskilpailun jälkeen. Tiistaina Ässät haki pinnat Tampereelta sentään kahden maalin erolla.

Kaksi pistettä kolmesta ottelusta ei kuitenkaan ole tarpeeksi, varsinkin kun kaksi ottelua Ilvestä vähemmän pelannut liigajumbo SaiPa hengittää vain pisteen päässä. Torstain ottelu on manselaisille miltei pakkovoitto, mikäli he meinaavat taistella vielä pudotuspelipaikasta.


Tappiot vetävät ilvespelaajien ilmeet mietteliäiksi.
Jarno Hietanen - jarno.hietanen@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Maalinteko on tuottanut molemmille joukkueille vaikeuksia läpi kauden. Tiistaina HPK tulitti IFK-maalia kohti 41 laukausta, joista vain kaksi löysi tiensä verkon perukoille. Ilves taas teki Ässien maalivahdista sankarin pommittamalla 43 kertaa kohti maalia onnistuen sekin vain kahdesti maalin teossa.

Pistepörssin kärjestä on turha etsiä näiden joukkueiden pelaajia. Nyt on kuitenkin se aika vuodesta, kun ratkaisupelaajien on alettava herätä, mikäli kaudelle halutaan muunlainen päätös kuin aikainen kesäloma tai liigakarsinnat.

Kotijoukkueesta heräämistä odotetaan muun muassa herroilta Marko Luomala ja Janne Laakkonen. Ritaripaitojen ohuen hyökkäyskaluston nimekkäimpien pelureiden on kyettävä nousemaan ratkaisijoiksi juuri tällaisissa peleissä.

Vierailijoista nähtyä enemmän voi vaatia esimerkiksi Matias Myttyseltä, jolla homma ei ole nyt ainakaan ketjukavereista kiinni. Jesse Niinimäen ja Toni Rajalan keskellä Myttysellä on oiva tilaisuus päästä käyttämään kiekollista taitoaan.

Kokoonpanot

Ritaripaidat jatkanevat samalla kokoonpanolla kuin tiistaina HIFK:ta vastaan. Marek Zagrapanin tilannetta tarkkaillaan päivittäin ja mies saattaa tehdä paluun jo Ilvestä vastaan. Loukkaantumisen vuoksi on edelleen poissa Juuso Honka.

Ilveksen poissaolijoiden lista on selvästi kotijoukkuetta pidempi. Sormivaivainen Mark Lee on edelleen sivussa. Leen lisäksi vierailijoilta puuttuvat nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa olevat Sami Aittokallio, Konsta Mäkinen ja Mikael Kuronen. Myöskään Vesa Toskala, Teemu Kesä ja Kai Kantola eivät ole pelikunnossa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Niko Nieminen 4 3 7
2.Alex Leavitt 2 4 6
3.Janne Laakkonen 1 3 4
4.Arsi Piispanen 3 1 4
5.Marko Tuulola 1 2 3
Ilves M S P
1.Toni Rajala 2 4 6
2.Jesse Niinimäki 1 5 6
3.Jyrki Jokipakka 1 2 3
4.Niko Peltola 1 1 2
5.Martti Järventie 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle