Rinkelinmäen kiekkokausi avataan

LIIGA / Ennakko
Tuskin on ehtinyt pöly laskeutua Oulussa, kun HPK pelaa jo seuraavan ottelunsa. Vastaan asettuu eilen paikallisvastustajansa suurinumeroisesti rökittänyt Ilves.

Hämeenlinnalaisittain liigakausi sai riemastuttavan alun, kun Kerho onnistui ottamaan voiton Oulussa puolustavasta mestarista. Voittoa ei ole liiemmin ollut aikaa juhlia, sillä pitkä kotimatka ja valmistautuminen kauden ensimmäiseen kotiotteluun ovat olleet edessä nopeasti.

Yönsä HPK:n joukkue vietti pelin jälkeen Oulussa, josta paluu Etelä-Suomeen tapahtui lentäen. Näin ollen uuvuttavaa matkustusta ei joukkueelle ole kertynyt liiaksi.

Myöskään Tampereen paikalliskamppailun selvästi vieneen Ilveksen leirissä ei käytetä aikaa ylimääräisiin.

- Eihän tässä paljon kerkiä valmistautumaan. Ruokailu, ja hyvä verryttely. Hyvä vaan, että päästään rytmiin, kuuluivat Ilveksen puolustaja Ismo Kuoppalan mietteet.

Kuoppala palasi Suomeen kierrettyään pari kautta muita Pohjoismaita. Viime kausi sujui jääkiekkoilullisesti melko eksoottisessa maassa, sillä 29-vuotias puolustaja luuti Tanskan liigassa Esbjergin takalinjoilla. Siksi onkin mielenkiintoista seurata miten Kuoppala esiintyy Suomen liigassa.

Toinen erittäin mielenkiintoinen tupsukorva on NHL-tähti Paul Kariyan linnunluinen Steve-veli. Vielä eilen Kariyan oli tyytyminen yhteen syöttöpisteeseen, mutta Kerhon kannattaa olla vikkelän laiturin kanssa erityisen tarkkana. Pohjois-Amerikassa pelanneena miehellä on kokemusta tiiviistä pelitahdista.

Uusi kausi, uudet kujeet

Kerhon joukkue on vierailijansa tapaan kokenut mielenkiintoisia uudistuksia. Paluumuuttaja Jani Hassinen muistutti eilen maalintekotaidoistaan ja sivalsi Kerholle joukkueen kauden avausmaalin.

Ilves-ottelun kannalta kiinnostavin nimi ritaripaidassa on puolustaja Jukka-Pekka Laamanen. Savonlinnalaispakki saapui näet Kerhoon Ilveksessä vietetyn kahden liigakauden jälkeen. Harjoituskaudella Laamanen kärsi joistakin pikkuvammoista, mutta oli jo täydessä tohinassa Kärppiä vastaan.

Edessä on siis jännittävä Rinkelinmäen kiekkokauden avaus. Eilisen Tappara-ottelun jälkeen Ilveksen Jarmo Jamalainen kommentoi Hämeenlinnaa pahaksi paikaksi jatkaa liigakautta.

- Kerho on kyllä kova joukkue sikakatsomoineen. Siellä on meidän uudet nuoret pojat ihmeissään. Savonmies-Vidgrenkään ei ole ennen ollut sikakatsomon edessä, että katotaan miten kiero savolainen pärjää, ilveili Jamalainen.

Tupsukorvien kakkosluotsi uskoo pitkän vierasmatkan painavan Kerhon pohkeissa.

- Kerholla on pitkä kotimatka, se voi vaikuttaa heidän valmistautumiseen, ja siitä voi olla meille pieni etu. Täysillä mennään ja pistetään kaikki likoon. Katotaan sit pelin jälkeen mihin se riitti.

HPK:lla saattaa olla heittää kaukaloon toinenkin NHL-työsulkupelaaja jo Oulussa aloittaneen Jani Ridan lisäksi. Hämeenlinnasta kesällä 2001 Coloradoon lähtenyt Riku Hahl on nimittäin lupautunut vahvistamaan ritaripaitoja. Toistaiseksi Hahlin pelaaminen ei ole varmaa.

Hyvän startin kauteen saaneen HPK:n kannattajilla on siis monta hyvää syytä saapua tänään Rinkelinmäelle katsomaan hämäläisjoukkueiden taistoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle