Pahnan pohjimmaiset

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnassa pelataan lauantaina jumbofinaali. Asetelmat ovat selvät: voitolla HPK kampeaa itsensä pois jumbosijalta, kun taas Ilveksen voitto kasvattaisi tupsukorvien eroa viimeisenä majailevaan hämeenlinnalaisryhmään.

Kuntokäyrät

Kerhon alkukausi on ollut kaamea. Yksi voitto varsinaisella peliajalla, kaksi jatkoajalla ja yhdeksän tappiota kertovat omaa kieltään. HPK lähtee lauantain otteluun neljän ottelun tappioputkesta. Kuluneella viikolla Ässät ja Pelicans venyttivät isäntien verkkoa yhteensä 11 kertaa.

Vierailija Ilves on kahden pisteen etumatkalla sarjataulukossa, mutta kovin paljon valoisammat näkymät eivät ole Tampereellakaan. Joukkue avasi kauden kahdella voitolla, mutta sen jälkeen otteet ovat menneet alamäkeen. Myös tupsukorvat lähtevät illan otteluun neljän ottelun tappioputkessa, kun se hävisi kuluneella viikolla kotonaan ensin Pelicansille ja sitten JYPille.

Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen vei nimiinsä Ilves lukemin 3-0.


HPK ja Ilves nahistelevat jumbosijasta

Ratkaisun paikat

HPK:n pelaaminen on tällä hetkellä täysin sekaisin. Kun hetken näyttää, että joukkue saattaa taistella pisteistä hajoaa paketti miljoonaan pieneen osaan. Tällä hetkellä joukkue ottaa aivan liikaa jäähyjä tasoonsa nähden. Kun peruspelaaminen ei ole kunnossa, ei voida olettaa alivoimankaan toimivan. Keskialueella Kerho on ollut liian hyökkäysorientoitunut, jonka vuoksi vastustajat ovat kävelleet maalipaikoille kuin paraatissa.

Kun tuskan huippuun lisää vielä ratkaisupelaajien kurittomuuden ja tehottomuuden saadaan illasta toiseen käkättimeen ottava ritarilauma, jolla tuntuu olevan kovin pitkä matka voittavaan kiekkoon. Hämeenlinnassa eletään totuuden hetkiä, sillä ottelusta toiseen vähenevä kotiyleisö huutaa muutosta.

Tamperelaisten suurin ongelma on ollut viimeistely ja avauspelaaminen. Avauspelaamisessa suurin ongelma on ollut keskikaistan käyttäminen, minkä vuoksi joukkue on ajautunut avaamaan peliä laitoja pitkin. Edellisessä ottelussa tosin oli viitteitä paremmasta ja peliä yritettiin avata keskikaistaa käyttämällä.

Myös oman pään pelaaminen on ollut vierailijoille vaikeaa. Maalivahdit tekevät minkä pystyvät, mutta viisikko pelaa liian seisovin jaloin. Tästä syystä merkkauspelaaminen jää vajaaksi, miehet hukkuvat ja omissa kolisee. Ilveksen selkäranka takaiskumaalien suhteen on yhtä ohut kuin Kerhollakin, joten avausmaalillakin voi olla suuri osa illan ottelussa.

Lauantain jumbofinaalin voittaa vähemmän huono joukkue.

Kokoonpanot

HPK pääsee otteluun lähes parhaalla miehistöllään. Juuso Hongan pelikunto jalkavamman jäljiltä on kysymysmerkki. Hyökkääjän kohdalla edetään päivä kerrallaan-periaatteella.

Ilvekseltä puuttui edellisessä ottelussa JYPiä vastaan Teemu Huhtala, Joonas Rask, Teemu Kesä ja Toni Rajala.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Arsi Piispanen 3 1 4
2.Niko Nieminen 1 3 4
3.Jukka-Pekka Laamanen 1 3 4
4.Marko Tuulola 1 2 3
5.Janne Laakkonen 0 3 3
Ilves M S P
1.Ville Koistinen 2 1 3
2.Antti Kangasniemi 0 2 2
3.Ryan Glenn 0 1 1
4.Jyrki Jokipakka 0 1 1
5.Matias Myttynen 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle