Ilveksen vuoro ottaa mittaa Kerhosta

LIIGA / Ennakko
HPK:n loppuviikko on tamperelaisväritteinen. Torstain nolon Tappara-tappion jälkeen perjantaina Kerhon vieraaksi saapuu Ilves.

HPK:lle jäi torstai-illasta paljon mietittävää kun joukkue jäi nollille alamaissa vaeltaneen Tapparan vieraana. Joukkueen kannalta onkin hyvä asia, että tilaisuus kasvojen pesemiseen tarjoutuu jo seuraavana päivänä.

Tampereella Miika Wiikman joutui antautumaan neljästi joko Tapparan siniviivalaukauksille tai niiden jälkitilanteille. Makuasiaksi jää, oliko syy Tapparan hyvässä maskipelaamisessa vai Kerhon omassa heikkoudessa maalin edessä. Ilvestä vastaan ainakin maalivahti vaihtuu Mika Noroseen, kuten jo ennen Tappara-ottelua oli suunniteltu.

Ilveksen edellinen vastustaja oli myös Tappara, mutta tupsukorvien pelistä on vierähtänyt aikaa jo lähes täysi viikko.

Ilveksen kuuma kolmikko rikki

Ilves koki menneellä viikolla pahan kolauksen kun NHL-sentteri Patrik Stefan loukkasi selkänsä. Ilveksen lääkäri Markku Tuominen kertoo seuran kotisivuilla, ettei Stefan todennäköisesti pysty pelaamaan ennen maaottelutaukoa.

Ennen loukkaantumistaan Stefan johti Ilveksen superketjua laidoillaan Steve Kariya ja kesken kauden saapunut Hannes Hyvönen. Perjantain ottelussa onkin mielenkiintoista nähdä, miten kissapedot kasaavat rivinsä suurimman tähden ollessa sivussa.

Tähtiketjun takana Ilves-massa on ollut selvästi harmaampaa. Parhaiten joukkueesta ovat kunnostautuneet konkari Raimo Helminen sekä Jokereista hankittu Jussi Pesonen. Vuoden tulokkaan titteliin hyvän alkukauden perusteella tarrannut Simo Vidgren puolestaan on vajonnut alemmas ja alemmas joukkueen sisällä.

Kasvojen pesun paikka

HPK ei ole tällä kaudella vielä möhlinyt ennakkoon helpolta vaikuttaneita pelejä yhtä pahasti kuin torstaina. Aiempi vastaava tapaus oli syksyllä selkeän johtoaseman menettäminen JYPille. Tuolloin joukkue sai nieleskellä tappiotaan pitkän maaottelutauon ajan.

Erityinen mielenkiinto kohdistuu Jukka Voutilaiseen, joka ei ole onnistunut kartuttamaan pistetiliään viime peleissä. Voutilainen on pelannut hänelle huomattavan pitkän pätkän pisteittä - kolme viimeistä peliä. Tätä ennen sentteri ratkaisi rankkarillaan Lukko-ottelun Kerholle. Voutilaisen pisteettömän kauden aikana kultakypärä on siirtynyt Jani Ridalle.

HPK:n kokoonpano on leveydeltään täysin erilainen kuin Ilveksellä. Tupsukorvat ovat eläneet hyvin pitkälti superketjunsa varassa, kun Kerholta puolestaan ovat kaikki pelaajat onnistuneet tuomaan oman panoksensa hyökkäyspäähän.

Tammikuun viimeisen kotiottelun voittaminen olisi HPK:lle henkisesti erittäin tärkeää. Toistaiseksi Kerho ei ole tällä kaudella hävinnyt kahta ottelua peräkkäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle