Hyvitystä hakemassa

LIIGA / Ennakko
Itsenäisyyspäivän aaton liigaottelussa on HPK:lla ja Ilveksellä sama tavoite. Kumpikin haluaa hyvityksen lauantain karvaalle tappiolle.

Helsinkiläisjoukkueille kärsityt tappiot tulivat hämäläisille kolmannen erän takaiskuina. Tavallista karvaammista tappioista sisuuntuneen joukkueet tarjoavat toisilleen kovan vastuksen.

- HPK on erittäin hyvä kotijoukkue, joten tiedossa on kova ottelu. Tänään pitää yrittää saada mahdollisimman paljon lepoa ja huomenna puristaa viimeiset mehut ennen parin päivän taukoa, analysoi Ilveksen tsekkitähti Patrik Stefan lauantaina.

Tupsukorvien NHL-vahvistusta ei kiinnosta kotimaansa edustaminen joulutauon maajoukkueturnauksessa, vaan kutsun käydessä mies aikoo jäädä huilaamaan.

- Kuulin huhuja, että olisin saamassa maajoukkuekutsua. Juttelin asiasta seuran, agentin ja perheeni kanssa ja päätin, että jos kutsu tulee, niin kieltäydyn. Perheeni on tulossa tänne Pohjois-Amerikasta joulun tienoilla vähäksi aikaa ja olisi hölmöä jättää heidät yksin Suomeen ja lähteä itse Moskovaan varsinkin kun olen ollut niin pitkään poissa kotoa, kertoi Stefan.

Rankan viikon pelannut Ilves on esiintynyt kaukalossa edukseen ja lauantain tappio olikin viikon ainoa pisteetön ottelu.

- Joukkue on pelannut hyvin, niin oma pelikin kulkee. Pari viimeistä ottelua ovat olleet rankkoja, mutta olemme pärjänneet hyvin ja se on tuonut lisää itseluottamusta kaikille, iloitsee Patrik Stefan.

Pettyneet taianmurtajat

HPK:n hampaankolossa puolestaan on harmillinen hukkareissu Hartwall Areenaan, josta voittoa ei herunut vieläkään hyvästä alusta huolimatta. Lopulta kaksikko Glen Metropolit-Marko Jantunen katkaisi pitkään johdossa viihtyneen Kerhon selkärangan kolmannessa erässä. Joukkueen sisällä luonnollisesti toivotaan, että tappio kirvoittaisi intoa Ilveksen kaatoon.

- Se voi kääntyä niinkin päin, että meillä on näyttämisen halua. Siinä täytyy pitää kuitenkin maltti, että lataus ei mene yli. Meillä on ollut kotona paha tapa höntyillä hieman liikaa puolustuspelin kustannuksella, tuumaili kapteeni Jani Keinänen lauantain pelin jälkeen.

- Kyllä minä uskon joukkueeseen. Tänä iltana voi vähän vituttaa, mutta huomenna pitää jaksaa ladata kaikki peliin - sitten saa huilata taas muutaman päivän, lupailee Keinänen.

HPK menetti sairastuvan puolelle jälleen yhden taitavan hyökkääjän, kun Janne Laakkonen joutuu tekemään seuraa Jukka Voutilaiselle ja Jani Hassiselle.

- Nilkka muljahti aika pahasti. Tänään vielä mennään kuvauksiin. Pahaltahan se tuntuu, mutta täytyy tässä vaiheessa vain toivoa parasta, kuului Laakkosen itsensä diagnoosi Helsingissä loukkaantuneesta jalasta.

Harvinaisen pelipäivän näytelmä

Sunnuntaisin ei ole normaalisti ollut tapana liigakiekkoa pelata lukuunottamatta tv-pelejä. Tällä kertaa itsenäisyyspäivää edeltävänä sunnuntaina kansalle tarjotaan kuitenkin mahdollisuus kiekkoviihteeseen. Ilveksen valmentaja Curt Lindström ei pelkää kahden pelin viikonloppua.

- HPK:lla oli myös tänään ottelu, joten lähdemme samalta viivalta. Meillä on täydet mahdollisuudet voittaa, vaikka vastus on kova, kommentoi Lindström lauantaina.

- Meidän pitää pelata kurinalaisesti. Onneksi saamme lisää leveyttä joukkueeseen, kun tänään huilannut Rönnberg palaa miehistöön.

Sunnuntain peli on käännös loppusuoralle ennen joulutaukoa. Kummallekin joukkueelle jää pelattavaksi enää kaksi peliä illan koitoksen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle