HPK:n pakko katkaista tappioputkensa

LIIGA / Ennakko
Torstaina Rinkelinmäellä hämäläisjoukkueiden kohtaamisessa kotijoukkue HPK on eräänlaisen pakkotilanteen edessä. Kolmen peräkkäisen tappion jälkeen Kerhon tulisi taas avata voittosaldo, jotta ryhmä ei vaipuisi liian syvälle upottavaan suohon. Vierailija Ilves taas on pelannut pirteästi ja hankkinut tulokasvahti Tuomas Nissisen johdolla neljästä viime pelistä viisi pistettä – tänään maalissa tosin aloittaa Bruce Racine.

Viime kausi Kerhon dominointia

Viime kaudella Ilves oli HPK:ta vastaan pelkkä sparrausvastustaja. Runkosarjassa Kerho napsi pinnat tamperelaiskilpailijoiltaan helpohkosti niin kotona kuin vieraissakin sekä marssi pudotuspeleissä Ilveksen ohi suoraan kolmella otteluvoitolla. Menneet ovat kuitenkin menneitä ja viime kauden pisteillä ei saa yhtään maalia eteen, kun kiekko tänään jäähän putoaa.

Kerhon mahdollisuuksia heikentää osaltaan tärkeiden pelaajien puuttuminen kokoonpanosta. Tommi Santala kärsii tänään pelikiellostaan neljättä ottelua. Muitakin luottomiehiä lienee sivussa, mutta heidän tilanteestaan ei ole vielä varmuutta. Vladimir Sicak sai tiistaina Timo Pärssisen taklauksen seurauksena aivotärähdyksen ja hänen kohtalonsa on yhä auki illan ottelua silmälläpitäen.

- Sicak sai eilen aivotärähdyksen, eikä ollut tänään jäällä. Miehellä on
edelleen huono olo ja pää kipeä, joten miehen pelaaminen huomenna on täysin
avoinna, kertoi HPK:n puolustajia peluuttava Timo Lehkonen.

Myös Kerhon hyökkäyksen ykkösnimi Antti Miettinen saattaa olla sivussa. Jukka Jalonen kertoi IFK-pelin jälkeen Miettisen pelanneen ”yhdellä jalalla”. Perjantain Tappara-ottelussa kiekon jalkaansa saaneen Miettisen tilanne selviää myös vasta tämän päivän aikana. Tuomas Eskelinen kuulunee myös huilijoiden joukkoon. IFK-pelin jälkimainingeissa Eskeliseen tarttunut lievä nuha voi estää myös hänen pelaamisensa Ilvestä vastaan.

Mikäli HPK:lta puuttuu koko yllämainittu nelikko, niin odotettavissa on kotijoukkueelle erittäin vaikea ottelu. Puolustuspäässä oltiin liikkeellä kapealla materiaalilla jo ennenkin ja kahden runkopakin loukkaantuminen ei sitä ainakaan helpota. Juniorit Tuomas Immonen ja Jarno Virkki astuvat paikkamaan, mikäli Sicak ja Eskelinen huilivat. Antti Miettisen puuttuminen taas veisi Kerhon hyökkäyksestä sen terävimmän kärjen pois.

Viitakoski heräsi, Racinen paluu

Ilveksen körmyyttäessä tiistaina Bluesia heräsi myös viime kauden pörssihai Vesa Viitakoski. Vesku maalasi kahdesti ja muutenkin Helmisen ketju osoitti aivan toisenlaisia elon merkkejä kuin tähän asti. Aiemmin tehot olivat liian pitkälti David Nemirovskyn varassa, nyt myös Viitakoski paukuttaa maaleja.

Ilveksen maalia vartioi tänään Bruce Racine. Tapparaa vastaan itsensä loukannut Racine on joutunut huilaamaan edelliset neljä peliä ja sillä välin nuori tulokaskassari Tuomas Nissinen on esittänyt hänelle kovan haasteen. Kanukkiveteraanin täytyy todistaa olevansa ykkösvahdin arvon tasolla, jotta savolaispoika ei mene heittämällä ohi.

HPK yhä luottavainen

Tappioiden kasaantumisesta huolimatta HPK:n valmennusjohdossa ollaan yhä luottavaisia. Vaikka liigassa ei ennen pudotuspelejä todellisia pakkovoittoja olekaan, niin oman uskottavuutensa kannalta voitto olisi Pallokerholle tänään tärkeä.

- Meillä on tässä ollut kovia otteluita kovia joukkueita vastaan ja nyt sitten on kotona vastassa Ilves, joka varmasti pystytään kaatamaan. Edessä on pakkovoitto ja sinällään on tulossa ihan kiva ottelu. Kova usko on kuitenkin omaan tekemiseen ja kyllähän
Ilves huomenna kotona kaatuu, Timo Lehkonen puhkui itseluottamusta.

Luottamusta löytyy myös varjojen mailla avausotteluissa surffailleelle Jan Pardavylle. Slovakkilaituri pelasi kauden parhaan ottelunsa tiistaina Helsingissä, nyt täytyisi enää laittaa pikkumustaa verkon perukoille. Hyvillä suorituksilla on ostettavissa lisää peliaikaa, mutta parhaiten sitä saisi venyttämällä vastustajan maaliverkkoa.

- Pardavy pääsi eilen meidän parhaiden miehien vierelle ja pelasi minusta
ihan hyvän ottelun. Täytyy nyt kuitenkin muistaa se, että Jan tuli tänne
melko vähän treenanneena ja me oltiin silloin vedetty täysillä jo puoli
vuotta - kuntoon pääseminen ottaa aikansa. Tottakai Pardavyn nihkeys on
syönyt miestä itseäänkin, mutta nyt ihan rauhassa laitetaan mies kuntoon ja
katsotaan millainen pelimies hän on. Otteet olivat eilen kuitenkin ihan
lupaavia.

Tasainen vääntö luvassa

Illan koitoksesta voi povata tasaista ja kiihkeää kamppailua. Tamperelaiset eivät varmasti tuijottele viime kauden tuloksia, mutta ne saattavat silti antaa lisäpotkua kotijoukkueelle. Jenkkisanontaa lainatakseni Kerholla on Ilveksen numero – joukkue tietää miten mansen kissapedot kukistetaan. Ottelun voittajaa ei kannata ryhtyä arvailemaan ennen kuin HPK:n kokoonpano loukkaantuneiden osalta selviää, tässä vaiheessa on varmaa ainoastaan Joni Puurulan pelaaminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle