Runkosarjan voitto ja pudotuspelipaikka panoksina

LIIGA / Ennakko
Tiistai-illan kierroksen suurin mielenkiinto kohdistuu Hämeenlinnan Rinkelinmäen kaukaloon. Kotiryhmä HPK tarvitsee pisteitä pysyäkseen Jokereiden edellä ja tuodakseen seuralle sen historian ensimmäisen runkosarjan voiton. HIFK puolestaan kaipaa pinnoja kipeästi, jotta takana kärkkyvät joukkueet pysyvät takana, ja helsinkiläiset pudotuspeliviivan yläpuolella. Pelissä ovat siis kovat panokset pöydällä.

HIFK:n kiriä loppusuoralla häiritsevät loukkaantumiset, joita on joukkueelle koitunut harmiksi enemmän kuin laki sallii. Viimeisimmät sairastupalaiset ovat loistavaa läpimurtokautta pelaava puolustaja Toni Söderholm sekä jykevä laituri Ilkka Pikkarainen. Myös Kimmo Kuhta on yhä sivussa eikä tähtipuolustaja Marek Zidlickykään aivan täydessä iskussa ole. Kun jo ennestäänkin joukkueen lääkäriosasto on joutunut ylitöihin, niin valkopaitaisen vierailijan tilanne näyttää huolestuttavalta.

Pallokerhokin on joutunut viime otteluissaa rukkaamaan kokoonpanojaan, sillä Jan Pardavyn nivusvamma ja Tommi Santalan vääntynyt polvi ovat pakottaneet Jukka Jalosen miettimään uusia ketjuja. Jalosen aivonystyrät käyvät taas kuumana, kun kokoonpanoon paluun tekee pitkän poissaolon jälkeen rymyhyökkääjä Erkki Rajamäki ja myös Santala nähtäneen kaukalossa.

Kolme peliä hienoa hokia

IFK:n ja HPK:n kohtaamiset ovat aiemmin tällä kaudella olleet hyviä viihdepläjäyksiä. Rinkelinmäellä nähtiin hurja maali-iloittelu, jonka Kerho vei nimiinsä lukemin 7-5. Joukkueiden edellisestä pelistä ei muodostunut aivan odotetun kaltaista kiihkeää taistoa, mutta silti pelin taso oli hyvää luokkaa. Samaa lienee nytkin luvassa, mikäli kissapetojen rivit eivät ole masentuneet sairastuvan täyttymisestä.

Mielenkiinnolla odotetaan myös sitä, ketkä seisovat tolppien välissä kummallakin ryhmällä. IFK:n torjuntavastuu on ollut Dave Stathosin osaavilla harteilla, mutta TPS-pelin katastrofialku ja joukkueiden edellinen – Stathosin kannalta murheellinen - peli Rinkelinmäellä puhuvat sen puolesta, että vuorossa olisi Timo Laaksoharju. Kerhon maalivahdit taas ovat vuorotelleet peli kerrallaan ja kumpikin on onnistunut. Joni Puurula on kuitenkin ollut suorastaan loistava ja jättänyt Hannu Toivosen varjoonsa, jossain vaiheessa Puurula saa täyden ykkösvahdin vastuun ja peliputken alleen ennen pudotuspelejä.

HPK katkaisi sunnuntaina tv-kameroiden edessä orastavan tappioputkensa tyylikkäällä kotivoitolla Tapparasta. Vaikka Kärppien ja Jokereiden edessä joukkue joutuikin nöyrtymään, niin peli on koko ajan näyttänyt lupauksia herättävältä. Itse asiassa tappiot loivat enemmän uskoa HPK:n tekemiseen kuin nihkeääkin nihkeämmät voitot jumboseuroista. IFK:lla on allaan nolo kotihäviö tärkeää kilpakumppania TPS:ää vastaan. Sitä ennen helsinkiläiset ovat pelanneet kohtalaisen hyvin, tosin otteet ovat olleet vaarallisen ailahtelevaisia.

Jalonen kääntää ruuveja optimiasentoon

Rinkelinmäen ritareiden ryhmää seuratessa suuri huomio tällä hetkellä kiinnittyy siihen, miten valmentaja Jalonen virittelee ja hienosäätää ryhmäänsä pudotuspelejä varten. Ilman suurempaa kömmähdystä HPK tekee historiaa ja vie runkosarjan voiton sekä siitä seuraavan reilun 33 000 euron rahapotin. IFK:n tilanne on sen sijaan kriittinen, mikäli tällaista lääketieteellistä termiä joukkueen huonon onnen vuoksi on soveliasta käyttää. Kaikki on yhä omissa käsissä, mutta pisteitä on pakko saada. Potilas sairastaa, mutta on yhä mieleltään terve, joten paraneminen ja kahdeksan joukkoon selviäminen on todennäköistä.

Ennusmerkit puhuvat sen puolesta, että kaukalossa tapahtuu. Kumpikaan joukkueista ei kaihda rajuakaan kontaktipeliä ja vauhdikas hyökkäyspeli kuuluu kummankin repertuaariin. HPK jyrännee jälleen yhden vastustajan pois tieltä, mikäli esitys on samalla tasolla kuin Tapparaa vastaan, voittolukemat saattavat repsahtaa, mikäli vierailijoiden usko omaan peliin huvenneella materiaalilla ei ole sataprosenttinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle