Ritarit ja petokissat tukkanuottasilla

LIIGA / Ennakko
Lauantain liigakierroksella Hämeenlinnan Pallokerho pelaa toisen kerran peräkkäin kotonaan Ritarihallissa, nyt vastaan asettuu Helsingin IFK. Jännitettä ottelusta ei ainakaan tule puuttumaan, sillä nämä kaksi joukkuetta tulevat jälleen kerran keräämään Ritarihallin lehterit täyteen ihmisiä.

HIFK oli pelottavan tehokas alkukaudella. Maaleja satoi kuin taivaan lahjana, eikä valittamista ollut. Vaaka on kuitenkin heilahtanut ja tällä hetkellä Alpo Suhosen ryhmä seilaa syvällä suossa. Viimeisestä kymmenestä ottelusta on tullut vain kaksi voittoa. Perjantaina HIFK:n toimitusjohtaja Pentti Matikainen myönsi lehdistölle, että valmentajaa oltaisiin jo vaihdettu, jos peräsimessä ei olisi Alpo Suhosta. Selvää siis on, että jos tulosta ei ala syntymään, niin tilanne valmennusportaassa kiristyy edelleen.

Ilman ilonaiheita petolauma ei kuitenkaan ole. Jos HPK:n Joni Puurulaa kutsutaan huikeaksi jampaksi, niin HIFK:n maalia vartioiva Dave Stathos on sanalla sanoen kova jätkä. Stathos saapui Helsinkiin vasta kuukausi sitten try-outille, mutta pelasi itselleen nopeasti sopimuksen punanuttuun. Mies on ollut pelaamansa ottelut aivan maaginen, viimeksi torstaina Stathos pysäytti TPS:ää vastaan neljä läpiajoa puhtain paperein.

Stathos on myös kentän ulkopuolella melko maaginen maalivahti. Hän valmistui Princetonista psykologian maisteriksi ja teki gradunsa maalivahdin psykologiasta.

Vierailijoiden kokoonpanosta puuttuvat Riku-Petteri Lehtonen sekä Kimmo Salminen - molemmat pelaajat ovat loukkaantuineita.

HPK on ehtinyt ennen HIFK-ottelua pelaamaan vasta yhden pelin maajoukkuetauon jälkeen. Erittäin nihkeän suorituksen jälkeen ritarit veivät pisteet Tampereen Tapparalta värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Ruusua rintataskuun hämeenlinnalais-lauma ei ottelusta saa, sillä isäntien otteissa oli paljon toivomisen varaa. Punanuttuja vastaan lauantaina pitää olla täysin toinen ääni kellossa, mikäli hämeenlinnalaiset aikovat kaksi pistettä saalistaa.

Kerho on hävinnyt varsinaisella peliajalla viimeksi yli kuukausi sitten, silloin Kärpät kurittivat Kerhoa kotonaan 4-7. Tällä hetkellä alla on kymmenen tappiotonta ottelua, vaikka otteet eivät ole edelleenkään olleet parhaasta päästä. Erityisiä ilonaiheita HPK-leirissä ovat olleet Tommi Santala ja Jan Pardavy.

Santala oli maajoukkueen mukana Karjala-turnauksessa ja teki turnausvoiton kannalta ratkaisevassa ottelussa kaksi maalia. Santala ei myöskään jättänyt ketään kylmäksi Tapparaa vastaan, jossa syntyi tehot 1+1.

Pardavy sen sijaan on parantanut koko ajan. Yleensä melko näkymätön slovaki veisteli Tapparaa vastaan samat tehot kuin Santala ja osoitti olevansa nousujohteisessa kunnossa.

Illan otteluun kotijoukkue pääsee ilman loukkaantumisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle