Peltonen vastaan Tuulola − jatkavatko molemmat legendat pudotuspeleihin?

LIIGA / Ennakko
Marko Tuulola ja Ville Peltonen vääntävät viimeistä kertaa vastakkain. Ainakin runkosarjassa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n ja HIFK:n runkosarjapäätös sisältää huikean latauksen kotijoukkueen pudotuspelijahdin ja kahden seuralegendan viimeisten runkosarjapelien tiimoilta. Kotijoukkue tarvitsee pisteitä ja sitä, että Ilveksen vastaava saldo Lukkoa vastaan jää niukemmaksi.

Runkosarjan päätösottelu Hämeenlinnassa sisältää latausta ja panosta enemmän kuin vielä tovi sitten osattiin odottaa. Henkinen panos on kahden legendaarisen pelaajan viimeisessä runkosarjaottelussa, sillä tähän kauteen uransa lopettavat Marko Tuulola ja Ville Peltonen.

Pelillinen panos on ottelun tärkeydessä. Huikean nousun tasapisteisiin Ilveksen kanssa tehnyt HPK tarvitsee ottelusta menestystä. Ilvestä vähemmän varsinaisella peliajalla voittoja kerännyt kotijoukkue pääsee pudotuspeleihin vain, jos se saa päätöskierrokselta enemmän pisteitä kuin tamperelaiskilpailijansa.

Jos Ilves saa pisteenkään ottelusta Rauman Lukkoa vastaan, on HPK:n voitettava viimeistään rankkareilla. Ilveksen kahden pisteen voitto merkitsisi sitä, että HPK:n pitää voittaa varsinaisella peliajalla.

Tulostaululle ilmestyviä muiden otteluiden tilanteita vilkuillaan siis yleisön lisäksi myös vaihtopenkiltä. Kotijoukkueen pitää onnistua torstaina nappiin, tai se päättää loistavan kirinsä viime hetken karsiutumiseen.

HPK:ssa ollaan hyvällä fiiliksellä, mutta nälkäisiä

Loppukausi on joka tapauksessa jättänyt hyvän maun valmentajien, pelaajien sekä fanien suuhun, mutta tämä ei riitä.

−  Haluan selventää, että joukkue haluaa tietysti voittaa enemmän kuin tämän yhden pelin, kiteytti Tuulola pelipäivää edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

Olympiatauon jälkeen HPK on voittanut seitsemän peliä putkeen. Pasi Arvonen kiitteli pelaajien asennetta siitä, ettei joukkue luovuttanut seinän noustessa näennäisesti vastaan olympiataukoa edeltäneen tappioputken jälkeen. Mitä ihmettä olympiatauolla oikein tapahtui?

− Ei siellä mitään ihmeellistä. Nämä ovat henkimaailman juttuja. Jokainen pelaaja on joutunut ottamaan vähän lisää vastuuta omasta tekemisestä, kun nyt meillä ei ole Ville Viitaluomaa ja Jere Sallista ratkaisemassa pelejä.

− Harjoituksellisesti tai pelitavallisesti emme tehneet mitään erikoista. Olemme maajoukkuetaukojen jälkeen onnistuneet muutenkin pirun hyvin. Jotain olemme siis oikeinkin tehneet, analysoi Arvonen.

Tuulola nosti esille vapautuneen tunnelman joukkueessa.

− On nyt semmoinen tunne, että uskallamme pelata. Ja rehellisyyden nimissä olemme nyt myös saaneet maaleja sellaisista paikoista, joista ei ehkä olisi pitänyt tulla.

Kättelyt vai mailalla päähän?

Harri Rindellin valmentajaksi saanut HIFK ei ole ottelussa pakkovoiton edessä. Joukkue on kuitenkin vaarallinen ja tunnelma joukkueessa on ollut vapautunut.

Tiistaina kaatui JYP tennislukemin 6-1. Rindellin alaisuudessa HIFK on ottanut kymmenen pistettä kahdestatoista mahdollisesta. JYPiä vastaan tehot jakautuivat useamman kentän kesken.

Päähuomio vierasjoukkueessa on tietenkin Ville Peltosessa. Tuulola kuvaili lehdistötilaisuudessa tunnelmiaan HIFK-kapteenista leikkisästi.

− Katsotaan sitten pelin jälkeen, tekeekö mieli lyödä mailalla päähän. Ei vaan, onnittelen kättelyssä hienosta urasta ja pelin jälkeen olemme kavereita. Ehkä kohtaamme jälleen, Tuulola mietti pudotuspelit tavoitteenaan.

HIFK:n pelirohkeus on selkeästi noussut uuden valmentajan myötä. Kysymykseksi nousee se, vapautuuko se jossain vaiheessa liiallisesti, vai onko kyseessä vain juuri oikean vireen löytyminen.

Kokoonpanot elävät viime metreillä

HIFK:n merkittävimmät poissaolijat viime ottelusta olivat Matti Kuparinen ja Teemu Ramstedt. Molemmat lähestyvät pelikuntoa, joten ainakin toinen voidaan nähdä torstain ottelussa. Merkkihenkilö Peltonen pelannee ykkösketjussa, jonka muut jäsenet ovat Corey Elkins ja Juuso Puustinen.

HPK:lta ovat sivussa varmuudella pelikieltoa kärsivä Ossi-Petteri Grönholm ja loppukauden sivussa oleva Craig Schira. Puolustusosastoa paikkaamaan tuli tiistaina Raumalle Markon poika Joni Tuulola, joka kaiken kukkuraksi avasi maalitilinsä huikealla pyörähdysmaalilla debyytissään. Tuulolat pelasivat pakkiparina.

HPK:n maalilla pelaa Juuse Saros. Hyökkääjistä pieni kysymysmerkki on Joonas Vihko, joka kävi Arvosen mukaan keskiviikkona lääkärin juttusilla. Pelikunto ratkeaa pelipäivänä.

Tunnelmaa torstain ottelusta ei puutu. Keskiviikkoiltana otteluun oli jäljellä enää kourallinen lippuja. Legendojen viimeistä kohtaamista runkosarjassa todistaa siis hyvin todennäköisesti täysi tupa.

Seuraa Heitä

Marko Tuulola #36 |

Puolustaja

941 ottelua runkosarjassa, 616 niistä HPK:ssa. Legenda viiltää viimeiset luistimenpiirtonsa runkosarjajäihin liigassa. Jatkuvatko pelit pudotuspeleissä?

Ville Peltonen #16 |

Laitahyökkääjä

Huikea ura suomalaisessa jääkiekossa. Tiistaina runkosarjahyvästit Helsingissä, tämän jälkeen jatkaa pudotuspeleissä. Näpäyttääkö vielä kotijoukkuetta?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Teemu Rautiainen 5 2 7
2.Juha Kiilholma 2 3 5
3.Tuomas Vänttinen 1 4 5
4.Jyri Niemi 1 4 5
5.Antti Aarnio 1 3 4
HIFK M S P
1.Arttu Luttinen 2 2 4
2.János Hári 1 3 4
3.Corey Elkins 1 3 4
4.Roope Talaja 1 3 4
5.Juuso Puustinen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle