Eilen Zapolski, tänään Zaborsky

LIIGA / Ennakko
Tämä hymy ei tiedä HPK:lle hyvää.
Hämeenlinnassa kohtaavat sarjataulukon eri päissä majailevat joukkueet. Vaikka Rinkelinmäki onkin ollut hankala paikka HIFK:lle, lähtee se silti ennakkosuosikkina otteluun.

Edellisessä kotiottelussaan HPK kaatoi KooKoon helpohkosti 3-1. Joukkue pelasi yhden kauden kurinalaisimmista otteluistaan ja piti kouvolalaiset tehokkaasti pois parhaalta maalintekosektorilta.

Kotivoiton jälkeen perjantaina tulikin lunta tupaan Raumalla. Lukko syötti vieraille samaa lääkettä, jota Kerho oli aiemmin tarjoillut KooKoolle. Lukon maalilla Ryan Zapolski hoiti tarvittavan huippuvahdin varmuudella.

HIFK kärsi Sami Kapasen juhlaottelussa Kuopiossa tappion, mutta pesi kasvonsa torstaina kotiluolassaan Bluesin kustannuksella. Erityisesti helsinkiläisten ylivoima toimi mallikkaasti.

HIFK:n kannalta iloinen asia on myös Tomas Zaborskyn herääminen. Viidessä viimeisimmässä ottelussa maalitykki on upottanut kiekkoa nuottaan neljästi. Bluesia vastaan Zaborsky osui kahdesti.

Pakko olla hereillä, siellä on HIFK vastassa

Lauantai-ilta, kotiluola ja Helsingin IFK. Jos tämä yhdistelmä ei sytytä ailahtelevasti kauttaan aloittanutta HPK:ta, niin ei sitten mikään. Pasi Arvonen on kyllästymiseen asti vedonnut siihen, ettei joukkue ole ollut hereillä otteluiden alussa. HIFK-otteluun valmistautuminen alkoi jo Raumalla, joten pelituntuman pitäisi olla kohdallaan.

HIFK kiinnostaa vastustajana myös Hämeenlinnassa, joten lehtereillä saattaa olla seuraamassa useampi silmäpari aiempiin kotiotteluihin verrattuna. Löysä esitys ja HPK saa tehdä todellisia ihmetekoja, että loppukaudesta katsojamäärät alkaisivat kolmosella.

Rinkelinmäki on ollut HIFK:lle viime vuosina vaikea paikka, mutta tammikuussa joukkue onnistui rikkomaan yli kolme vuotta kestäneen kirouksen ja voitti HPK:n maalein 3-2.

Kauden avausottelussa syyskuussa Helsingissä HIFK aloitti väkevästi, mutta menetti kahden maalin johdon kolmannessa erässä ja menetti pisteen HPK:lle. Revanssihengessä vierailijat varmasti pyrkivät jälleen ottamaan luulot pois heti alussa.

Seuraa Heitä

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Zaborsky on saanut kohdistettua maalipyssynsä ja ruuti oli kuivaa Bluesia vastaan. Tulikuumaa slovakialaista on lähes mahdotonta pysäyttää. Jääkö HPK laavavyöryn alle?

Martti Järventie #77 |

Puolustaja

Kolmentoista ottelun sopimus HPK:ssa on päättymässä kamppailuun entistä seuraa vastaan. On muodostanut Petteri Nikkilän kanssa varsin hasardialttiin parivaljakon, mutta on myös parantanut otteitaan viime aikoina. Kellotti Raumalla joukkueen kovimmat peliminuutit.

» Lähetä palautetta toimitukselle