BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Yötä pakoon

LIIGA / Ennakko
Sarjan häntäpäähän jämähtänyt Hämeenlinnan Pallokerho jatkaa pimenevään syksyyn isännöimällä hyvässä iskussa olevaa Espoon Bluesia. Kumpikaan joukkueista ei ole toivomallaan paikalla sarjataulukossa, joten maajoukkuetaukoa edeltävältä viikolta ovat haussa molemmille tärkeät pisteet.

Kuntokäyrät

HPK:n käteen edellisen viikon kolmesta ottelusta jäi vierasvoitto SaiPasta sekä tappiot HIFK:lle ja sarjakärki KalPalle. Siinä missä vielä muutama viikko takaperin joukkueen peli oli aneemista taaperrusta, ovat Harri Rindellin suojatit parantaneet peliään huomattavasti tappioista huolimatta.

Viikonlopun huilanneen Bluesin torstainen tasonmittaus KalPaa vastaan toi kotivoiton, jota täydentävät jatkoaikavoitto Ässistä ja -tappio TPS:lle. Sarjassa kahdeksantena oleva Blues on HPK:n tavoin pelannut vähämaalisia otteluita, jollainen on tälläkin kertaa luvassa.


Scott Barneyn peli-ilo on ollut kateissa.

Ratkaisun paikat

Hämeenlinnalaisten heikkoudeksi ovat muodostuneet epäonnisemmat jaksot pelin sisällä. Sekä IFK että KalPa ratkaisivat muutoin tasaiset ottelut toisessa erässä.

Blues taas on pelannut järkevää peliä, mistä kertoo myös alhainen jäähymäärä viime peleissä. HPK:ta vastaan sen aseena on jauhaa varmaa peruspeliä ja iskeä tilaisuuden tullen. HPK:n maalissa nähtäneen viime kaudella Bluesin kakkosmaalivahtina torjunut Mikko Tolvanen, mikä lisää näytönhaluja puolin ja toisin.

Samoin kuin Tolvanen, myös Blues-vahti Petri Koivisto on ollut viime otteluissa vakuuttava. Ulkomaalaisvahvistuksilta sen sijaan odotetaan vielä parempia otteita, etenkin HPK:n Scott Barney on ollut täysin pimennossa osin kunnon sentterin puuttumisen takia, ja Alex Leavitt ailahtelee yhä liikaa. Bluesin Joakim Eriksson pärjää aloituksissa, mutta hänkään ei ole vielä näyttänyt aivan odotettua tasoa.

Kokoonpanot

HPK sai Janne Kolehmaisen takaisin kaukaloon, mutta loukkaantumisten takia kokoonpanosta poissa ovat varmuudella Arsi Piispanen ja Marek Zagrapan. Juuso Hongan ja Jaakko Turtiaisen paluuajankohta on epävarma.

Blues-puolustus koki takaiskun maanantaina, kun Mikael Kurki joutuu käsileikkaukseen ja on vuodenvaihteeseen saakka poissa peleistä. KalPa-ottelun huilannut Ari Vallin palannee kaukaloon, ja KooKoossa lainassa ollut Joonas Valkonen on kutsuttu takaisin Espooseen. Hyökkäyspäässä sivussa ovat edelleen Valtteri Virkkunen ja Matti Järvinen. Ketjuja Blues laittaa sen verran uusiksi, että Kristian Kuusela ja Petri Lammassaari vaihtavat paikkoja ykkös- ja kakkosketjuissa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HPK M S P
1.Marko Luomala 2 2 4
2.Jukka-Pekka Laamanen 0 4 4
3.Janne Laakkonen 3 1 4
4.Alex Leavitt 0 3 3
5.Santeri Alatalo 1 1 2
Blues M S P
1.Ville Varakas 1 3 4
2.Tommi Huhtala 3 1 4
3.Jari Sailio 0 2 2
4.Jani Hakanpää 0 2 2
5.Ville Lajunen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle