Pörssikärkien taisto

LIIGA / Ennakko
SM-liigan vaarallisimmat hyökkääjät ovat tällä kaudella olleet HPK:n Antti Miettinen sekä Bluesin Jan Caloun. Tiistaina miehet nähdään jäällä yhtä aikaa, kun Blues saapuu Rinkelinmäelle.

Jan Caloun on ollut loukkaantumisistaan huolimatta Bluesin hyökkäyksen selkeä johtotähti. Erilaisten vammojen takia kymmenen peliä menettänyt Caloun jakaa pistepörssin piikkipaikan enemmän maaleja tehneen Antti Miettisen kanssa. Bluesin sisäisessä pörssissä tsekillä on kymmenen pisteen kaula kakkosena keikkuvaan kesken kauden saapuneeseen Peter Sarnoon.

Espoolaisten puolustuksesta löytyy niin ikään Tsekinmaalta saapunut selvä ykkösmies. Jiri Vykoukalin asema joukkueen parhaana pakkina ei kuitenkaan ole yhtä vakaa kuin Calounin hyökkääjänä. Pakistosta löytyy HPK:lle varsin tuttuja nimiä, jotka pärjäävät kelle tahansa liigahyökkääjälle erinomaisesti. Kyseessähän ovat tietysti Rami Alanko sekä Sebastian Sulku.

Kotiedusta kiivaasti JYP:n kanssa kamppaileva Blues hävisi lauantaina kotonaan playoff-paikasta taistelevalle Turun Palloseuralle. Tuolloin joukkue päästi Tepsin jo kolmen maalin johtoasemaan. Hurja kiri ei lopulta auttanut, vaan Blues jäi kolmannessa erässä maaleitta. HPK:ta vastaan Bluesilla ei ole varaa vastaavaa etumatkaa antaa.

Runkosarjan voitto kiikarissa

Pitkän runkosarjan lopun häämöttäessä HPK on tiukasti kiinni sarjan ykköspaikassa. Takana tulevalla Jokeriryhmällä on jäljellä kuusi kamppailua HPK:n viittä vastaan. Kerholla on kuitenkin jo seitsemän pisteen etumatka, joten ihmeitä saa tapahtua jos sarjan voitto luisuu Jokereille.

Jos Jan Caloun on dominoinut Bluesin pistepörssiä, on Antti Miettisellä tiukempaa HPK:n vastaavassa. Tällä hetkellä kultakypärä keikkuu Miettisen kutreilla yhden pisteen erolla Tomas Kucharcikiin. Lauantaina sentterin tontilla pelannut Miettinen on osoittanut olevansa huippukunnossa, jonka toivotaan kestävän aina pudotuspelien yli saakka.

Kiekko-Espoossa liigauransa ponnistusaskeleet ottanut Tero Lehterä on parantanut otteitaan ritaripaidassa kuin sika juoksuaan. Nelosketjussa pitkään tehoitta pelannut Lehterä on kevään tullen vertynyt ja joulutauon jälkeinen pistesaldo on 4+5. Tertsi luo joukkueeseen henkeä maailmanmestarin kokemuksella.

Panokset kovenee

Bluesille ottelulla on suuri merkitys. Joukkue on tällä hetkellä kaksi pistettä JYP:n edellä kun runkosarjaa on pelaamatta viisi kierrosta. Toisaalta kolmentena sarjassa olevaan Kärppälaumaan on matkaa ainoastaan yksi piste. Kahdesta edellisestä Rinkelinmäellä pelatusta ottelusta vierasjoukkue (HIFK ja Ässät) on poistunut jatkoaikatappion tuoma yksi piste taskussaan.

HPK puolestaan karkaisi voitolla jo lähes varmaan runkosarjan voittoon. Vaikka Jokerit voittaisikin Lappeenrannassa, on seitsemän pisteen etumatka pitkä kirittävä sarjan tässä vaiheessa.

Vastakkain on tiistaina kaksi taitavaa hyökkäyspään joukkuetta, joilla on myös osaavat puolustukset. Kaikki ainekset viihdyttävään liigakamppailuun on olemassa, joten Rinkelinmäelle on lupa odottaa mukavaa yleisömäärää.

» Lähetä palautetta toimitukselle