HPK rennolla otteella Bluesin kaatoon - "Paljon pisteitä jaossa"

LIIGA / Ennakko
Blues lähtee värjäämään oranssia siniseksi.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Blues lähtee vierasretkelle HPK:n kotiareenalle. Voittoputken jälleen aloittanut Blues hakee pudotuspelejä silmällä pitäen pisteitä, jotta pelit saataisiin alkamaan kotiareenalta. HPK:n on saatava edelliskauden hurmos päälle, jotta paikka kympin joukkoon avautuisi.

HPK:lla on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan kuusi pistettä. Kärppiä vastaan HPK johti edellisessä ottelussa kolmanteen erään saakka, mutta pisteet jäivät lopulta Ouluun.

Edellä majailevat Ilves ja Ässät ottivat pisteitä edellisissä otteluissaan. Ässät katkaisivat tappioputkensa voitolla ja vaihtelevasti esiintynyt Ilves puristi pisteen TPS:ltä.

HPK:n tulisi saada hyökkäysalueen pelinsä pois nurkista. Viimeisissä otteluissa hyökkäykset ovat menneet vastustajan puolustusta päin puskemiseen,  nurkkien kautta pelin rakentaminen ei ole onnistunut joukkueen toivomalla tavalla.

Joukkueella on ollut vaikeuksia maalinteossa, jokaisen tolppien väliin painetun lätyn eteen on jouduttu tekemään paljon työtä. Kärppiä vastaan paikkoja oli vähän ja siihen nähden joukkue onnistui paikoistaan kohtuullisesti.

Niukkojen tappioiden kääntäminen tiukoiksi voitoiksi on pienestä kiinni. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan HPK oli perjantaina pelaamassaan Tapparapelissä se parempi joukkue, maalit kuitenkin ratkaisevat ottelun.

Tappara oli erikoistilannepelaamisessa parempi joukkue, eikä siinä muuta tarvittu.

Maalilla Juuse Saros on pitänyt tappiollisissa otteluissa lukemat maltillisina, ja toisaalta taas joukkueen voitonsyrjässä kiinni.

Joni Tuulola oli edellisestä ottelusta sivussa kuumeen vuoksi, mutta on nyt palannut harjoituksiin mukaan. Nuori puolustaja tekee ajoittain rohkeita hyökkäyksiin nousuja ja ratkaisuja, joita joukkue tilanteessaan tarvitsee.

Heikki Liedes on puolestaan poissa vahvuudesta tiistain ottelusta kuumeen vuoksi. Joukkueella on hyökkäyksen puolella kapea materiaali, joten poissaolot tylsyttävät syömähammasta isolla kädellä.

HPK:n valmennusringin Vesa Viitakoski kertoi suunnitelmista vajeen paikkaamiseksi.

− Olemme tarkoituksella rauhoittaneet tilanteen esimerkiksi Santeri Vuodin ja Patrik Virran kanssa, ettemme vie A-nuorilta liikaa pohjaa pois. Nyt heillä on vapaaviikko, joten tarvittaessa saadaan kovia äijiä mukaan.

Aleksi Laakson mukaan joukkueessa ei olla vielä paniikkinappulaa painettu.

− Kyllä meillä rento fiilis on. Ei tässä mitään hätää ole, vielä on paljon pisteitä jaossa. Ei ole todellakaan toivoton tilanne, peli kerrallaan mennään.

JYP oli Bluesille pelkkä suupala lauantain ottelussa, kun joukkue ryöpytti kotonaan lukemat 7−2.

Ottelussa kunnostautui etenkin kolmosketju, joka teki ottelussa neljä maalia. Ottelu osoitti, että Stefano Giliatin paluu Jari Sailion ja Siim Liivikin seuraksi oli todella hyvä siirto.

Blues on voittanut viimeisestä 11 pelaamastaan ottelusta 10. Väliin mahtuu vieraspeli Lahteen, jossa Pelicans voitti niukasti 3−2.

Voittoputken katkeaminen kirvelee aina, mutta joskus se toimii piristysruiskeena joukkueelle. Tappion jälkeiset vahvat esitykset ovatkin näyttäneet, että Bluesilla riittää tahtoa vielä kovempaankin työntekoon.

HPK:ta vastaan Blues on pelannut tällä kaudella kolme kertaa. Ottelut ovat olleet lukemiltaan tasaisia, mutta myös Bluesille voitollisia.

Blues on kärsinyt loukkaantumisista viime otteluissa. Joukkueessa on tasaista materiaalia kuitenkin sen verran, ettei Olli Malmivaaran tai Robert Rooban poissaolo välttämättä vaaranna kotiedun metsästämistä.

Bracken Kearnsin johtama ketju on ollut liikkeeltään eniten jaloissa puolustuspäässä. Ketjulla on kuitenkin peliälyä ja -silmää niin paljon, että suuremmilta takaiskuilta on vältytty.

Seuraa Heitä

Jesse Saarinen #77 |

Laitahyökkääjä

HPK:n kultakypärän on aika taas astua esiin. Saarisella luistin kulkee ja kiekko pysyy hyvin lavassa. Nyt tarvitaan hyökkäysalueen peliin suoraviivaisuutta, jottei näyttävien kuvioiden päätteeksi hyökkäys tukahdu syötönkatkoon. Ratkaisuja.

Stefano Giliati #9 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Edellisessä ottelussa lentoon noussut ketju kannattaa pitää seurannassa. Giliatin pelityyli on viihdyttävän näköistä, kun kentällä sattuu ja tapahtuu. Vastustaja saattaa vihata, mutta omat tykkää kuin hullu puurosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle