Runkosarjan loppu lähenee

LIIGA / Ennakko
Rinkelinmäen lauantai-ilta saa piristyksensä jälleen SM-liigakiekon merkeissä. Tiistaina hämeenlinnalaisyleisölle tarjottiin huippujännittävä viihdetapahtuma, jonka isännät veivät nimiinsä jatkoajalla.

Tiistain ottelussa HPK:n vastustajana oli pisteitä kipeästi tarvitseva HIFK. Lauantaina vuorossa on perinteisesti HPK:lle vaikeana vastustajana tunnettu Porin Ässät, joka on jo menettänyt käytännön mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Tuttuun tapaan voidaankin todeta porilaisten taistelevan enää maineesta ja kunniasta.

Jos Ässät on menettänyt mahdollisuutensa playoffs-paikkaan, HPK puolestaan varmisti kauden jatkumisen runkosarjan jälkeen jo pieni ikuisuus sitten. Sarjataulukon kärjessä Kerho on repäissyt jo seitsemän pisteen kaulan Jokereihin, eikä tarvitse enää montaakaan pistettä oman historiansa huippusaavutukseen.

Tarkkana omassa päässä

Ässillä on monesti ollut Rinkelinmäellä tapana tehdä pienen eläimen lailla töitä puolustuspäässä ja pyrkiä lähinnä rikkomaan HPK:n hyökkäysten rakentelua. Maalinsa patapaidat iskevät mielellään Kerhon hyökkäyspään munauksista. Ottelun ratkaisu nähtäneen lauantainakin HPK:n hyökkäyssiniviivalla.

HPK:n aseet Ässien kaatoon eivät liene kenellekkään yllätys. Ässillä on Kerhoa selvästi vähemmän käsiä, jalkoja ja päätä. Nopeamman ja taitavamman joukkueen on maltettava pelata, kuten tapana on, omaa peliään ja pyrkiä ratkaisuihin. Ässät ei maalipaikkoihin aktiivisesti tule hakeutumaan.

Ilvestä vastaan HPK osoitti että pää kestää heikompiakin joukkueita vastaan. Ässät muistetaan Hämeenlinnassa kuitenkin huomattavasti tupsukorvia paremmin puolustavana joukkueena.

Ei mitään huippuhokia

Kauden aikaisemmat kamppailut ovat olleet ritarilauman kannalta puuduttavia nyhjäyksiä, kun toisaalta Ässät ovat onnistuneet omassa taktiikassaan. Ensimmäinen kamppailu Porissa päättyi 2-2-pistejakoon. Tuolloin Ässät keikkui vielä parhaiden joukkueiden ryhmässä HPK:n vasta käynnistellessä konettaan.

Suunta kuitenkin muuttui molemmilla joukkueilla kauden edetessä. Seuraavassa kamppailussa HPK oli vahvasti niskan päällä, mutta porilaisten roikkumistaktiikka piti pelin tasaisena. HPK kuitenkin korjasi tuolloin potin yhdellä Jan Pardavyn herätystalkoiden ensimmäisistä osumista.

Keskinäisistä kamppailuista tuttu nyhjäys jatkui myös kolmannessa ottelussa Porissa. Tuolloin flegmaattinen HPK ratkaisi itselleen voiton neljällä onnekkaalla maalilla ja Scott Langkown huonolla päivällä.

Lauantai-illan huumaa?

Joukkueiden neljänneltä kamppailulta ei uskalla odottaa suuria. HPK lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja sillä on vielä panostakin mukana. Kerho pelaa runkosarjan voitosta, Ässät siitä kuuluisasta kunniasta. Ei liene vaikea arvata kumpi kiinnostaa pelaajia enemmän.

HPK:n kokoonpaloon odotetaan palaavaksi nivusensa takia pari ottelua huilannutta Jan Pardavya. Marko Tuulolan olkapää kestää pelaamisen, mutta riskiä ei välttämättä haluta ottaa. Varmuudella sivussa ovat pelikieltojaan kärsivät Tuomas Eskelinen sekä Erkki Rajamäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle