Myöhäisen joululahjan toivossa

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnan Pallokerho pääsee näyttämään kannattajilleen, toiko pukki toivoa paremmasta loppukaudesta. Vastaan asettuva Porin Ässät taas pelaa kuin menneiden aikojen HPK.

Kuntokäyrät

HPK katsoi jälleen kerran pohjat taukoa edeltäneessä ottelussa Rauman Lukkoa vastaan. Valmentaja Harri Rindell lupasi ottelun jälkeen muutoksia kokoonpanoon. Nähtäväksi jää, millaisia korjausliikkeitä Rindell enää keksii.

HPK:n Rauman reissu näytti, miten ongelmat seuraavat toisiaan. Ensin katoaa pelistä ajatus, sen jälkeen ryhmä väsyy jatkuvaan vastustajan perässä juoksemiseen, ja lopuksi ketää ei kiinnosta koko pelaaminen. Mitä nimekkäämmästä pelaajasta on kyse, sitä vähemmän tuntuu kiinnostavan sitoutua rindelliläiseen pelitapaan.


Tomas Zaborsky -krusifiksi päättää joulun hartauden ajan.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Ässät lähti joulutauolle voitettuaan kotonaan varman esityksen jälkeen Espoon Bluesin. Samalla katkesi orastava tappioputki.

Ässät on pelannut kauden, jollaisia nähtiin HPK:lta vielä joitakin vuosia sitten. Sarjan kakkosena viipottava porilaisryhmä on puhkaissut ensimmäisenä joukkueena sadan maalin rajan. Kuvaavaa porilaisten maali-iloittelussa on, että Karri Kivi voisi käskeä kentälle yhtä aikaa viisikon, joka on tehnyt enemmän maaleja tällä kaudella kuin koko HPK:n joukkue.

Ratkaisun paikat

HPK:n sauma on alla olevassa tauossa ja sen harjoittelussa. Parin päivän huili tuli etenkin HPK:lle tärkeään paikkaan, jossa pelaajat ovat saaneet hetkeksi muuta ajateltavaa.

Ottelun alut Rindell on tunnistanut HPK:n heikkoudeksi, mutta varsinaisia keinoja tilanteen korjaamiseen valmennusjohto ei ole toistaiseksi löytänyt. Löytävätkö ajatukset tauolta takaisin kentälle?

Ässien tähtäin on hyvin menneen alkukauden jälkeen asetettu varmasti aiempaa korkeammalle, mikä näkynee joulun ajan harjoittelun kovuudessa. Täydessä herkistelykunnossa vieraat tuskin ovat, joten ottelun alussa HPK joko rynnii niskan päälle tai hukkaa mahdollisuutensa. Ässien maalintekoarsenaalia vastaan liian usein nähty päällä/pois -suorittaminen koituu äkkiä kohtalokkaaksi.

Kokoonpanot

Ässät joutuu tulemaan toimeen yhä ilman loukkaantunutta Ryan Caldwellia. Joel Armia on nuorten maajoukkueen matkassa Kanadassa, mutta muuten Ässät jatkanee pitkälti samalla kokoonpanolla kuin ennen joulutaukoa.

HPK:n pitkäaikaispotilaista maalivahti Mikko Tolvasen sekä hyökkääjistä Juuso Hongan ja Marek Zagrapanin pelikunto on yhä arvoitus. Jokaisen näistä voidaan odottaa palaavan kaukaloon lähiaikoina. Otto Paajanen on nuorten kisoissa Armian kanssa. On mielenkiintoista nähdä, mahtuuko joulutauolla Euroopan mestaruuden voittanut Scott Barney HPK:n kokoonpanoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle