Löytyykö ässä hihasta?

LIIGA / Ennakko
Tiistaina kuuden pisteettömän ottelun putken Bluesia vastaan katkaissut Porin Ässät matkustavat torstaina Hämeenlinnaan. Vastaansa patalauma saa jo 12 ottelua tappioitta purjehtineen HPK:n.

Kotijoukkue HPK ei vaivaa loukkaantumiset eivätkä tappioputket. Kerho on nuijinut vastustajiaan viimeisissä 12:ssa ottelussa siihen tahtiin, ettei tappiota varsinaisella peliajalla ole tullut herran aikoihin. Viimeksi tiistaina ritareiden tehokkuuden koki Ilves, joka sai kotonaan puhtaasti selkäsaunan lukemin 0-6.

Mielenkiinto isäntien kohdalla kohdistuu maalin suulle. Tiistaina Ilvestä vastaan uransa ensimmäisen nollapelin pelannut Hannu Toivonen saattaa jatkaa maalipuiden välissä. Tiistain nolla tuli helposti, mutta kuten Jalonen ottelun jälkeen sanoin, "nolla on aina nolla". Kovan pelirupeaman rasittama Joni Puurula saattaa siis vielä olla luukkuvahtina keräämässä voimia Ässät-ottelun ajan.

Toinen mielenkiinnon kohde on hämeenlinnalaisten hurjaan vireeseen päässyt kakkosketju, jossa sentterinä viilettää Tomas Kucharcik ja laidoilla on Janne Laakkonen sekä Jan Pardavy. Viimeisissä viidessä pelissä ketju on takonut yhteensä 15 tehopistettä, josta kermana kakun päällä Kucharcikin hattutemppu HIFK:ta vastaan kotona lauantaina.

Ässäpakkaan ei aurinko liiemmin ole viime aikoina paistanut. Joukkue on viimeksi saalistanut täydet kaksi pistettä 19. Päivä lokakuuta, kun vastassa oli Rauman Lukko. Pitkän tappioputken joukkue sai katkaistuksi hienolla kirillään tiistain kierroksella Bluesia vastaan, kun pisteet jaettiin lukemin 4-4.

Torstain työsarkaa ei porilaisten kannalta helpota sekään, että loukkaantuneita tai puolitoipilaita joukkueessa riittää. Ässien jokainen ulkomaalainen on ollut tällä kaudella loukkaantuneena vähintään kerran ja viimeisimpänä kentälle taistelemaan ovat päässeet Vjatsheslav Fandul ja Richard Rochefort. Rochefort on edelleen puolitoipilas ja joutuu pelaamaan ottelun polvituen avustuksella. Patapaitojen ykkössentteriksi kaavailtu Petr Sachl on edelleen poissa kokoonpanosta selkävaivojen vuoksi.

Porilaisien takalinjoiltakaan ei kuulu kovin mukavia uutisia. Steven Shirreffs, Timo Ahmaoja sekä Antti Boman puuttuvat kokoonpanosta. Tämän vuoksi A-junioreissa pelannut Atte Valli saa näytönpaikan edustusjoukkueen ringissä. On myös mahdollista, että rinkiin nostetaan A-junioreista vielä yksi pelaaja paikkamaan poissaolojen puuduttamaa puolustuspäätä.

Alkuasetelmien perusteella HPK on selvä ennakkosuosikki illan otteluun eheällä materiaalillaan. Ässät kuitenkin osoitti Bluesia vastaan tiistaina, että venymiskykyä kolmenkin maalin takaa-ajo-asemasta löytyy, joten selvää ykköstä veikkaajien on turha torstain kierrokselta hakea.

» Lähetä palautetta toimitukselle