TPS saapuu IFK:n vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Torstaina Helsingin IFK saa vieraita Turusta, kun TPS saapuu Helsingin Jäähalliin testaamaan IFK:n nykyvireen.

Ottelusta on odotettavissa tiukka kahden kanadalaismaalivahdin taisto. Molempien joukkueiden puolustus on ollut kaukana siitä tasosta, jota joukkueiden valmennus ja kannattajat ovat odottaneet. Maalivahdit ovat torjunnoillaan pitäneet joukkueet pisteissä kiinni. Viimeisimmässä IFK-TPS ottelussa tämän roolin hoiti Jason Elliott. Elliott torjui 37 kertaa ja kun IFK-maalissa silloin ensimmäistä pelannut Dave Stathos jätettiin pakkien toimesta täysin yksin, niin TPS vei pisteet Turkuun.

IFK:lla kohtalainen paluu tauolta

Tärkeimmän asian eli pisteet IFK hoiti tiistaina Tapparalta, mutta otteet ailahtelevat edelleen todella pahasti. Joukkueen pitäisi jaksaa taistella alusta asti, eikä vain välillä. Tämä koskee oikeastaan kaikkea IFK:n tekemistä, mutta varsinkin alivoimaa ja omanpään puolustusta. Viisikkopeli on hiljalleen lipumassa uomiinsa, mutta varsinkin koko viisikon hätäinen säntäily on saatava korjattua.

Maalivahtipeli on viimeinkin saatu kuntoon, tosin pitää toivoa, että voittavaa maalivahtia ei taas vaihdeta pois maalilta. Stathoksen otteilla miehen tulisi pelata aina kun voimia riittää. Jossain vaiheessa lepotaukoja voi antaa, mutta ei muutaman ottelun välein. Ammattimiehelle ammattimiehen peliaika.

Tiistaina pelistä olivat poissa pidempään loukkaantuneiden kirjoissa olevien Riku-Petteri Lehtosen ja Kimmo Salmisen lisäksi Toni Söderholm ja Carlo Grünn. Sekä Söderholmin, että Grünnin odotetaan olevan pelikunnossa TPS:ää vastaan. Salminenkin on aloittanut harjoittelun joukkueen mukana, mutta ei vielä ole pelikunnossa.

TPS:lla samat ongelmat

TPS on kärsinyt IFK:n kaltaisista ongelmista ja varsinkin otteluiden pitäminen johtoasemassa on ollut sille hankalaa. Viimeksi tiistaina Lukko vei varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla pisteen turkulaisilta.

Maalivahtiosasto on Turussa kunnossa. Elliott kaipaa silti apuja puolustukseltaan. Hyökkäyksessä voimahyökkääjä Mika Alatalolta odotetaan apuja joukkueen pisteidentekoon. Tällä hetkellä "Altsilla" on 19 ottelusta pisteet 4+4=8 ja nämä lukemat eivät varmasti miestä tyydytä. Viimeksi taitonsa IFK:ta vastaan löysi Kai Nurminen, onko nyt Alatalon vuoro?

TPS:ltä poissaolijoita näillä näkymin Marco Tuokko ja Mikko Koivu.

Miten käy?

Ennen edellistä kohtaamista ottelun olisi voinut helposti voinut veikata menevän IFK:lle, mutta nyt kaikki on toisin. TPS nousi viimeksi Nordenskiöldinkadulla pelatussa ottelussa 3-1 tappiolta voittoon asti. Molemmilla joukkueilla on paljon parannettavaa tuosta ottelusta ja uskonkin torstaina nähtävän pitkästä aikaa hyvää viihdettä kahden perivihollisen kohtaamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle