Katkeaako IFK:n tappioputki?

LIIGA / Ennakko
Jo neljä tappiota niskassaan kantava HIFK kohtaa kotihallissaan alahtelevasti kauden aloittaneen TPS:n.

Asetelmat otteluun ovat vähintäänkin mielenkiintoiset. IFK on hävinnyt neljä viimeisintä otteluaan. TPS taas on ailahdellut suuresti, viidestä viimeisestä ottelusta on kolme tappiota ja kaksi voittoa.

Katkolla?

IFK aloitti kauden hyvin, mutta nyt on se on ajautunut tappioputkeen. Monet IFK-fanit ovat verranneet tilannetta viime syksyyn, jossa hyvän alun jälkeen IFK syöksyi kymmenen ottelun tappioputkeen. Vertaus ei olekaan kaukana totuudesta, sillä IFK:n hankinnat eivät ole nouseet lähellekään sitä tasoa, jolla heidän oletettiin olevan. Lisäksi kun alunperin kakkosvahdiksi hankittu Timo Laaksoharju on joutunut pelaamaan ykkösvahtina, niin ongelmia on riittänyt.

Yksi mies, jolta ottelussa paljon odotetaankin, on kolmen viikon koeajalla oleva maalivahti Dave Stathos. Mies sai vihdoinkin työlupa-asiansa kuntoon ja pelannee IFK-maalilla tiistaina. Kovaan paikkaan tämä 24-vuotias maalivahti joutuukin ja näyttöjä annetaan ensimmäisestä sekunnista asti.

Koko IFK:n joukkueella on ottelussa näytönpaikka. Jos pelit eivät ala luistamaan, niin sekä pelaajistolla, että valmennusjohdolla alkaa olemaan tiukat paikat. Ilves-luotsien kohtalo ei välttämättä ole mitenkään kaukana, jos rämpiminen jatkuu. Varsinkin, kun IFK on unohtanut olevansa kovaa taklaava joukkue useissa viime otteluissa. TPS:n kaltaista joukkuetta vastaan juuri taklaukset ovat avaimet voittoon.

Tuomo Ruutu saattaa olla vielä tästäkin ottelusta poissa, mutta muita poissaolijoita IFK-leiristä ei vielä ainakaan ole ilmaantunut.

TPS:llä tasaisuus haussa

TPS ei muutamana viime kautena ole juurikaan Helsingissä juhlinut. Tämän kauden ailahtelu ei sinänsäkään lupaa turkulaisille hyvää. Joukkueen hyökkääjistöllä on ollut IFK:n kaltaisia ongelmia. Ykkössentteri Joni Lius ei ole vielä onnistunut kertaakaan maalinteossa ja laituri Mika Alatalon tehotkin ovat 12 pelatun ottelun jälkeen 2+2=4. Vain Kai Nurminen on pelannut tähän mennessä lähellä omaa tasoaan. Tällä kolmikolla onkin suuri vastuu TPS:n maalinteosta ja sen onkin tiistaina herättävä, jotta pisteet matkaisivat Aurajoen rannoille.

TPS:n paras osa-alue on tällä kaudella ollut maalivahtipeli. Jason Elliot on paikannut loistavasti Antero Niittymäen ja Fredrik Norrenan jättämät aukot. Elliot on maalivahtitilastossa neljäntenä, torjuntaprosentilla 92,35.

TPS:lle on tullut ikäviä uutisia loukkaantumisten muodossa viime aikoina. Sekä Mikko Rautee että Kimmo Peltonen ovat näillä näkymin pitkään poissa. Varsinkin puolustuksen johtajaksi hankitun Peltosen poissaolo aiheuttaa TPS-johdolle harmaita hiuksia.

Miten käy?

IFK on ollut TPS:lle Helsingissä vaikea vastus, mutta molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä todella arvaamattomassa kunnossa. Ottelusta tuleekin varmasti kahden pohjois-amerikkalaisen maalivahdin taistelu. Stathos vs. Elliot. Siinä ottelun ratkaisijat.

» Lähetä palautetta toimitukselle