Kärkikamppailu Helsingissä

LIIGA / Ennakko
Liigan kärkijoukkue Helsingin IFK kohtaa tiistaina kotihallissaan liigan kolmossijaa pitävän Turun Palloseuran. Molempien kausi on lähtenyt alkuvaikeuksien jälkeen käyntiin odotusten mukaisesti.

Tiistaina kaksi suurta seuraa kohtaa Helsingin Jäähallissa, kun HIFK saa vieraita Suomen Turusta. Molempien odotettiin ns. asiantuntijoiden lausuntojen mukaan olevan suurimpia mestarisuosikkeja, mutta ensimmäiset ottelut näyttivät toista.

IFK:lla harjoituskauden loukkaantumiset ja maajoukkuekutsut sotkivat kauden alkua, mutta sitten peli on näyttänyt täysin toisenlaiselta. Viimeisistä yhdestätoista ottelusta saldona on kymmenen voittoa ja yksi tappio. Aravirta on saanut varsinkin IFK:n puolustuksen hyvään vireeseen ja tiettyjen pelaajien paluu "elävien kirjoihin" on parantanut IFK:n puolustuksen laatua kovastikin.

Hyökkäyksessä piilevät IFK:n ongelmat. Vain ykkösketju kykenee tällä hetkellä pelin pyörittämiseen ja tätä aluetta pitää pystyä muuttamaan toiseen suuntaan. IFK:n nuorten miesten pitää ottaa vastuuta pelistään tai suuntana ovat toiset liigajoukkueet tai mahdollisesti jopa Mestis.

Kim Hirschovitsin maalit pistettiin varmasti IFK:n valmennuksessa tyytyväisyyllä mieleen, mutta siihen ei kyllä pelillisesti ole aihetta vieläkään. Varsinkin nuoret sentterit Toni Häppölä ja Hirschovits ovat olleet kaukana siitä tasosta, jota heiltä odotetaan. IFK kaipaa tällä hetkellä kakkosylivoimaansa vahvaa ylivoimanpyörittäjää, koska Harkinsin ketju ei kuitenkaan aina kiekkoa reppuun pistä.

TPS vahvassa vireessä

TPS:llä tilanne on ollut hyvin samanlainen kuin IFK:llakin. Alkukausi oli melkoista hakemista, mutta viime peleissä Tepsi on ruvennut pelaamaan omalla tasollaan. Kuudesta viime ottelusta on saaliina ollut viisi voittoa ja vain yksi tappio.

Sunnuntainen Jokerit-ottelu ei TPS:n osalta näyttänyt kovin valmiilta peliltä, mutta tarvittava vääntö narripaitojen kaatamiseksi silti löydettiin.

Varsinkin konkareilta, Mikko Elorannalta ja Kai Nurmiselta odotetaan paljon onnistumisia ja sunnuntainen onnistuminen Nurmisen suunnalta nostanee toiveita TPS-leirissä valoisammasta tulevaisuudesta.

Teemu Lassilan loukkaantumisen jälkeen Teemu Karjalainen on ottanut TPS-maalilla torjuntavastuun ja on onnistunut tontillaan hyvin. Siitä miten nuoren miehen hermot kestävät Helsingin hornankattilassa riippuu paljon TPS:n menestys tiistaina.

Miten käy?

Kauden ensimmäisen kohtaamisen tässä välisarjan kamppailussa vei IFK jatkoaikamaalilla, joka menee vahvasti Teemu Lassilan piikkiin. Nyt Lassila on kuitenkin loukkaantumisen vuoksi poissa ja uusia miehiä kaivataan ratkaisijoiksi. Ottelusta tulee varmasti tiukka, eikä välttämättä nokkapokiltakaan vältytä.

Viime vuosina juuri IFK-TPS-ottelut ovat olleet sotaisimpia ja kiihkeä tullee tästäkin kamppailusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle