IFK ja TPS kohtaavat jälleen

LIIGA / Ennakko
IFK ja TPS jatkavat taistelujaan pudotuspelipaikoista pelatessaan keskenään Helsingissä lauantaina. Edessä on molemmille joukkueille jälleen kerran todella tärkeä ottelu.

Ottelun vierasjoukkue TPS on kovasti kampeamassa itseään takaisin pudotuspeleihin. Turkulaisten maalinteko ei edelleenkään suju liukuhihnatahdilla, mutta oma pää on ollut sitäkin paremmassa kunnossa. Puolustus on tiivis ja lisäksi TPS:n sankari on ollut nuori maalivahti Teemu Lassila, joka on syrjäyttänyt Jason Elliotin. TPS:n edellisessä ottelussa Lukkoa vastaan joukkueen monivuotinen nelosketju Tuokko-Rautee-Kiviharju pelasi kauden parasta peliään. Perinteisesti ketjun hyvä peli ei ole nauttinut järin suurta arvostusta IFK:n joukkueensa eikä katsomossa.

TPS:n muista hyökkääjistä Joni Lius on parantanut peliään kauden edetessä. Torstaina hän väänsi hienolla suorituksella maalin Lukkoa vastaan. TPS:n nimekkäin hyökkääjä Kai Nurminen on aina syttynyt peleissä IFK:ta vastaan, ja laittaa kiekon edelleen maaliin jos saa vapaan paikan.

IFK:lla edelleen loukkaantumisia

IFK:n loukkaantumishuolet lisääntyivät torstaisen Tampereen-matkan seurauksena. Ilkka Pikkaraisen kausi lienee ohi polvivamma takia. IFK:n onneksi Kimmo Kuhta ja Roman Vopat ovat palaamassa kentillä pian. Puolustuksessa tilanne on parempi, sillä Marek Zidlicky pystyi pelaamaan torstaina, ja Toni Söderholm on pelannut todella vahvaa peliä. Maalilla Dave Stathos on pelannut viimeisissä otteluissa loistavasti.

IFK:n hyökkäyksessä saatavat tehot olla kortilla, varsinkin jos Kimmo Kuhta ei pysty palaamaan kentille vielä tähän otteluun. Timo Pärssisen ja Jari Kauppilan pitää taas ottaa ykkösvastuu maalinteosta. Turo Järvinen saattaisi olla luonnollinen paikkaaja Ilkka Pikkaraisen jäljiltä jääneeseen paikkaan kakkosketjussa. Frantisek Mrazek pelasi Tampereella hyvä peliä, ja tehot olisivat jälleen enemmän kuin tervetulleita.

Kauden aikaisemmat ottelut ovat menneet TPS:lle. Hieman yllättäen TPS on voittanut molemmat Helsingin ottelut, mutta Turussa IFK on saanut tappion ja tasapelin lisäksi kauden ainoan voittonsa TPS:stä. IFK on pelannut molemmissa Helsingin otteluissa suhteellisen huonosti. Tälläkään kertaa ei olisi varaa virheisiin. Jos TPS pääsee tekemään helpohkoja maaleja IFK:n virheistä sillä on hyvät mahdollisuudet voittoon, sillä omiin ei juuri ole maaleja mennyt. Edessä on kaikenkaikkiaan tärkeä ja vaikea peli, josta molemmille luulisi kelpaavan vaikka yksikin piste.

» Lähetä palautetta toimitukselle