Arvoitusten ottelu

LIIGA / Ennakko
TPS:n alamäki tasaantui perjantaina joukkueen päihitettyä Lukon. Lauantaina Palloseura matkustaa Helsinkiin, missä vastustajaa odottaa alavireinen HIFK. Joukkueiden viimeisimpien otteluiden perusteella lauantai-iltana voi olla luvassa aivan mitä tahansa.

Kuntokäyrät

Lokakuun viidestä viimeisestä ottelustaan neljä voittanut HIFK palasi marraskuun vaiheessa alkukaudella vakiintuneeseen päiväjärjestykseen. Ennen taukoa joukkue hävisi Ässille ja JYPille, tältä viikolta tilillä on 4-1-kotivoitto Lukosta ja 1-2-vierastappio Bluesille.

TPS katkaisi perjantaina neljän ottelun tappioputkensa, kun se kukisti Lukon 5-3-numeroin. Kuluvan viikon Palloseura aloitti 1-5-tappiolla JYPille.

Lauantain kohtaaminen on joukkueiden kauden toinen. TPS isännöi HIFK:ta kuuden kotivoiton putken aloittaneessa ottelussa lokakuun 8. päivä. Tuolloin loppunumeroiksi kirjattiin 3-2. Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin 8. ja 9. sijalla, HIFK on kaksi pistettä turkulaisten perässä mutta pelannut kolme ottelua vähemmän.


Maalipaikat eivät torstaina kelvanneet HIFK:lle.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

Ennen perjantain liigakierrosta HIFK:ta ja TPS:ää yhdisti tehottomuus. HIFK kävi torstaina häviämässä Bluesille kolmen maalin ottelussa, vaikka joukkueella riitti paikkoja maalata pisteet kotiin, ja TPS sai edellisessä ottelussaan murrettua 200:n minuutin kotimaalittoman putken. Palloseuran synkkyyteen kuitenkin löytyi ensimmäinen valopilkku, kun se iski viisi osumaa Lukon verkkoon joukkueiden perjantaisessa mittelössä.

Lukko-voiton varjopuolena oli kuitenkin liiallinen jäähyily, eikä 11:n rangaistusminuutin tulokseksi osoittaudu jokaisena iltana kahta alivoimamaalia.

TPS:n tehomies perjantaina oli Tomas Plihal, jonka 2+2-tehot ratkaisivat ottelun. Turkulaiset saivat perjantaina onnistumisia myös toiselle tehovajeesta kärsineelle tšekkihyökkääjälleen, sillä Michal Birner juhli kolmen pisteen iltaa. HIFK sen sijaan on ollut viime aikoina liikaa Granlundin veljesten varassa ja duo on ollut käytännössä joukkueensa ainoa tehokas ase.

Turkulaisten maalijyvän löytyminenkään ei silti välttämättä puolla lauantaiksi suurta maalimäärää. TPS jyräsi momentuminsa avulla Lukon yli lopulta melko pikaisella tehohetkellä, mutta maajoukkuetauon jälkeen tiivistyneen HIFK-puolustuksen kanssa vastaavat maalivirrat ovat vähissä.

Maalivahtiosastolla riittää kysymysmerkkejä. Juuso Riksmanin loukkaantuminen tuottaa kotijoukkueella runsaasti päänvaivaa, TPS puolestaan ottaisi riskin jatkamalla vuorotteluperiaatettaan, sillä Marek Schwarzin otteet ovat olleet kaukana Aleksis Ahlqvistin tasosta. Riksmanin vamman ja TPS:n aiemman työnjaon perusteella lauantaina on mahdollinen myös erityisen mielenkiintoinen kaksintaistelu välillä Jan LundellMarek Schwarz.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen rivit ovat muutaman miehen verran vajaat. Uusin toipilas on lonkkavammasta kärsivä Riksman, jonka kausi saattaa olla ohi. Lisäksi sivussa ovat puolustajat Markus Kankaanperä ja Christian Silfver sekä Bluesia vastaan loukkaantunut Turo Järvinen. HIFK:n kokoonpanon ulkopuolella on myös hyökkääjä Erkki Rajamäki, joka lainattiin Mestiksen KooKoohon.

Palloseura odottelee edelleen Miika Huczkowskin paluuta. Myös Timo Salo ja Joni Tuominen ovat joutuneet seuraamaan viime kohtaamiset sivusta, eikä heidän paluuajankohdastaan ole vielä tietoa. Tiistain JYP-ottelussa loukkaantunut Ryan Stone lienee sivussa olkapäävammansa vuoksi, perjantaina hänet korvasi debyytissään heti maalannut Johannes Lehto.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Mikael Granlund 1 4 5
2.Markus Granlund 3 2 5
3.Janne Pesonen 1 2 3
4.Petteri Wirtanen 0 2 2
5.Mikko Kurvinen 0 2 2
TPS M S P
1.Tomas Plihal 3 3 6
2.Michal Birner 2 2 4
3.Tomas Mojzis 1 2 3
4.Mario Scalzo 0 2 2
5.Marko Virtala 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle