Tappara katkaisemaan orastavaa tappioputkea HIFK:n kustannuksella

LIIGA / Ennakko
Nieminen ei pääse pelikieltonsa vuoksi kiusaamaan HIFK:ta.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
HIFK ja Tappara kohtaavat keskiviikkona Helsingin jäähallissa. Kauden kolmannessa keskinäisessä kohtaa myös maalipörssin kärkikaksikko. Johdattaako Juuso Puustinen joukkonsa voittoon vai ottaako Olli Palola joukkueen harteilleen ja auttaa joukkuettaan ottamaan pisteet kotiinviemisiksi?

HIFK:n otteet ovat ailahdelleet pidemmissä ja lyhyemmissä sykleissä läpi kauden. Tällä hetkellä on menossa jakso, jossa helsinkiläiset napsivat voittoja ja tappioita vuoron perään. Viime viikonloppuna joukkue marssi ensin perjantaina vakuuttavasti Kärppien yli, mutta kärsi kirpaisevan tappion Espoossa Bluesin vieraana.

Tapparalla seitsemän ottelun voittokulku on kääntynyt orastavaksi tappioputkeksi. Joukkue on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, viimeksi lauantaina paikallisvastustaja Ilves onnistui yllättämään sarjakakkosen lukemin 4-1. Kirvesrinnat jäivät ensimmäistä kertaa tällä kaudella täysin ilman pisteitä kahdessa perättäisessä pelissä.

Kauden kahdesta ensimmäisestä keskinäisestä ottelusta kummallakin on tilillään voitto kotikentältä.

Maalipörssin kärkinimet vastakkain

Liigan maalipörssin kärkinimi löytyy HIFK:n punaisesta paidasta. Juuso Puustinen rikkoi lauantaina jo 20 maalin rajapyykin. Toiselta sijalta löytyy Tapparan Olli Palola 19 osumallaan. Tilastojen valossa yhtäläisyyksiä joukkueiden hyökkäyspelistä löytyy muutenkin, sillä kumpikin on tehnyt 38 ottelussa 102 maalia.

HIFK:ssa Puustinen, Corey Elkins ja Ville Peltonen muodostavat terävän kärjen, mutta alempien ketjujen vastuunkantajat ovat olleet kortilla. Hieman yllättäen maalit kärjen takaa onkin parissa viime ottelussa tullut Thomas Nykoppin johtaman nelosketjun toimesta. Perjantaina Nykopp vastasi joukkueensa avausmaalista ja lauantaina tahti vain kiihtyi, kun nuorukainen teki joukkueensa molemmat maalit. Puolustajista Toni Söderholm on painonsa arvoinen kultaa punapaitojen takalinjoilla.

Tapparalla onnistumiset jakautuvat tasaisemmin ja lopullinen kokoonpano hakee vielä muotoaan. Joukkueesta löytyy rutkasti potentiaalia kiekolliseen peliin. Viime otteluissa kirvesrintojen viimeistely on jättänyt toivomisen varaa, mutta tappioista huolimatta he ovat pystyneet hallitsemaan kiekkoa ja peliä.

Puolustajilta on lupa odottaa enemmän. Teemu Aalto ja Nick Bailen kuuluvat kumpainenkin Liigan kuuden eniten laukoneen puolustajan joukkoon. He ovat laukoneet yhteensä huikeat 312 kertaa, mutta kiekko on löytänyt tiensä maaliin vain seitsemän kertaa kaksikon lavasta. Myös Pasi Puistolalta odotettiin hieman enemmän, kuin kolmea pistettä tässä vaiheessa kautta.

Nieminen sivussa

HIFK:n loukkaantumistilanne on helpottanut ja lauantaina joukoista puuttui ainoastaan Matti Kuparinen ja Mikko Kurvinen.

Jossain vaiheessa kautta todella kapealla puolustajaringillä pelanneella HIFK:lla on tällä hetkellä alakerrassa syvyyttä jo omiin tarpeisiin. Viimeisimpänä rinkiin liittyi Tuukka Mäkelä. Viime viikolla kokoonpanoon palannut Juuso Salmi pudotti Jason DeSantisin kokoonpanosta, mutta nuoren puolustajan otteissa näkyi pitkä pelaamattomuus.

Kirvesrintojen riveistä puuttui lauantaina loukkaantuneet Pekka Jormakka sekä Johan Larsson. Lisäksi Henrik Haapala kuului maailmanmestaruuden voittaneeseen nuorten maajoukkueeseen. Lisäksi poissa on kymppitilin täyttymisestä johtuvaa pelikieltoaan kärsivä Ville Nieminen.

Tapparan maalilla Juha Metsola on oikeutetusti selvä ykkösvahti, mutta alla on kaksi tappiota ja kolme peliä ilman täyttä pistepottia. Kertaalleen mies on otettu vaihtoon kesken ottelun. Luottaako päävalmentaja Jukka Rautakorpi edelleen Metsolaan vai saako peliaikaa jakamaan tullut Andy Chiodo tilaisuuden tolppien välissä.

Ville Husson ollessa poissa vastuun helsinkiläisten maalilla ovat jakaneet kolme ottelua pelannut Joakim Lundström ja kertaalleen tolppien välissä nähty Antti Ore.

 

Seuraa Heitä

Daniel Fernholm #55 |

Puolustaja

Isona, vahvana ja hyvin liikkuvana istuu Liigan pelitapaan loistavasti. Pelaa paljon vastustajan parhaita hyökkääjiä vastaan. Perustaso korkealla ja malttaa pitää pelinsä yksinkertaisena.

Markus Kankaanperä #12 |

Puolustaja

Isokokoinen puolustaja, jonka vastuulla on viedä pelihalut vastustajan kärkipelaajilta. Ei ole mikään samettikäsi, mutta on tehnyt maalin jo kaksi kertaa joulun jälkeen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Juuso Puustinen 1 4 5
2.Ville Peltonen 2 3 5
3.Mika Partanen 0 3 3
4.Thomas Nykopp 3 0 3
5.Toni Söderholm 1 1 2
Tappara M S P
1.Antti Erkinjuntti 0 5 5
2.Nick Bailen 2 3 5
3.Josh Green 2 2 4
4.Olli Palola 3 1 4
5.Jan-Mikael Järvinen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle