SaiPa Helsinkiin

LIIGA / Ennakko
IFK saa maajoukkuetauon jälkeen ensimmäiseen otteluunsa vieraakseen SaiPan. Ottelussa riittää taatusti panosta, sillä joukkueet taistelevat Lukon ja TPS:n kanssa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Neljällä pudotuspeleihin hamuavalla joukkueella on sarjan lopussa paljon keskenäisiä otteluita, joissa eroa toisiin on helpoin saada aikaan. Nyt kun joukkueet palaavat tauon jälkeen peleihin pitäisi olla potkua luistimissa, joten pelin pitäisi tarjota katsojille tarpeeksi toimintaa.

Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset ovat päättyneet kotijoukkueiden voittoon. Kaksi kertaa on ollut tiukempaa, SaiPa voitti ensimmäisen kotiottelunsa 2-1 ja IFK tähän mennessä ainoansa 3-2 jatkoajan jälkeen. Lappeenrannan otteluissa maalivahtipeli on ollut tärkeässä osassa. Tomas Duba torjui molemmissa peleissä selvästi paremmin kuin IFK:n Timo Laaksoharju.

Joukkueiden viimeisimmät ottelut ovat sujuneet SaiPalta paremmin kuin IFK:lta. Kotijoukkue on voittanut vain kerran viimeisessä viidessä pelissään, Bluesin jatkoajalla. SaiPalta löytyy voitto kahdesta edellisestä pelistä, tosin vastustajina ovat olleet Ässät ja Ilves.

IFK:lla loukkaantumisia

IFK:n kokoonpano otteluun on vielä hämärän peitossa. Marek Zidlicky ja Kimmo Kuhta saivat pieniä tällejä Sweden Hockey Gamesissa, ja kumpikin ykkösketjun mies saataa olla poissa pelistä. Roman Vopatin spekuloitu paluukaan ei tapahdu vielä tässä ottelussa. Kuhdan ja Zidlickyn poissaolot olisivat paha isku IFK:lle, sillä miehet ovat olleet viime peleissä joukkueensa parhaita pistemiehiä.

IFK:n tammikuun parhaat hyökkääjät olivat Ilkka Pikkarainen ja Ville Viitaluoma, jotka keräsivät kumpikin 10 pistettä kuukauden aikana. Heidän täytyy onnistua jälleen maalinteossa, sillä IFK:n ykkösketju on rapistunut huomattavasti loukkaantumisten takia.

Herääkö Machulda

SaiPa tarvitsee onnistumisia ykköstykiltään Vladimir Machuldalta, jonka tehot tämän vuoden peleissä - 3+3 13 ottelussa - eivät ole ollut parhaimmillaan. Machuldan liikkuvuus on kuitenkin usein ollut liikaa IFK:lle. Nuori Kalle Kerman on ollut SaiPan tehokkain mies viimeisissä otteluissa. IFK:ssa vielä viime kaudella pelannut ”yleisön suosikki” Aigars Cipruss ei sitävaistoin ole juurikaan onnistunut Ilves-pelin maalia lukuunottamatta.

Kokonaisuudessaan ottelua voidaan ennakkoon pitää jo lähes pudotuspelin kaltaisena tiukkana vääntönä, jonka voittaa se joukkue, joka tekee vähemmän hölmöjä virheitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle