Pää pinnalle?

LIIGA / Ennakko
Perjantaina HIFK:n vieraaksi saapuu vahvan kevään pelannut SaiPa Lappeenrannasta. Kotijoukkue taistelee pudotuspelien kotiedusta, vierailijat taas paikastaan pudotuspeleissä.

Kuntokäyrät

Ajoittain pahastikin varamiehisenä pelannut kotijoukkue on voittanut ja hävinnyt vuorotahtiin. Tiistaina oli voiton vuoro, kun joukkue otti kotonaan kolme pistettä samoista sijoista kamppailevan JYPin kustannuksella. Ottelussa ei suuria hienouksia nähty, mutta Dennis Endrasin huippuotteet toivat HIFK:lle tärkeän voiton.

Vierasjoukkue SaiPan kevätkausi on edennyt positiivisessa nosteessa. Tiistaina lappeenrantalaiset osoittivat vaarallisuutensa ottamalla kaksi pistettä huippuvireisiltä Kärpiltä voittomaalikilpailun jälkeen. SaiPan sankari oli kaksi maalia viimeistellyt Jarno Koskiranta. Edellisestä kymmenestä ottelustaan SaiPa on voittanut peräti seitsemän. Ainoastaan kaksi joukkuetta on kerännyt kymmenessä viime ottelussaan SaiPaa enemmän pisteitä.

Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat olleet tasaisia. Kahdesti SaiPa on vienyt pidemmän korren, kaksi kertaa voittajaksi on selvinnyt HIFK. Viimeksi joukkueet kohtasivat vain reilut kaksi viikkoa sitten. Tuolloin SaiPa oli vahvempi ja katkaisi HIFK:n yhdeksän ottelun voittoputken.


Richard Ullberg on ollut vaikea ohitettava
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Ratkaisun paikat

Avainasemaan nousee maalivahtipeli. SaiPan maalilla kaikki HIFK-ottelut on torjunut loistavasti Richard Ullberg. HIFK:n maalilla Endras on pelannut hyvällä tasolla koko kauden. Viimeisen kymmenen ottelun jaksolla HIFK on liigan vähiten maaleja päästänyt joukkue, joten helppoa ei maalin tekeminen kummallekaan joukkueelle ole.

Maalivahtipelin ollessa tappiinsa asti viritetty, erikoistilannepelaaminen nousee suureen arvoon. SaiPan alivoima on tilastojen valossa liigan toiseksi huonointa Ilveksen jälkeen ja myös HIFK on päästänyt suurimman osan viime otteluiden maaleistaan pelatessaan vajaamiehisenä.

Ylivoimalla kumpikin joukkue kuuluu tilastojen valossa kärkiviisikkoon, mutta kotijoukkueen ylivoimapeli kaipaa lisää juonikkuutta tekemiseensä. Hyökkääjien poissaollessa viivamiehistä etenkin Toni Söderholm ja Mikko Kousa ovat ottaneet suurempaa roolia kiekollisesta pelistä.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta ovat poissa Petteri Wirtanen, Mikko Jokela, Kristian Tuohilampi, Turo Järvinen, Micke Åsten sekä Juuso Riksman. Poissa ovat todennäköisesti myös kuumeilusta kärsineet Mikael Granlund, Kimmo Kuhta ja Janne Pesonen. Mikko Kurvinen lähenee pelikuntoa.

Vierasjoukkue sai tiistaina huonoja uutisia loukkaantumisrintamalla, kun Brian Salcido loukkasi kätensä laitaväännössä. Loukkaantuminen pitää yhdysvaltalaisen sivussa kauden loppuun asti. Lisäksi loukkaantuneena ovat niin ikään loppukauden sivussa oleva Riley Armstrong sekä pelikuntoa lähestyvä Anssi Löfman.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Tyler Redenbach 2 4 6
2.Mikko Kousa 1 4 5
3.Eetu Pöysti 1 3 4
4.Toni Söderholm 2 2 4
5.Ville Peltonen 1 2 3
SaiPa M S P
1.Jesse Mankinen 2 4 6
2.Jesse Saarinen 0 5 5
3.Ville Koho 1 3 4
4.Jarno Koskiranta 3 1 4
5.Elmeri Kaksonen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle