BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Jatkuuko vierasvoittojen sarja?

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen. Onnistuuko nousujohteinen SaiPa jälleen viemään pisteet mukanaan vai onnistuuko HIFK parantamaan kotipelaamisen tasoaan ja lähettää lappeenrantalaiset kotimatkalle tyhjin käsin?

Kuntokäyrät

HIFK pelasi tammikuun tasausottelunsa JYPiä vastaan. Perjantaina JYP ei antanut aneemiselle HIFK:lle mahdollisuuksia, vaan vei pisteet lukemin 1-3. Lauantaina HIFK:lla oli revanssihenkeä ja vaikkei pelin taso edelleenkään häikäissyt, niin maalivahti Mika Norjan huippupeli sekä JYPin puolustuksen ja maalivahdin epäonninen ilta takasivat HIFK:lle niukan voiton lukemin 3-4. Voitto tuli tärkeään paikkaan, sillä joukkue oli ehtinyt ajautua kolmen ottelun tappioputkeen ennen lauantain koitosta.

Viimeisestä viidestä kotiottelustaan HIFK on saanut täydet pisteet ainoastaan kertaalleen, kotipelaamisen on parannuttava huomattavasti, mikäli joukkue haluaa pitää pisteet Helsingissä aktiivisesti pelaavaa SaiPaa vastaan. Joukkueen suurimmat ongelmat ovat tason säilyttäminen ottelun loppuun asti. Erityisesti kolmansissa erissä hallitseva mestari on ollut luvattoman heikko. Edellisissä neljässä ottelussa HIFK on onnistunut maalinteossa ainoastaan kaksi kertaa kolmannen erän aikana, kun vastustaja on heiluttanut punapaitojen maaliverkkoa yhteensä kymmenen kertaa.

SaiPa kohtasi tammikuun tasauksessa sarjan jumbosijalle pudonneen HPK:n. Perjantain vierasottelu Hämeenlinnassa ratkesi vasta voittomaalikilpailun jälkeen SaiPan tappioksi, mutta lauantaina sisukas lappeenrantalaisjoukkue löi viimeisen naulan Harri Rindellin arkkuun ottamalla voiton selkein 6-2 -lukemin.

Nousukunnossa oleva vierasjoukkue matkaa neljän ottelun pisteputkessa, viimeisen kuuden ottelun saldo on neljä suoraa voittoa ja 13 pistettä. Matkaa kymmenentenä olevaan Lukkoon on enää seitsemän pistettä, joten haave paikasta pudotuspeleihin elää yhä.

SaiPa on ollut perinteisesti HIFK:lle epämiellyttävä vastustaja. Edellinen ottelu joukkueiden välillä Lappeenrannassa päättyi HIFK:n 0-1 -voittoon, ottelun hahmo oli uransa ensimmäisen nollapelin torjunut Mika Norja. Kauden ensimmäisen kohtaamisen vei SaiPa, kun se pilasi HIFK:n syntymäpäiväjuhlat lokakuussa voittamalla ottelun 4-2.


SaiPa oli lokakuussa joukkueiden kohdatessa askeleen edellä
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen viime aikojen otteet ovat olleet kautta linjan kurittomia ja aneemisia. Kurittomuus ilmenee suurena määränä harhasyöttöjä, kiekonmenetyksiä sekä jäähyjä. HIFK on ottanut Sm-liigan toiseksi eniten kahden minuutin rangaistuksia, lauantaina Jyväskylässä helsinkiläisille tuomittiin kahdeksan kahden minuutin jäähyä. Tähän ei ole SaiPaa vastaan varaa, sillä vierailijoiden ylivoimapeli on liigan tehokkaimpien joukossa.

Mikael Granlundin esitykset nuorten MM-kisojen jälkeen kuvastaa koko joukkueen tilaa. Miehen olemuksesta huokuu väsymys. Toisinkuin HIFK:n, Granlundin pistetahti ei ole kuitenkaan hiipunut väsymyksestä johtuen, mutta alkukauden tasoista kokonaisvaltaista johtamista hänen pelaamisensa ei ole. Lauantaina Petri Matikainen peluutti joukkojaan tasaisemmin, joten Granlund säästyi ylirasittumiselta tuossa ottelussa.

SaiPa sen sijaan on parantanut peliään kauden edetessä. Väsymättömästi töitä tekevä joukkue on kääntänyt alkukauden vaikeudet vahvuudeksi. Joukkueen aktiivinen pelitapa ja tarvittaessa rohkea karvaus tulee olemaan myrkkyä HIFK:n puolustukselle. Alkukaudesta joukkuetta ajoittain vaivannut tehottomuus näyttää myös poistuneen, joukkueeseen on löytynyt uusia ja uusvanhoja vastuunkantajia Jarno Koskirannan sekä Petri Koskisen johdolla.

Kauden kahden edellisen kohtaamisen laukaustilastot ovat kotijoukkueen kannalta karua luettavaa. SaiPa on laukonut HIFK:n maalivahteja kohti kahdessa ottelussa yhteensä 76 kertaa, kun SaiPan maalia molemmissa otteluissa vartioinut Richard Ullberg on joutunut venymään kiekon tielle ainoastaan 32 kertaa.

Mielenkiinto kääntyykin maalivahtiosastolle, kummallakin joukkueella on kaksi hyvää vaihtoehtoa maalin suulle. SaiPalla Jere Myllyniemi on pelannut ajoittain loistavasti Pelicans -lainapestinsä jälkeen, mutta Ullberg on onnistunut tällä kaudella hyvin nimenomaan HIFK:ta vastaan. HIFK:lla Dennis Endras oli lepovuorossa lauantaina ja Norja paikkasi miestä loistavasti ollen joukkueen tärkein pelaaja.

Kokoonpanot

Petri Matikainen muokkasi lauantain JYP-otteluun kokoonpanoa runsaalla kädellä, lepovuorossa olivat Daniel Fernholm sekä Dennis Endras.

HIFK:sta poissa ovat ainakin Markus Kankaanperä, Ville Peltonen, Turo Järvinen, Niko Piiparinen ja loppukauden sivussa oleva maalivahti Juuso Riksman.

Tuore hankinta Antti Bruun tulee suoraan kokoonpanoon. Muuten tuskin suuria muutoksia nähdään. Riley Armstrong kärsii edelleen aivotärähdyksen jälkioireista, joten hän ei ole pelikuntoinen.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Mikael Granlund 3 2 5
2.Siim Liivik 1 2 3
3.Eero Somervuori 1 2 3
4.Janne Pesonen 1 1 2
5.Markus Granlund 1 1 2
SaiPa M S P
1.Jarno Koskiranta 3 5 8
2.Jesse Saarinen 2 4 6
3.Petri Koskinen 3 2 5
4.Juha Koivisto 1 3 4
5.Brian Salcido 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle