Syyskausi päätökseen Helsingissä

LIIGA / Ennakko
HIFK kohtaa syyskauden päättävässä ottelussaan kotikaukalossaan sarjassa viimeisenä olevan Lahden Pelicansin. Piste-erosta huolimatta uudistuneella Pelicansilla on mahdollisuudet yllättää ilman Hannu Aravirran ohjeistusta etenevä IFK.

Joukkueiden kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat olleet numeroiden valossa paljon tiukempia kuin mitä pelkät sarjasijoitukset antaisivat olettaa. Parin ensimmäinen ottelu Helsingissä päättyi vasta jatkoajalla IFK:n voittaessa 6-5. Ottelun tehomies oli silloin viisi syöttöpistettä kerännyt IFK-sentteri Brett Harkins. Toinen kohtaaminen Lahdessa meni IFK:lle selvimmin 0-4, ottelun tosin ratketessa vasta kolmannessa erässä.

Uudistunut Pelicans

Pelicansin riveihin on liittynyt lähiaikoina peräti viisi uutta hyökkääjää. Ruotsista tullut Toni Koivunen ja Kärpissä tarpeettomaksi jäänyt Lasse Jämsen ovat Lahdessa jo ennestään tuttuja nimiä. Mike Lephart sekä koeajalla olevat hyökkääjät Miika Jäske ja Hermanni Vidman ovat täysin uusia miehiä Pelicansin kokoonpanossa.

Vahvistusten myötä Pelicans saa periaatteessa koottua kasaan kolme hyvään hyökkäyspeliin pystyvää ketjua. Pelicans onkin piristynyt hieman, vaikka marraskuun alussa tulleesta viimeisestä voitosta onkin aikaa jo melkein toivottoman kauan. Viimeisessä neljässä ottelussaan Pelicans on päätynyt jatkoajalle ja näin napannut pisteen.

Pelicansin hyökkäyksen miehitys on parantunut, mutta joukkueen ongelmat ovat edelleen puolustuspäässä. Maalivahti Mikko Rämön ja puolustajien Tero Paappasen ja Antti-Jussi Reimarin poissaolot loukkaantumisten takia eivät ainakaan helpota tilannetta. Pelicansin toinen vakituinen maalivahti Carl Grahn ei ole onnistunut ensimmäisellä liigakaudellaan, ja lahtelaisten maalilla saatetaankin nähdä jälleen KalPasta lainattu Ari Luostarinen.

IFK-penkillä vaajaamiehitys

IFK:n lähtee syyskauden viimeiseen otteluunsa ilman päävalmentaja Hannu Aravirtaa. Nuorten MM-kisaleirillä olevat Aravirran lisäksi myös puolustaja Ville Varakas ja viikonloppuna liigadebyyttinsä tehnyt hyökkääjä Lennart Petrell.

IFK:n joulukuu on ollut vahvan marraskuun jälkeen vaikea. Kasassa on seitsemästä ottelusta vain kaksi voittoa, ja liigan kärkipaikka vaihtui kolmos- nelossijaan. Viimeisimmissä pelissä joukkue on ryhdistäytynyt hieman ja ottanut kymmenestä tarjolla olleesta pisteestä kuusi.

IFK:n kokoonpano on vaihtelee edelleen pelistä toiseen päivän tilanteen mukaan. Nähtäväksi jää miten rankan jakson viimeinen peli hoituu. Kotiyleisön edessä liigajumboa vastaan olisi pakko esittää jotain. Voittoon IFK tarvitsee kuitenkin koko joukkueen hyvää peliä, tai vaihtoehtoisesti ykkösketjun hyvää iltaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle