Nousujohteiset kohtaavat

LIIGA / Ennakko
Perjantai-illan ainoassa SM-liigakamppailussa kohtaavat kaksi alkukaudella rämpinyttä, mutta viime otteluissaan selkeää eteenpäinmenoa esittänyttä ryhmää. Siis Helsingin IFK ja sen vieraaksi saapuva Lahden Pelicans.

Pelicansin SM-liigapaikkaakin ehdittiin jo muutaman pelatun ottelun jälkeen vaatia vadille, mutta onneksi SM-liiga ei kuitenkaan toimi yhden lehtijutun perusteella tehdessään ratkaisuja. Pelicans-leiristä on jokaisen tappio-ottelun jälkeen kuulunut lause, "kyllä niitä voittoja vielä tulee, kunhan vaan jaksaa yrittää", on käynyt viime otteluissa toteen. Ensin kaatui vieraissa JYP ja sen jälkeen kotona hienosti Rauman Lukko.

Siinäkin mielessä molempien joukkueiden tarina on tältä syksyltä hyvin samanlainen, että alkukausi on sujunut melkoisen huonoissa merkeissä, mutta JYP ja Lukko ovat jääneet jalkoihin viime viikkoina.

Nurminen jälleen Helsingissä

Pasi Nurmisen vaihtoehtoja ennen kauden alkua olivat ainakin hevosmiesten tietotoimiston mukaan IFK ja Pelicans. Pelicans veti kuitenkin pidemmän korren, kun Nurminen halusi auttaa hienoisessa ahdingossa olevaa kasvattajaseuraansa. Nurminen on sellainen pelaaja, joka herättää yleensä oman joukkueensa loistavilla torjunnoillaan ja yleisön kovalla temperamentisuudellaan.

Kovat iltamat Nurmisella tulee olemaankin, sillä IFK:n ykköskenttä on viimeisissä kotiotteluissa alkanut herätä koomastaan, jossa se kauden ensimmäisissä otteluissa seilasi. Kuhta, Pärssinen ja Harkins on kolmikko, jonka kanssa jokaisella vastustajalla on ongelmia.

Monet tulevista huipuista löytyvät try-out-sopimusten kautta, kuten IFK:n kapteeni Toni Söderholm ja pitkän tien Turun ja Tampereen kautta kulkenut Ville Hirvonen. Hirvonen kantaa Pelicansin kultakypärää perjantaina ja Hirvosen lisäksi viime otteluissa loistavia otteita esittänyt Pelicansin ruotsalaishyökkääjä Daniel Widing on varmasti vaikea pidettävä IFK:lle. Widingin herääminen on tullut Pelicansille oikeaan aikaan, sillä mies on tehnyt kaikki neljä maaliaan viimeisten neljän ottelun aikana.

-Söderholmille tuli pieni vamma jo viime lauantaina Raumalla, joten varotoimena mies otettiin pois kentältä tiistaina, kertoi joukkueensa kapteenin pelikunnosta IFK:n päävalmentaja Hannu Aravirta.

Pelicans ei ole juuri loukkaantumisista kärsinyt, mutta IFK:lle niitä on jonkin verran viime viikkojen aikana siunaantunut. Nyt kuitenkin joukkue alkaa olla jälleen terveenä, vain selkävaivainen Mikko Kurvinen lienee poissa kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi pitkäaikaissairaiden Toni Häppölän ja Turo Järvisen lisäksi.

Ilman loukkaantumisiakin IFK:lla on yksi ylimääräinen ulkomaalainen ryhmässään, joten luultavasti Ladislav Benysek on perjantainakin katsomon puolella. Benysekin pelaamattomuuteen syy on siinä, että Lennart Petrell on ottelusta pois armeijassa saamansa poistumiskiellon vuoksi. Näin Roman Vopat pelannee ykkösketjussa Lasse Pirjetän ja Jarkko Ruudun kanssa.

Miten käy?

Pelicans on saanut hyvän rytmin päälle, eikä sitä ole helppoa pysäyttää. Varsinkaan kun maalilla seisoo luotettava Nurminen. Mielenkiintoa herättävät myös IFK:sta lainassa olevien Ville Varakkaan ja Antti-Pekka Lambergin pelitaidot. Santeri Heiskanen on joukkueessa selkeä alisuorittaja ja Heiskaselta odotettaankin nousua pisteille jo IFK:ta vastaan ja jos ei pisteitä, niin ainakin IFK-pelaajien ärsytystä.

IFK:lla taas on takanaan laiskavauhtinen ottelu Ilvestä vastaan, joten kotijoukkueen kannattajat varmasti toivovat IFK:n pelaavan omaa peliään, jolloin se saisi itse määrätä ottelun vauhdin.

» Lähetä palautetta toimitukselle