Ehtiikö Pelicans sarjaan mukaan?

LIIGA / Ennakko
Pelicansilla on ollut vaikeuksia pysyä HIFK:n tahdissa
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK on ottanut pudotuspelisarjassa Pelicansia vastaan vahvan niskalenkin vastustajastaan. Lahtelaisten peliä leimaa hitaus monella pelin eri osa-alueella.

HIFK on ollut sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa selvästi parempi joukkue pelin jokaisella osa-alueella. Ville Husso on päästänyt sarjassa vasta yhden maalin selkänsä taakse, kun virkaveli Janne Juvonen on joutunut nöyrtymään jo kahdeksan kertaa.  

Ensimmäisessä ottelussa Pelicans rypistelivät mukana vielä toisen erän alkuun, mutta Corey Elkinsin maali heti Antti Erkinjuntin kavennusosuman jälkeen lamaannutti Pelicansin ja lauantain ottelussa HIFK piti narut käsissään ottelun alusta loppuun. 

Tiistai-illan ottelussa Pelicansilla on viimeiset hetket nousta mukaan taisteluun, sillä HIFK ei ole hävinnyt tällä kaudella kertaakaan neljää ottelua putkeen. Vaikea uskoa Pelicansin murtavan taikaa ilman merkittävää loukkaantumissumaa. 

Iloinen HIFK vastaan hidas Pelicans

Pelicansin puolivälierätaivalta on vaikeuttanut erityisesti hitaus käytännössä jokaisella pelin osa-alueella. Hitaus näkyy erityisesti rangaistuksina, kiekonmenetyksinä sekä merkkaus- ja avauspelaamisen vaikeuksina.

Ennen pudotuspelisarjan alkua Pelicansin mahdollisuuksien kulmakiviksi nostettiin kaksi asiaa. Jäähypenkillä ei saanut istua ja tiiviin puolustuspaketin piti ohjata HIFK:n suoraviivainen hyökkäyspeli pois omalta mukavuusalueelta kulmiin.

Kummassakaan Pelicans ei ole onnistunut, sillä ylivoimaa se on tarjoillut jo kahdeksan kertaa, kun HIFK:n pelaajisto on käynyt kuluttamassa jäähypenkkiä vasta kolmen kaksiminuuttisen verran. HIFK on käyttänyt puolet ylivoimamahdollisuuksistaan hyväkseen. Lauantain ottelussa helsinkiläiset iskivät kaikki kolme maaliaan ylivoimalla, ja avausottelussakin kertaalleen. 

Keski- ja puolustusalueen sumputtaminen on myös jäänyt vain haaveeksi. Ajoittain joukkue on pystynyt ohjaamaan punapaitojen pelin laidan tuntumaan, mutta samaan aikaan lahtelaisilla on ollut suuria vaikeuksia yhteisen sävelen löytämisessä merkkauspeliin parhaalla maalintekosektorilla. Varsinkin alivoimaisena joukkueella on suuria vaikeuksia tunnistaa tilanteiden kehittymistä ja miettimiseen käytetyt sekunnin kymmenykset ovat näkyneet armottomasti tulostaululla.

Hitaus ei vaivaa joukkuetta vain kiekottomassa pelissä, sillä myös kiekollisena joukkue on jatkuvasti vaikeuksissa. HIFK karvaa syvältä Pelicansin maalin takaa neljän ketjun voimin, eivätkä lahtelaisten puolustajat ehdi paineen alta pois, vaan joutuvat roiskimaan kiekkoa eteenpäin. Seurauksena on nähty HIFK:n lukuisia kiekonriistoja sekä useampi pitkä painostus Pelicansin kenttäpäädyssä. 

Myös aloituksissa Pelicansilla on petrattavaa, vaikka Henri Heino kuuluukin ottelusarjan parhaisiin aloittajiin. Varsinkin Ryan Potulny on ollut ongelmissa. Kokenut jenkkisentteri on voittanut alle kolmasosan aloituksistaan.

Seuraa Heitä

Jasse Ikonen #80 |

Keskushyökkääjä

Runkosarjassa 19 kertaa verkkoa heiluttanut Ikonen on onnistunut kummassakin pudotuspeliottelussa Pelicansia vastaan ylivoimalla. Urheilullinen ja vahvasti luisteleva pelaaja on uhka myös tasaviisikoin.

Dane Byers #34 | Köln

Vasen laitahyökkääjä

Kaksi ottelua, tehotilastossa lukema -2, oli kertaalleen katsomassa takaiskumaalia jäähyaitiosta, eikä tilillä ole vielä laukaustakaan. Vaikkei pisteiden tekeminen olekaan päätyötä, miehen pitää saada itsestään enemmän irti.

» Lähetä palautetta toimitukselle