Perjantai-illan huumaa?

LIIGA / Ennakko
Perjantai-illan pelissä Helsingin Jäähallissa kohtaavat HIFK ja Ismo Lehkosen luotsaama Rauman Lukko ottelussa, jossa voisi periaatteessa olla tunnetta niin kaukalossa kuin katsomossakin.

Perjantaisin pelattavien otteluiden tunnelma katsomon puolella on yleensä selvästi korkeampi kuin normaaleissa arkiotteluissa. Lehkosen luotsaama Lukko on yksi SM-liigan eniten taklaavista joukkueista, ja voisi periaatteessa sytyttää myös IFK:n kovaan fyysiseen peliin, josta yleisö varmasti pitäisi. Kaikki näyttäisi siis olevan pedattuna hyvää ja kiihkeää ottelua varten, mutta SM-liigan tämän kauden yleisömäärät eivät toisaalta herätä suuria toiveita. IFK:n kolmessa kotiottelussa on yleisöä käynyt erittäin vähän, ainoastaan Jere Karalahden paluuottelu veti ihmisiä halliin. Nähtäväksi jää miten ihmiset reagoivat otteluun Lukkoa vastaan

Lukolla ruuhkaa

Ottelu IFK:ta vastaan on raumalaisille neljäs kuuden päivän sisällä. Alkukaudella piste per peli -tahdilla pelannut Lukko ei ole onnistunut voittamaan yhtään ottelua putkensa aikana, mutta vastuksetkin ovat olleet tasokkaita. Takana ovat tasapelit Kärppien ja TPS:an kanssa sekä tappio sarjakärki Ilvekselle. Tasaisessa liigassa Lukko no kahdeksalla pisteellään yhdeksäntenä, ja sarjasijoitus voi muuttua huomattavastikin ottelun tuloksesta riippuen. Lukon urakka ei lopu vielä IFK-otteluun, sillä lauantaina Raumalle saapuu JYP.

Lehkosen joukot luottavat kuluvalla kaudella kahteen vahvaan hyökkäysketjuun. Jo viime kaudelta tuttu Torkki-Hancock-Saarela on ollut joukkueensa tehokkain osa Hancockin ja Saarelan jakaessa sisäisen pistepörssin kärkipaikat kuudella pisteellä. Kakkosketjuun Markku Tähtinen on saanut vierelleen uudet miehet, Joe Murphyn ja paluun Raumalle tehneen Mikko Luovin. Lukon maalilla tuttu Petri Vehanen ei ole pelannut kaikkia otteluita, sillä nuori Antti Jokela on pelannut kolme ottelua. Kaksi ensimmäistä peliä Jokelalta menivätkin ns. putkeen, mutta ottelussa Ilvestä vastaan mies päästi muutaman helpon maalin. TPS:aa vastaan maalille palasikin Vehanen, joka on todennäköisesti myös IFK:n kiusana Lukon maalilla.

IFK:n pelissä parannettavaa

IFK:n tilanne sarjataulukossa on parantunut kolmen peräkkäisen voiton jälkeen. Pelicans- Blues- ja TPS-otteluista saaduista pisteistä huolimatta peli ei ole toiminut kunnolla kuin ainoastaan espoolaisia vastaan. IFK:n ongelmana on ollut lähinnä maalinteko, sillä puolustuspeli on tiivistynyt huomattavasti loukkaantumisista kärsineiden pelaajien palattua kaukaloon. IFK:n käytännössä kaikki maalit ovat syntyneet ykkösketjun toimesta. Brett Harkinsin johtama kenttä on ollut erityisen tehokas ylivoimapelissä. Pelkää juhlaa erikoistilanteet eivät IFK:lle kuitenkaan ole olleet, sillä alivoimapeli ei ole sujunut läheskään hyvin.

Hannu Aravirralla riittää miettimistä siinä, miten saada IFK:n alemmat ketjut pelaamaan järkevämpää ja järjestelmällisempää hyökkäyspeliä. Toistaiseksi Martin Spanhel ei ole saanut Harkinsin laidalla aikaan juurikaan mitään tulosta, ja Kimmo Kuhdan tai Timo Pärssisen peluuttaminen ykkösketjun ulkopuolella ei ole nostanut muiden ketjujen tasoa riittävästi. Tähän mennessä Spanhelista, Joonas Vihkosta ja Roman Vopatista ei ole saatu irti ollenkaan niitä tehoja voita heidän varaansa on laskettu. Vopat ei tehoille pääse Lukkoakaan vastaan, sillä hän on hoitamassa perheasioitaan Pohjois-Amerikassa. Muilta miehiltä sitävastoin voi ja pitää odottaa tulosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle