Jatkuuko HIFK:n voittoputki kriisijoukkue Lukon kustannuksella?

LIIGA / Ennakko
Raumalaisilla riittää mietittävää, miten peli saadaan kulkemaan.
Kuva © Ilari Isotalo
Helsingin IFK porskuttaa tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Vaikka peli ei vieläkään ole ollut täysin uomissaan, ainakin tuloksellisesti helsinkiläisten juna kulkee tukevasti raiteillaan. Torstain vierailija Lukko on puolestaan paininut mittavien pelillisten ongelmien kanssa koko alkukauden.

Kotijoukkue HIFK on aloittanut kautensa neljällä voitolla ja kahdella tappiolla. Tiistaina kaatui Ässät Porissa todellisen taistelun jälkeen. HIFK on kerännyt pelaamistaan kuudesta ottelusta 11 sarjapistettä, jolla irtoaa neljäs paikka sarjataulukossa.

Torstain vierailija Lukon alkukausi on ollut sysimusta. Raumalaiset metsästävät edelleen kauden avausvoittoa, kun tilille on kertynyt jo viisi ottelua. Viimeisimmän tappion aiheutti Oulun Kärpät tiistaina 4-1-vierasvoitollaan.

Pelilliset ongelmat mittavia

Rauman Lukon peli on tällä hetkellä kamalassa kunnossa. Suurimmat ongelmat ovat puolustuspäässä. Lukko-pakit jäävät seisomaan siniviivalle, kun hyökkääjät karvaavat, mikä puolestaan aiheuttaa vastustajille ylivoimahyökkäyksiä. Tätä ongelmaa Risto Dufvan johtama valmennus on yrittänyt poistaa sekoittamalla puolustajaparit. Nähtäväksi jää, miten tämä muutos puree tuuliajolla olevaan raumalaispakistoon.

- HIFK on hyvä mittari meille. Tappiot ovat tuoneet tuskaa joukkueen tekemiseen. Kiekollisena tehdään liikaa virheitä, siihen pitää tulla muutos, Lukon valmentaja Juha Vuori toteaa.

Kotijoukkue HIFK:lla kulkee huomattavasti vieraitaan paremmin. Punapaidat ajautuivat pieneen ahdinkoon heti mahan täyttäneen Jokerit-avauspelin jälkeen, mutta viimeisistä kolmesta ottelusta on tullut yhtä monta voittoa.  Tiistaina Porissa pakka pysyi koko pelin hienosti kasassa, vaikka maalivahti Joni Ortio joutuikin urakkahommiin. 34 torjuntaa napsinut turkulaisvahti oli joukkueensa hahmo yhdessä avausmaalin iskeneen Roope Talajan kanssa.

HIFK:n ilme oli kuitenkin työteliäs, joka lupaa hyvää tulevaa ajatellen. Uudet vahvistukset Patrick O´Sullivan ja Sean Bergenheim lisäävät iskukykyä tuntuvasti, ja etenkin sentteri O´Sullivanin tuleminen leventää joukkueen sentteriosastoa yllin kyllin.

Dufva ei matkusta Helsinkiin

Lukolta on torstaina varmuudella Lauri Tukonen ja päävalmentaja Risto Dufva. Tukonen kärsii loukkaantumisista ja Dufvan pitää aitiosta pois sairastelu.

HIFK:lla on pitkäaikaispotilaana edelleen sentteri Joel Perrault. Hyökkääjä Kimmo Kuhta on ollut viime aikoina viltissä, eikä tilanteeseen näy muutosta. Uusista hankinnoista NHL-apu Sean Bergenheimin pelaaminen selviää vasta aivan ottelun alla. Patrick O´Sullivan debytoinee vasta lauantain vierasottelussa TPS:ää vastaan.

Seuraa Heitä

# |

HIFK:takin urallaan edustanut Pesonen on ollut harmaan joukkueen valopilkkuja alkukaudella. Sytyttääkö vanha seura entisestään?

Roope Talaja #20 | Ässät

Laitahyökkääjä

Työmies viimeisen päälle. Oli tiistaina HIFK:n paras hyökkääjä ja muutenkin aloittanut pirteästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle