Helsingissä taistellaan tärkeistä pisteistä

LIIGA / Ennakko
Helsingin Jäähallissa torstaina kohtaavat kaksi pudotuspelipaikastaan taistelevaa joukkuetta. IFK:lla ja Lukolla on ratkaisun paikka, eikä pelkästään oman vaan myös TPS:n jatkon kannalta.

Ottelusta ei siis jännitystä puutu ja melkoisen täydelle katsomolle tullaankin tarjoamaan draamaa koko rahalla. Tämä ottelu on molemmille joukkueille elintärkeä. IFK on Lukkoa pisteen edellä ja jo yhdellä voitolla IFK on lähellä playoff-paikan varmistamista. Lukko tarvitsee toki myös voittoa, sillä TPS on siitä vain pisteen päässä.

IFK:n loukkaantumissuma alkaa hellittämään

IFK:ta pitkään vaivannut pahojen loukkaantumisten suma alkaa vihdoin näyttämään loppumisen merkkejä. Sekä Pasi Saarisen että Jari Kauppilan loukkaantumiset ovat osoittautuneet oletettua lievemmiksi ja ainakin Saarinen nähdään kentällä jo torstaina. Kauppilan tilanne on hieman auki, mutta tähän taistoon miestä tarvittaisiin kentälle.

Myös Kimmo Kuhta on vihdoin saanut jalkansa kuntoon ja Kuhta nähdään torstaina jäällä. Carlo Grünn ja Mikko Kurvinenkin lienevät pian mukana, mutta torstaina kaksikosta kumpikaan ei vielä pelaa. Näin IFK:n vemppakatsomo alkaa hiljalleen ammottaa tyhjyyttään.

IFK:n johto osoitti hyvää pelisilmää ja julkaisi jatkosopimuksia juuri ennen tärkeää peliä. Varsinkin Dave Stathosin jääminen Helsinkiin ja IFK:hon on suuri helpotus sekä joukkueelle että sen faneille. Nyt työrauha on taattu ja spekulaatioiden loppuminen näkyy varmasti joukkueen yhteishengessä.

Kotiluola on ollut IFK:lle yllättävänkin vaikea paikka ja joukkue on hakenut pisteitä enemmänkin vieraspaikkakunnilta. Kotiyleisön tuki on tärkeää, mutta palaute on enimmäkseen ollut miinusmerkkistä ja tämä jos jokin on lisännyt paineita IFK:n vaihtopenkillä ja sen takana.

Lukko tullut kovaa takaa

Lukko on kovalla kotisaldollaan noussut takaisin pudotuspeliviivan päälle ja noussut taistelemaan kesken kauden tehtyjen hankitojen avulla tiukasti paikastaan playoffien iloisessa maailmassa.

Vieraissa peli on taas tökkinyt ja Lukko on 53:sta pisteestään kerännyt vieraissa vain 16. Lisäksi kun maaliero on kotona +10, niin vieraissa se on peräti -31. Jos tietäisi, mistä tämä vierasotteluiden takkuisuus johtuu, saisi varmasti paikan Lukon valmennusjohdossa.

Lukolta ovat poissa ainakin Toni Porkka ja David Schneider.

Lukko on IFK:n tavoin käyttänyt paljon rahaa playoff-paikan saavuttamiseksi. Helsingissäkin tuttu päävalmentaja Ismo Lehkonen on luvannut tulla Rauman torille kivitettäväksi, jos Lukko ei playoffeihin pääse. Lehkosella on kivityksen lisäksi ainakin valmentajan paikka uhattuna, jos joukkue ei onnistu viivan yläpuolella pysymään.

Miten käy?

Kuten edellä tuli sanottua, tässä ottelussa kohtaavat sekä huono kotijoukkue että surkea vierasjoukkue. Mitään jääkiekon juhlaa on siis turha odottaa, mutta jännitystä riittänee. Jos pitäisi vetoa lyödä, niin tasapeli ei varmasti olisi huono veikkaus.

Lipunmyynnin osalta on mielenkiintoista nähdä, miten uusi aluevaltaus eli viivakoodiliput toimivat käytännössä. Luovatko ne jonoja vai ovatko ne vain helpotusta katsojille?

» Lähetä palautetta toimitukselle