TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Poikkeus sääntöön?

LIIGA / Ennakko
Helsingissä HIFK:n saa vieraakseen KalPan. Onnistuuko HIFK ottamaan kauden avausvoittonsa KalPasta vai ottaako KalPa jo kauden neljännen voittonsa HIFK:n kustannuksella?

Kuntokäyrät

Viime aikoina hurjassa vireessä ollut HIFK hävisi torstaina vauhdikkaassa ottelussa tiukan taiston jälkeen Ässille. Tappio oli joukkueen ensimmäinen viiteen otteluun. Loisto-otteidensa ansiosta helsinkiläisjoukkue on noussut sarjataulukossa tukevasti kuuden parhaan joukkoon.

KalPa sen sijaan on edennyt junamaisen vahvasti läpi kauden. Joulutauon molemmin puolin joukkue kärsi tappion, mutta viimeisestä kolmesta ottelusta on kasassa kahdeksan pistettä ja vain yksi päästetty maali. Torstaina KalPa osoitti hyvyytensä voittamalla JYPin lukemin 4-0.

Sarjataulukossa KalPan johto on turvallisen tuntuinen, eroa toisena tulevaan Pelicansiin on 10 pistettä. Tosin lahtelaisryhmä on pelannut ottelun vähemmän.


Kiiskisellä ja KalPalla on ollut aihetta juhlaan HIFK:ta vastaan
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Ratkaisun paikat

HIFK:lle vaikeuksia pitkin kautta on tuottanut kiekkokontrolliin ja rohkeaan karvaukseen pelinsä perustavat joukkueet. Varsinkin juuri KalPa on ollut helsinkiläisille hankala vastustaja, kolme kauden aiempaa keskinäistä ottelua on voittanut KalPa. Maaliero 12-1 ei jätä paljoa selittelyn varaa HIFK:lle.

KalPan voi odottaa ottavan ottelun haltuunsa aktiivisella liikkeellään. Vaikeuksia HIFK:lle tuottaa myös vierasjoukkueen tiivis viisikkopelaaminen.

Ottelusta on odotettavissa vähämaalinen, KalPa on päästänyt vähiten takaiskumaaleja koko liigassa ja Dennis Endrasin tulo HIFK:n maalille on tiivistänyt joukkueen puolustuspäätä. Mikko Koskinen on ollut huikeassa vireessä tultuaan joukkueeseen, yhdessätoista pelaamassaan ottelussa Koskinen on nollannut vastustajan viisi kertaa.

Hyökkäyspelaamisen taso on heitellyt HIFK:lla jopa otteluiden sisällä ja kaataakseen KalPan, joukkueen tähtipelaajien on pelattava parhaalla tasollaan. Myös KalPalla oli joulutauon jälkeen vaikeuksia saada kiekkoa vastustajan maaliin, mutta JYPiä vastaan joukkue osui jo neljästi.

Kokoonpanot

HIFK:n kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisen vuoksi Ville Peltonen, Turo Järvinen, Juuso Riksman, Markus Kankaanperä sekä Niko Piiparinen. Myös nuorten MM-kisoissa mukana olleet Granlundit puuttuvat vielä kokoonpanosta, sen sijaan kahden ottelun pelikieltonsa kärsinyt Ilari Melart palaa kokoonpanoon.

KalPan sairaslista on hieman lyhyempi, ainoastaan Henri Laurila sekä Kalle Kerman ovat poissa kokoonpanosta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Eero Somervuori 2 4 6
2.Petteri Wirtanen 3 3 6
3.Daniel Fernholm 0 5 5
4.Mikko Kousa 2 3 5
5.Janne Pesonen 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle