Supervahdit vastakkain

LIIGA / Ennakko
HIFK:n ja Kärppien ykkösvahdit ovat torjuneet alkukaudesta kumpikin yli 95 prosenttia maaliaan kohti lauotuista kiekoista. Tiistaina Juuso Riksman ja Ville Hostikka ottavat mittaa toisistaan Helsingin jäähallissa.

Kuntokäyrät

HIFK on hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Perjantaina JYP kävi nöyryyttämässä hallitsevaa mestaria tämän kotihallissa, lauantaina puolestaan Ässät nousi kahden maalin takamatkalta kukistamaan IFK:n Porissa.

Kärpät voittanut ja hävinnyt otteluita viime aikoina vuorotahtiin. Perjantaina oululaiset pelasivat KalPan kanssa tasan ja kuittasivat lisäpisteen voittomaalikilpailusta.

Ratkaisun paikat

Kärppien ylivoimapelaaminen on ollut alkukaudesta surkeaa. Mikko Lehtonen osui kauden avausottelun avauserässä kertaalleen, mutta sen jälkeen oululaiset ovat pelanneet lähes tunnin ylivoimaa ilman lisäosumia.

Toisaalta Kärpät on ollut tasakentällisin erittäin vahva ja päästänyt liigassa vähiten maaleja. Yksi avaintekijä on ollut maalivahti Ville Hostikka, jonka torjuntaprosentti on seitsemän ottelun jälkeen huima 95,32.


Ville Hostikka on ollut Kärppien tuki ja turva.

Hostikan edelle maalivahtitilastossa on kiilannut kuitenkin IFK:n Juuso Riksman, joka tosin on selkävaivojensa vuoksi pelannut vasta kaksi ottelua. Kakkosvahti Jan Lundell on ollut sanalla sanoen surkea tuuraaja.

Kärppien sisäisen pistepörssin kärkisijat on miehittänyt yllättäen nelosketju Kimmo KoskenkorvaJoonas KemppainenJulius Junttila. Mikäli oululaiset aikovat pysyä mukana liigan kärkikamppailussa, täytyy avainpelaajien ottaa suurempaa roolia.

IFK sen sijaan on ollut jopa odotettua enemmän ykkösketjunsa Ville PeltonenMikael GranlundKimmo Kuhta varassa. Lauantaina Petri Matikainen hajoitti ketjun ja yritti siten saada tehoja irti laajemmalti, mutta huonolla menestyksellä.

Kokoonpanot

Kärppien kokoonpanoon paluun tekee Ivan Huml, mutta vastaavasti Miikka Salomäki ja Pekka Saarenheimo ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi. Humlin lisäksi kokoonpanoon nousee Ville-Matti Koponen, joka on pelannut kauden alun Mestistä Kiekko-Laserin paidassa.

Oscar Eklund on edelleen sivussa Kärppien riveistä. Kotijoukkueen puolustuksesta puuttuvat loukkaantumisten vuoksi Ilari Melart ja Christian Silfver.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Mikael Granlund 2 5 7
2.Kimmo Kuhta 1 5 6
3.Ville Peltonen 3 3 6
4.Markus Granlund 1 3 4
5.Mikko Kousa 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle