Yskivä traktori saapuu Helsinkiin

LIIGA / Ennakko
Jypin viime aikaiset esitykset ovat aiheuttanut päänvaivaa, pääasiassa jyväskyläisille itselleen.
Kuva © Teemu Soini
Tänä iltana Helsingin jäähallissa kohtaavat Helsingin IFK ja JYP, kaksi pelillistä identiteettiään etsivää joukkuetta. IFK:lla se on ollut kateissa koko kauden, jyväskyläiset ovat kadottaneet juonen kauden edetessä.

Vaikka Helsingin IFK:n kausi ei ole mennyt odotusten mukaan, ja joukkueen sijoitus on tällä hetkellä nipin napin play-out viivan yläpuolella, on joukkue ollut vaikea voitettava kotonaan. Välillä pelissä ei ole ollut idean poikastakaan ja hyökkäyksiinlähdöt ovat jääneet omalle siniselle, joukkue ei silti ole suostunut häviämään kotonaan.

Jyväskyläläisryhmä aloitti kautensa erittäin hyvin voittamalla kauden kymmenestä pelistä yhdeksän. Nyt viimeisestä kymmenestä pelistä on tullut vain kolme voittoa, kaksi niistä alavireisesti pelannutta SaiPaa vastaan ja yksi liigan hännillä majailevasta Ilveksestä.

HIFK:n vuodenvaihde on kulkenut vaihtelevissa merkeissä. Lauantaina tuli voitto Raumalta Lukkoa vastaan jatkoajan jälkeen. Vuodenvaihteessa tulleet kaksi sekä tuloksellista että pelillistä selkäsaunaa pääkaupunkiseudun joukkueita vastaan herätti HIFK:n ja sen jälkeen viime pelit ovat menneet paremmin. Selkeää ja jouhevaa suunnitelmaa pelissä ei vieläkään ole.

Tiistai-iltana onkin luvassa kahden sekavassa tilassa olevan joukkueen kohtaaminen.

Jatkuuko ketjulotto?

NHL:n työsulun päätyttyä Jyväskylästä poistuivat NHL-avut Lars Eller ja Rich Peverley. HIFK:sta maisemaa vaihtoi kasvattajaseurassaan työsulun ajan pelannut Lennart Petrell.

Petrellin poistuminen jätti HIFK:n ison raon varsinkin, kun joukkue kärsii tällä hetkellä useista loukkaantumisista. Tilanne on niinkin kriittinen, että lauantaina Lukkoa vastaan nelosessa oli ketjullinen A-junioreita.

Ennen loukkaantumisistakin HIFK:ssa on ollut koko kauden päällä ketjuruletti. Toimivia kokonaisuuksia on etsitty ja tappioiden myötä välillä toimivatkin kokonaisuudet on rikottu.

Tiistaina helpotusta HIFK:n kokoonpano-ongelmiin tuo joukkueen tuorein hankinta Corey Elkins, joka tehnee ensi-esiintymisensä petopaidassa. Miestä epäiltiin jo urbaaniksi legendaksi, niin pitkään miehen saapuminen Helsinkiin kesti.

Viime peleissä HIFK:n parasta antia on esittänyt Ville Peltonen. Kimmo Kuhta sai viime viikolla karistettua jo King Kongin kokoiseksi kasvaneen gorillan harteiltaan ja on näyttänyt heräämisen merkkejä. Joni Ortio on ollut se palanen, joka ei ole tällä kaudella pettänyt.

JYP niin ikään vastustajansa tapaan on hakenut toimivia koostumuksia. Hyväksi esimerkiksi käy Antti Jaatinen, jota on kokeiltu roolissa kuin roolissa. Maalivahdin tontilla mies ei ole vielä käynyt.

JYPillä isoon rooliin nousevat tutut nimet. Eric Perrin jaksaa pelata kapteenin ylpeydellä illasta toiseen, mutta lievä tukkoisuus on JYPin keulakuvaa tällä kaudella vaivannut. Ramzi Abidilta voidaan taas odottaa mitä vain, tehokasta iltaa tai varjojen mailla vaeltelua.

Varmuudella HIFK:lta pelaavasta kokoonpanosta on poissa Joel Perrault, Mikko Kurvinen, Niko Piiparinen, Iiro Pakarinen ja viimeisimpänä joukkoon liittynyt Eero Somervuori. Jypiltä varmoja poissaolijoita ovat Petr Hubacek, Jyrki Välivaara ja Ossi Louhivaara. Jason Lepine vaihtoi Saksaan.

Seuraa Heitä

Joni Ortio #31 | Barys

Maalivahti

Ortio on koko kauden antanut joukkueelle mahdollisuuden voittoihin. Ei petä tiistainakaan.

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Jaksaa taistella illasta toiseen. Jypin pelin sielu.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Ville Peltonen 2 4 6
2.Kyle Klubertanz 1 3 4
3.Joakim Eriksson 1 3 4
4.Ville Varakas 0 3 3
5.Markus Granlund 1 2 3
JYP M S P
1.Jonne Virtanen 1 2 3
2.Éric Perrin 0 2 2
3.Ossi Louhivaara 1 1 2
4.Mikko Salmio 2 0 2
5.Ramzi Abid 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle