Pudotuspelihenkeä Helsingissä

LIIGA / Ennakko
Helsingissä JYP tulee HIFK:n vieraaksi, kumpikin joukkue taistelee pudotuspelien kotiedusta. Sarjataulukossa joukkueet ovat tasapisteissä, joten latausta otteluun tarvitsee tuskin hakea.

Kuntokäyrät

HIFK:n viime viikko oli kaikin puolin vaikea. Kolmesta ottelusta joukkue sai kasaan ainoastaan kolme pistettä, jotka tulivat ottelusta Bluesia vastaan. Lauantaina HIFK pelasi KalPaa vastaan, mutta joutui nöyrtymään loppujen lopuksi lukemin 3-2. Joukkue taisteli läpi ottelun, mutta pistetilin kartuttamiseen se ei riittänyt. KalPan kolme ylivoimamaalia siivittivät kuopiolaiset voittoon.

Myös JYPin viikko sai katkeranmakuisen lopun Pelicansin vieraana. JYP sai otteluun loistavan alun ja ensimmäisen erän loppuessa tilanteena olikin jyväskyläläisten turvallisen tuntuinen 3-0 johto. Kolmen maalin etumatka ei kuitenkaan riittänyt, sillä runkosarjan voitosta taisteleva Pelicans kamppaili itsensä rinnalle ja lopulta ohi. Viimeisessä erässä JYP-maalia vartioinut Riku Helenius joutui nöyrtymään JYPille epätyypillisesti neljä kertaa ja Pelicans vei ottelun lopulta 6-4.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo peräti kuusi kertaa. JYP on ollut lievästi niskan päällä poistuen kentältä voittajana neljä kertaa. Tosin kahdessa edellisessä kohtaamisessa helsinkiläiset ovat vetäneet pidemmän korren.


Siim Liivikin rooli on kasvanut poissaolojen myötä
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Ratkaisun paikat

HIFK:n runkopelaajien poissaolo vaikuttaa joukkueen pelaamiseen, vaikkei Petri Matikainen joukkoineen suostukaan laittamaan nihkeitä esityksiään loukkaantumisten syyksi. Joukkue joutuu ylikuormittamaan runkopelaajiaan ja taisteluilmeestä huolimatta korvaavat pelaajat eivät pysty kiekollisessa pelissä nousemaan poissaolijoiden tasolle.

Tasaviisikoin HIFK on pystynyt tasaväkiseen taisteluun, mutta erikoistilannepelaamisessa on ollut paljon toivomisen varaa. Etenkin alivoimapeli on ollut heikkoa, edellisessä viidessä ottelussa joukkuetta vastaan on tehty 16 maalia, joista yhdeksän on syntynyt ylivoimalla.

JYP on tullut viime otteluissa kentälle todella hyvin valmistautuneena. Ensimmäiset erät ovat olleet JYPin vahvuus ja useissa otteluissa joukkue on saanutkin tärkeän avausmaalin. Kuinka JYP onnistuu nollaamaan lauantaisen johtoaseman menetyksensä?

Kokoonpanot

Kotijoukkueen sairaslista on lyhenemään päin. Eero Somervuoren sekä Mikko Kurvisen odotetaan palaavan kokoonpanoon. Sen sijaan poissa lienevät edelleen Petteri Wirtanen, Mikael Granlund, Mikko Jokela, Kimmo Kuhta, Turo Järvinen, Janne Pesonen, Micke Åsten sekä loppukauden sivussa oleva Juuso Riksman.

Vierailija JYP pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan. Ainoastaan puolustaja Pavel Skrbek on sivussa ottelusta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Toni Söderholm 2 4 6
2.Mikko Kousa 2 3 5
3.Ville Peltonen 1 4 5
4.Eetu Pöysti 2 2 4
5.Tyler Redenbach 0 3 3
JYP M S P
1.Jani Tuppurainen 2 4 6
2.Sami Vatanen 1 4 5
3.Éric Perrin 3 2 5
4.Kristian Näkyvä 0 4 4
5.Petr Hubacek 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle