BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Mikään muuttunut viikossa?

LIIGA / Ennakko
Helsingissä kohtaa perjantaina mielenkiintoinen parivaljakko, kun HIFK kohtaa jo neljännen kerran jyväskyläläisryhmän tällä kaudella. JYP on ollut alkukaudesta ylivoimainen joukkueiden kohtaamisissa, joten onkin mielenkiintoista, mitä HIFK on keksinyt, kun joukkueet iskevät yhteen kahdesti vuorokauden sisällä.

Kuntokäyrät

Hallitseva mestari on kamppaillut viime pelit pelinsä kanssa, eikä vire ole tuntunut kestävän täyttä 60-minuuttista otteluiden sisällä. Joukkue onkin tällä hetkellä kahden ottelun tappioputkessa, kun se kärsi tappiot niin Jyväskylässä kuin kotonaan Tapparalle. Tiistain kotiottelu oli hyvin hallussa, kunnes kolmannessa erässä kotijoukkue nukahti ja päästi tamperelaiset halvalla tavalla ohi.

JYP on äitynyt viime aikoina hyvään vireeseen, ja tiistainen jatkoaikatappio Kärppien vieraana katkaisikin neljän ottelun voittoputken. Kärppien vieraana joukkue sai otteluun huonon alun ja päästi oululaiset nopeasti johtoon. Jyrki Ahon suojatit pystyivät nostamaan tasoaan pelin edetessä, ja vaikka tappio tulikin, voi joukkue lähteä hyvistä lähtökohdista myös perjantain vierasreissulle.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja joka kerta on JYP poistunut ottelusta voittajana. Tässä piilevätkin Petri Matikaisen haasteet, miten löytää eväät jyväskyläläisten vireen katkaisemiseksi. Viime perjantain vauhdikas ottelu Jyväskylässä lupaa hyvää joukkueiden välisille kamppailuille.


Juha-Pekka Hytönen ja JYP on saanut juhlia tällä kaudella HIFK:n kustannuksella.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Ratkaisun paikat

HIFK:n suurimmat ongelmat ovat viime aikoina olleet pelin sisäisesti tapahtuneissa tasonheittelyissä. Tiistaina joukkue kuvitteli kahden erän riittävän voittoon ja Tappara käänsi päätöserässä lepsuilleen HIFK:n avustuksella pelin itselleen. Joukkue tulee varmasti sisuuntuneena ottelun alkuun, joten tärkeään rooliin nouseekin, miten jyväskyläläiset kestävät kotijoukkueen alkurynnistyksen.

Mikäli HIFK ei saa ottelun alkuun tarvittavaa onnistumista, on JYP viisaalla vieraspelaamisella jopa ennakkosuosikki. HIFK:n kokoonpano on viime aikoina elänyt paljon, joten siinä suhteessa on hyvinkin ymmärrettävää, että peliesitykset ovat heitelleet paljon otteluiden välillä. Tärkeimpien pelaajien palaaminen kokoonpanoon alkaa kuitenkin hiljalleen näkyä ja varsinkin joukkueen hyökkäysarsenaali alkaa olla jälleen vaarallisessa kunnossa.

JYPin pelissä on viime aikoina näkynyt onnistumisia ja varsinkin hyökkäyspäässä joukkue on ottanut suuria harppauksia eteenpäin. Joukkueen pelitapa on mennyt selvästi eteenpäin ja varsinkaan hyökkäyspäässä joukkue ei ole enää alkukauden tapaan yksilöiden henkilökohtaisen taitotason varassa.

Helsingissä kohtaavatkin kaksi hyvän hyökkäyspelin avulla elävää joukkuetta, joten myös maalivahtipeli nousee suureen rooliin. Dennis Endras on ollut helsinkiläisten tuki ja turva viime aikoina, ja tuntuu, että saksalainen on tuonut sen viimeisen kaivatun rauhallisuuden omaan päähän.

Jos HIFK:lla on ykköstorjuja selvillä, on jyväskyläläisillä tilanne vielä melkoisen auki. Viime aikoina hyvään vireeseen päässyt Riku Helenius oli Oulussa avauserässä epävarman oloinen ja Aho vaihtoikin toiseen erään maalin suulle Joni Myllykosken. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaisella peluutuksella jyväskyläläiset lähtevät kaksi kertaa vuorokauden sisällä pelattaviin kohtaamisiin.

Kokoonpanot

Helsinkiläisiltä puuttuvat ottelusta varmasti Markus Kankaanperä, Ville Peltonen, Turo Järvinen, Niko Piiparinen sekä loppukauden sivussa oleva Juuso Riksman.

JYPiltä puuttuu varmuudella joukkueen ykköspuolustaja Sami Vatanen. Pavel Skrbekin pelaaminen on epävarmaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Siim Liivik 1 3 4
2.Petteri Wirtanen 1 2 3
3.Mikael Granlund 1 2 3
4.Eetu Pöysti 1 2 3
5.Janne Pesonen 2 1 3
JYP M S P
1.Juha-Pekka Hytönen 2 4 6
2.Jani Tuppurainen 2 3 5
3.Éric Perrin 2 3 5
4.Tuomas Pihlman 1 3 4
5.Ossi Louhivaara 3 1 4

» Lähetä palautetta toimitukselle