JYP saapuu IFK:n vieraaksi

LIIGA / Ennakko
8 ottelua tappiotta pelannut Helsingin IFK kohtaa torstaina Helsingin Jäähallissa JYPin.

IFK voitti lauantaina Ilveksen Tampereella ja JYP nousi sunnuntain tv-pelissä SaiPaa vastaan kahden maalin tappiotilanteesta tasatilanteeseen asti.

IFK ja JYP on toisilleen hyvinkin tuttu taistelupari 90-luvun alun vuosilta. Nyt kymmenen vuotta on kulunut, mutta joukkueiden pelityylissä ei ole valtavia muutoksia tapahtunut. IFK perustaa pelinsä taklauksille ja hyökkäykseen, JYP tarkkaan puolustamiseen ja kovaan luisteluun.

IFK:lla pullat hyvin uunissa

IFK on tällä hetkellä hyvässä vauhdissa, joukkue on liigassa toisena ja voittoja on jo kolme putkessa. Lisäksi ainoa tappio on tullut ensimmäisessä ottelusta nykyistä sarjakärkeä Jokereita vastaan.

Vaikka lauantaina Ilves olikin aika heppoinen vastustaja, niin HPK ja varsinkaan Kärpät eivät pisteitä IFK:lle helpolla luovuttaneet. Myös onnea kaivattiin otteluiden voittamiseen.

IFK:n suurin ongelma viisikkojen puolustusaktiivisuuden lisäksi on suuri ailahtelu ottelun sisällä. Useasti ensimmäinen erä on ollut IFK:lta todella heikko ja toisaalta silloin kun ensimmäisessä erässä on pelattu hyvin, niin muissa erissä on sössitty. Näin kävi esimerkiksi Kärpät-ottelussa, jossa sekä taklaaminen, että luistelu unohdettiin.

Tämä on suurin huolenaihe juuri luisteluvoimaista JYPiä vastaankin. Taklauksia on saatava heti pelin alkuun ja samaa linjaa on jatkettava koko ottelun läpi. Vain näillä eväillä pisteet jäävät Helsinkiin.

IFK:lta poissaolijoita ei tässä ottelussa ole kuin perinteinen Kimmo Salminen, joka toipuu vieläkin leikkauksesta.

Nousukuntoinen JYP

JYP aloitti kautensa kahdella voitolla, jonka jälkeen iski neljän ottelun tappioputki. Lukkoa vastaan peli parani voiton myötä ja sunnuntain tv-pelissä JYP pääsi loppuhetkillä nousemaan tasoihin jo kahden maalin takaa-ajoasemasta. Sarjataulukossa JYP löytyy sijalta 10, tosin paremmalla maalierolla joukkue voisi olla jopa seitsemäs.

JYPin alkukauden valopilkkuihin on lukeutunut lupaava Tuomas Pihlman. Mies johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä ja on hiljalleen saavuttamassa niitä odotuksia, joita hänelle on asetettu. Samoin Tomas Chlubna, joka on iskenyt kuudessa pelaamassaan ottelussa kuusi maalia.

JYP tulee varmasti Helsingissä puolustamaan viimeiseen minuuttiin asti. Mielenkiintoista on myöskin nähdä, pystyykö Juha Pitkämäki täyttämään häneen asetetut odotukset.

Ottelusta poissa on ainakin puolustaja Mikko Mäenpää. Lisäksi Janne Hauhtosen piti alunperin palata jo SaiPa-otteluun, mutta hänen pelaamisensa torstaina on kuitenkin epävarmaa.

Miten käy?

IFK:n ottelut ovat tällä kaudella olleet sellaista hurlumhei-kiekkoa, että ottelun tuloksen oikein veikkaaminen vaatisi jo varsinaisia tietäjän lahjoja. JYPkin on ailahdellut kauden aikana, joten aivan selvää kuvaa joukkue ei ole vielä itsestään antanut.

IFK on vahvassa voittoputkessa ja on pitkästä aikaa JYPiä vastaan ennakkosuosikki, mutta JYPin voitto ei ole mitenkään mahdotonta tässä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle