Uusi kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Helsingin vuoden viimeinen paikalliskamppailu pelataan tiistaina, kun HIFK ja Jokerit iskevät yhteen. Joukkueet pääsevät mittaamaan toisiaan vain kaksi viikkoa edellisen tiukan kohtaamisensa jälkeen.

Kuntokäyrät

HIFK syyskauden viimeiselle peliviikolle lähdettäessä hyvä kunnossa. Joukkue on voittanut viisi edellistä peliään ja ottanut pistetä kymmenestä edellisestä ottelustaan. Viime viikko sujui mallikkaasti, kun KalPa, SaiPa ja Pelicans kaatuivat maalierolla 13-2.

Jokerit on nyt pelannut uuden valmentajansa Erkka Westerlundin alaisuudessa viisi ottelua, joista se on voittanut kolme kotipeliään. Vierasta saldona on yksi piste, joka tuli lauantaina pelistä Kärppiä vastaan voittomaalikilpailun jälkeen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. HIFK vei kauden avauksen kotonaan 5-3 johdettuaan peliä puolessa välissä jo 5-0. Edellinen kohtaaminen löytyy vain kahden viikon takaa ja silloin Jokerit voitti Hannu Jortikan viimeisessä ottelussa jatkoajalla 4-3. Tuolloinkin ottelun suunta kääntyi, sillä Jokerit johti peliä kahden erän jälkeen 3-0. Voitollaan Jokerit on viimeisin joukkue, joka on onnistunut voittamaan HIFK:n.

Ratkaisun paikat

Viime viikon kolme peliä olivat joukkueille raskaat, mutta nyt alla pitäisi olla jonkun verran lepoa. Kun edessä on myös viikon jälkeen pidempi tauko, luulisi joukkueiden lyövän kaikki korttinsa pöytää ottelussa. HIFK edellisessä kohtaamisessa päässyt samanlaiseen liikkeeseen kuin kotipeleissään, joten punapaidoilla voi olla vielä lisää näyttöhaluja.

Jokerit on saanut Westerlundin komennossa puolustuspeliään parempaan kuntoon, mikä onkin joukkueelle erittäin tärkeää. Parannettavaa on ollut vielä maalivahti Jan Lasakin ja puolustuksen yhteistyössä. Helsingin jäähallin kapea kaukalo tuo vielä lisäpaineita irtokiekkojen tehokkaampaan siivoamiseen.

HIFK:n etuna ovat erikoistilanteet, jotka ovat toimineet alkukaudella huomattavasti Jokerien vastaavia paremmin. Tähän asiaan on tuskin tulossa muutosta aivan muutamassa pelissä, sillä Jokerien harjoittelu kohdistunee etenkin peruspelin korjaamiseen.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Jokerien Semir-Ben Amor taklasi HIFK:n Ari Vallinia ja Robert Nyholmia, jotka joutuivat jättämään pelin kesken. Osa HIFK:n pelaajista osoitti jo tuolloin kuumenemisen merkkejä, ja kun ottelusta on vain lyhyt aika, voi hermokontrolli nousta tärkeään osaan.

Kokoonpanot

HIFK:n kokoonpanosta ovat puuttuneet hyökkäykset suurimmat nimet, kun Mikael Granlund kärsii aivotärähdyksen jälkioireita ja Ville Peltonen on ollut poissa kokoonpanosta vatsavamman takia. Hyökkäyksestä ovat sivussa myös Robert Nyholm ja Max Wärn. Jan Lundell on pelannut maalilla viimeisestä yhdeksästä ottelusta kahdeksan, kun Juuso Riksmanilla on selkäongelmia.

Jokerien kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaispotilaat Simo Mälkiä ja Jani Rita ja lisäksi vakiopotilas Ben Eaves.

» Lähetä palautetta toimitukselle