Tunteella taistellen vai lööppejä väistellen?

LIIGA / Ennakko
Saako Melart liimattua Filppulan vai nöyryyttääkö Filppula HIFK:ta?
Kuva © Jussi Kivimäki
HIFK saa vieraita naapurista, kun Helsingin jäähalliin tulee vierailulle paikallisvastustaja Jokerit. Jännitettä joukkueiden välillä lisää entisestään Raimo Summasen rooli penkin takana. Summanen otti näkyvästi kantaa syyskuun 1. päivän tapahtumiin ja Jokerileirissä tuskin on unohdettu nykyisen HIFK-päävalmentajan kommentteja.

HIFK:lla oli maajoukkuetauon jälkeen vaikeuksia oman pelinsä kanssa ja kolme ensimmäistä ottelua olivatkin karua katsottavaa. Joukkue oli pelillisesti selkeä vastaantulija kentän kummassakin päädyssä. Kolmessa ottelussa punapaidat saivat tehtyä vain kaksi maalia ja omissa soi viisitoista kertaa.

Tappioputki katkesi torstaina Turussa, kun helsinkiläiset hakivat uuden valmennusduon ajan ensimmäisen vierasvoittonsa TPS:n kustannuksella lukemin 5-3. Voiton takuumiehenä oli syyskaudella pitkän maalittoman putken pelannut Kimmo Kuhta, joka rankaisi turkulaisia tekemällä maalin ja syöttämällä kaksi.

Myös Jokereilla oli vaikeuksia tauolta palatessa, kun kaksi ensimmäistä ottelua päättyi tappioon. Sen jälkeen Jokerit käänsi kuitenkin kelkkansa ja matkaa naapuriin kolmen ottelun voittoputkessa. Perjantai-iltana kaatui Ilves niukasti 2-1.

Räjähdysvaara

Usein paikalliskamppailuista puhuttaessa jätetään pelilliset asiat hieman taustalle ja nostetaan mentaalipuolen asiat tapetille. Tällä kertaa hermojen kestävyys nousee mahdollisesti vieläkin suurempaan rooliin.

HIFK:n peräsimeen tammikuussa astunut Raimo Summanen nousi otsikoihin asemastaan poliisin asiantuntijana 1.9. tapahtumien käsittelyssä. Vaikka Summasen suurimman ryöpytyksen alle jäikin Jokereista Columbukseen siirtynyt toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen, eivät narripaidat ole unohtaneet Summasen kommentteja.

Eikä HIFK:ssa ole unohdettu Semir Ben-Amorin tekemisiä. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa joulukuun lopulla Ville Varakas kävi ottelun jo ratkettua kysymässä Ben-Amorin kuulumisia kymmenen minuutin käytösrangaistuksen arvoisesti. Keskustelu jatkui vielä rangaistujen penkillä.

On myös mahdollista, että syyskuun tapahtumien aiheuttama kohu on edelleen mielessä ja ylilyöntejä ei nähdä.

Joukkueet ovat kohdanneet runkosarjassa neljä kertaa. Jokereilla on taskussaan kolme voittoa, HIFK:n ainoa voitto tuli runkosarjan avausottelussa, jonka punapaidat voittivat murskaavasti 7-3. Myös Jokerit on saanut oman osansa murskavoitoista, kun joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa joukkue latoi taululle kahdeksan maalia voittaen lopulta 8-1.

Summasen rotaatio rullaa

HIFK:n kokoonpano on elänyt runsaasti viime aikoina rotaation, flunssan sekä loukkaantuneiden pelaajien paluun myötä. Corey Elkins palasi kokoonpanoon torstaina ja osoitti lupaavia merkkejä ja työ palkittiin alivoimamaalin muodossa. Myös vasta kaksi ottelua loukkaantumisensa jälkeen pelannut Eero Somervuori onnistui maalinteossa Turussa.

Torstain ottelussa loukkaantuneena tai kokoonpanon ulkopuolella olivat Mikko Kurvinen, Mika Hannula, Iiro Pakarinen, Jari Sailio sekä Arttu Luttinen.

Jokereiden riveistä sivussa ovat Ben Eaves, Matti Lamberg, Teemu Henritius sekä loppukauden sivussa oleva Jesse Winchester. Jeremy Dehner lähenee pelikuntoa. Jarkko Ruutu kärsii pelikieltoaan, eikä ole mukana kohtaamisessa.

 

Seuraa Heitä

Ilari Melart #11 | HIFK

Puolustaja

Maajoukkuedebyytin tehnyt Melart on ollut tauon jälkeen ajoittain liikkeellä jopa liian kovalla itseluottamuksella. Jos ottelu menee kiihkeäksi, pysyykö hermokontrolli?

Steve Moses #12 |

Laitahyökkääjä

Viime aikoina Mosesin sihti on ollut hukassa, mutta on viihtynyt HIFK:ta vastaan. Neljässä kohtaamisessa jokaisessa pisteillä ja yhteensä tehot 4+3.

Ville Varakas #8 |

Puolustaja

Sm-liigan puolustajien pistepörssin kuudes. Ei ole kentän näkyvin pelaaja, mutta napsii tasaisesti pisteitä. Kävi edellisessä kohtaamisessa kovilla kierroksilla.

Ivan Majesky #56 |

Puolustaja

Iso, tarvittaessa ilkeä ja kovaa taklaava puolustaja turvaa Kilpeläisen työrauhaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Kimmo Kuhta 1 2 3
2.Joakim Eriksson 1 1 2
3.Markus Granlund 0 2 2
4.Ville Peltonen 0 2 2
5.Kyle Klubertanz 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle