Stadin derby, osa 2

LIIGA / Ennakko
IFK ja Jokerit jatkavat playoff-sarjaansa perjantaina Helsingin Jäähallissa. Ensimmäisen vei tarkalla puolustuspelillä Jokerit, mutta miten käy Nordenskiöldinkadulla?

Pelin ja tunnelman osalta tässä playoff-sarjassa on vielä paljon tekemistä. Keskiviikkona tuntui, että oli saapunut kirkkokuoron kesäleirille, kun katsomossa istuskeli. Perjantaina on sekä katsojilla että pelaajilla mahdollisuus muuttaa tuota kuvaa. Viikonloppu tuo tulleessaan janonsammuttajat, jotka useissa tapauksissa tunnelmaa luovat. Tosin kentällä tapahtuvat tapahtumatkin ovat tärkeitä tunnelman noston osalta.

Maalinedusta

Keskiviikkona IFK hallitsi viimeistä erää, mutta paikkojen viimeistelyssä on paljon opittavaa. Monen monta irtokiekkoa pomppi Kari Lehtoselta maalinsa eteen, mutta Jokeri-puolustajat hoitivat ihailtavalla asenteella kiekot vastustajan ulottumattomiin.

IFK:n on oltava maalinedustalla taistelemassa jokaisesta irtokiekosta, jos se aikoo ottelun voittaa. Jokerit on sumputtamisessa Suomen eliittiä ja jokainen luotu paikka pitää hyödyntää.

IFK:lta ovat edelleen poissa Carlo Grünn, Jari Kauppila, Ilkka Pikkarainen, Joonas Vihko ja Tuomo Ruutu. Kahden ensiksi mainitun pelaaminen puolivälierissä saattaa olla mahdollista ensi viikolla.

Jokereillakin parannettavaa

Liekö johtunut koko talven jatkuneesta punttiharjoittelusta, mutta Jokereiden luistin liikkui erittäin huonosti keskiviikkona. Liikkumiseen on saatava apu muiltakin, kuin Petri Pakaslahdelta ja Ville Peltoselta. Toki tähän kaksikkoon on helppo luottaa ja Jokeri-luotsi Summanen peluuttaakin kultakypärää kantavaa Jokeri-kapteenia melkoisen paljon.

Pakistossa varsinkin Martti Järventie pelasi paljon ja tähän mieheen Jokerit voi luottaa jatkossakin.

Miten käy?

Ottelusta tulee varmasti tiukka ja vähämaalinen. Tunteiden palo on se, mitä tässä odotellaan molemmilta joukkueilta. Tuntuu, kuin kentällä olisi vain turisteja, jotka eivät muista pelaavansa Helsingin hegemoniasta. Lisää taistelua siis tarvitaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle