Paikallispeli avaa kauden

LIIGA / Ennakko
Nordenskiöldinkadun jäähallin jäälle luistelevat uudistunut HIFK ja viime kauden mestarijoukkue Helsingin Jokerit.

Viime kausi päättyi IFK:lla suruun ja Jokereilla juhlaan. Jokerit on tälläkin kaudella selkeä mestarisuosikki, eikä sen uskota ainakaan Jokeri-fanien joukossa tätäkään taistoa häviävän. IFK:ssa ollaan varmasti eri mieltä ja taistosta tuleekin tasaisempi kuin muutamaan vuoteen.

IFK valmis kauteen

IFK on viimeisestä neljästä viikosta reissannut kolme ja hionut joukkueen yhtenäisyyttä. Ahvenanmaan turnauksen loppumainingeissa joukkue tuntui olevan hyvin yhtenäinen ja luottavainen juttuunsa.

Joukkue on edelleen nuori, taitava ja kokematon, mutta kokemusta kertyy joka pelin osalta lisää.

Ensimmäiset ottelut ovat kuitenkin ensiarvoisen tärkeitä. IFK saa vastaansa viidessä ensimmäisessä ottelussaan vain viime kauden pudotuspelijoukkueita, niin kauden alusta tulee erikoisen tärkeä. Vain voittamalla usko omaan peliin säilyy.

Ahvenanmaalla hyvin onnistunut Pärssinen-Simicek-Kuhta aloittanee ykkösketjuna. Ykkösketjulta odotetaankin kovaa panosta juuri maalinteossa. Lisäksi kakkosketjussa pelaava Tuomo Ruutu on varmasti seurattavana sekä IFK- että Jokeri-leirissä.

Harjoitusotteluita IFK on pelannut yksitoista, joista se on voittanut neljä, pelannut kolme tasan ja hävinnyt neljä. Viimeisimmässä ottelussa voitto tuli viime kauden Ruotsin mestareista Färjestadista. Tosin harjoitusotteluiden tulokset eivät juuri meriiteissä paina, kun liiga alkaa.

Loukkaantumistilanne IFK:lla on erittäin positiivinen, poissa on näillä näkymin vain pitkäaikaispotilas Mikko Kurvinen.

Jokerit vain vahvistunut

Jokerit teki kovia ostoksia, kun viime kauden mestarijoukkueeseen hankittiin kokeneita pelaajia lisää. Vielä kun joukkueeseen toissa kaudeksi kovalla kohulla saapunut Ville Peltonen on kuntoutunut kovaan viereeseen, niin joukkue näyttää paperilla todella kovalta.

Viimeisin hankinta on Tommi Hannus, joka on try-outilla seuraavan kuukauden.

Harjoitusotteluita Jokerit on pelannut kahdeksan. Neljä voittoa ja neljä tappiota on saldona. Viimeisimmästä viidestä ottelusta Jokerit on voittanut vain yhden, Ärrä-cupissa IFK:n.

Tässäkin tilastossa on sama tilanne kuin IFK:lla, harjoitusottelut eivät juuri liigassa enää paina. Jokerit on harjoitellut kovaa ja osassa otteluissa joukkue on ollut vahvasti varamiehinen.

Jokeri-fanien odotukset eivät varmasti ole yhtään alemmalla tasolla kuin odotukset joukkueessa, jokaisesta pelistä pitäisi tulla voitto.

Paikallispelistä Jokereilta poissa ovat ainakin harjoitusottelussa polvensa loukannut Toni Sihvonen ja käsivammaiset Ilkka Mikkola ja Mikko Ruutu. Muiden ottelupäivänkunto selvinnee vasta tiistaina-iltana.

Tiukkaa vääntöä luvassa

Kun viime kaudella IFK oli Jokereita vastaan pelkkä vastaantulija, niin tällä kaudella odotukset tiukoista väännöistä ovat korkeammalla. Tasaiset pelit palvelisivat molempien joukkueiden etua, vahva paikallisvastus kun lisää aina otteluiden mielenkiintoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle