Mikä avuksi, HIFK?

LIIGA / Ennakko
Helsingin paikallis-puolivälieräsarja uhkaa ratketa helposti, ellei IFK löydä vastalääkettä Jokerien ylivoimaiselle kiekolliselle pelaamiselle. Kilpipaidat eivät ole tasakentällisin tehneet sarjassa vielä maaliakaan, eivätkä laukaisulukematkaan mairittele maanantain kotijoukkuetta.

Ratkaisun paikat

Vaikka HIFK:n päävalmentaja Petri Matikainen vakuuttelikin lauantain ottelun jälkeen, että hänen joukkueensa pääsi paremmin ja paremmin mukaan sarjaan, ja että sen kone käynnistyi, oli Jokerit tasakentällisin vieraitaan selvästi edellä. Siitä kertovat tilastotkin: Jokerit laukoi viidellä viittä vastaan 53 kertaa, IFK vain 30.

Vain kilpipaitojen nelosketju pystyi säännöllisesti viemään kiekon hyökkäyspäätyyn ja aiheuttamaan vaikeuksia jokeripuolustukselle. Tosin Siim Liivikinkin johtama ketju luopui usein kiekosta liian helposti ja yritti turhaan horjuttaa narrinuttuisia puolustajia kovalla taklauspelillä. Jokerit purki paineen lähestulkoon joka kerta helposti syöttelemällä.


Jokerit on laittanut IFK:n polvilleen.

Kotikaukalossaan IFK:n on helpompi ehtiä ajoissa jokeripuolustajien kimppuun, sillä se on selvästi kapeampi kuin Jokerien kotihallin vastaava. Pelkällä rymistelyllä punanutut eivät kuitenkaan Jokereita voita. Kotijoukkueen on saatava oma kiekollinen pelinsä nostettua täysin toiselle tasolle kuin millä se on ollut kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Jokereille lähtökohta maanantain otteluun on helppo. Mikäli vierasjoukkue pystyy pitämään kiekollisen pelinsä yhtä korkeatasoisena kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa, ottaa se kolmannen kiinnityksensä välieräpaikkaan ja revanssiin viime kevään puolivälierätappiosta.

Eero Kilpeläinen on ollut kahdessa ensimmäisessä ottelussa jokerimaalilla todella varma, ja on näpäyttämässä epäilijöitään. Dennis Endras pelasi torstain heikomman esityksen jälkeen hänkin lauantaina huippuottelun, mutta voittoon asti se ei riittänyt.

Kokoonpanot

IFK tuunasi omaa kokoonpanoaan lauantaina, kun Turo Järvinen otti Tuomas Huhtasen paikan Petteri Wirtasen ketjussa. Järvisen peli päättyi ulosajoon jo avauserässä.

Markus Granlund pelasi sunnuntaina A-nuorten kolmannessa SM-finaalissa, joten hän tuskin on liigajoukkueen kokoonpanossa maanantaina. Nuoremman Granlundin tilalla pelannee Huhtanen.

Jokerit jatkanee samoilla koostumuksilla, joilla se on pelannut tähänkin asti. Teemu Pulkkinen ei mahtunut sunnuntaina A-nuortenkaan kokoonpanoon, joten hänen paluunsa liigajoukkueeseen on varsin epätodennäköistä.

Muuta

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle