Kuuma paikallinen avaa kiekkokauden

LIIGA / Ennakko
SM-liigakausi alkaa Helsingissä nykyisin aina HIFK-Jokerit-ottelulla. Kaudella 2004-2005 ottelu pelataan Helsingin Jäähallissa ja ottelusta on odotettavissa kovin kuuma kamppailu.

Ärrä Cupissa päätuomari Tom Laaksonen otti viimeisessä erässä ohjat niin vahvasti käsiinsä, että joukkueille ei jäänyt oikeastaan juurikaan pelaamisen varaa. Ottelusta kehkeytyi viimeisessä erässä kovin kuuma, mutta loukkaantumisia Roman Vopatin kahden katkenneen etuhampaan lisäksi ei nähty.

Torstaina ottelussa on kuitenkin jo kovat panokset, sillä SM-liiga on suuressa viisaudessaan päättänyt, että mikään ottelu ei voi päättyä tasan. Joten jos ei ratkaisua nähdä varsinaisella peliajalla eikä jatkoajalla, lauotaan rangaistuslaukauksia. Rankkarikisassa Jokerit on tällä kaudella ollut IFK:ta etevämpi, kun joukkueet kohtasivat MarskiCupin välierässä.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa siis tällä kaudella jo kahdesti ja pelaavat paikalliskierroksilla vielä tämän ottelun jälkeen seitsemän kertaa vastakkain. Ei siis ihme, jos otteluista hiipuu hiljalleen kiinnostus niin katsojilla kuin pelaajillakin. Toisaalta kaukaiset internetin kautta kuuluvat vitsailut tappiosta tavallinen kannattaja kestää huomattavasti helpommin, kuin kavereiden kuittailun. Näin tunnetta riittää varsinkin tässä vaiheessa kautta molemmilla joukkueilla.

Joukkueet lähes parhaimmilla kokoonpanoillaan liikkeelle

IFK pääsee alkavaan liigakauteen lähes täydellä kokoonpanollaan, jollei viime hetken loukkaantumisia satu. Joonas Vihkon oletetaan palaavan kentälle jo torstaina, mutta Ladislav Benysekin toipumisesta paikallisvääntöön ei ole vielä varmuutta.

Jokereiden ryhmässä on käynyt hieman enemmän katoa harjoituspeleissä kuin IFK:lla. Petri Varis loukkasi lauantain HPK-ottelussa nilkkansa ja Marko Jantusen nivunen ei ollut ÄrräCupissa vielä täyden ottelun kunnossa. Myös Quinn Hancock on poissa pelaavasta kokoonpanosta viime kaudella saamansa kahden ottelun pelikiellon vuoksi.

Glen Metropolitin taas odotetaan luistelevan narripaidassa jälleen torstaina.

Miten käy?

Paikallisottelut ovat harjoituskaudella olleet tasaisia, mutta tähän otteluun IFK saa selkeää etua Jokerien muutaman poissaolon takia. Ottelu on kuitenkin kauden ensimmäinen, joten mitään kiekollisia erikoisuuksia tuskin tässä vaiheessa vielä nähdään.

Paikallispelit ovat kuitenkin aina kuumia otteluita ja ainakin kovia taklauksia lienee torstaina luvassa. Toivottavasti myös muutama kaunis maali...

» Lähetä palautetta toimitukselle